Македонска берза

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Ako nemoze da se valuira - kako pravis pretpostavka deka e preceneta?

Gledajki ja istorijata apsolutno site akcii bea minimum 10 kratno (ako ne i povekje) povisoki od denesnite ceni - sto bese pricinata za toa bea preceneti?
Prihodite/profitite denes se daleku pogolemi od tie pred 10~15g - a ironijata e deka togas cenata im bila mn pogolema od denesnata koga pravat povekje cash!! :cautious:

APSOLUTNO site bea duri i akcijata na MSE bese 600.000... da ne gi nabrojuvam ostanatite... pazarot se srusi se se pocna nanovo...

Bravo be decki, kolku dobro ja ispofalivte OKTA cenata momentalno ripna. Bez da ja spomnete revnosnata im PR sluzba :)

Problemot e sto nikoj ne moze tocno da ja valuira ovaa kompanija, posto performansite im se tolku jako nestabilni. Taka sto ete duri i da zememe deka bas sve ke se ostvari od ova sto ste navele, cenata nema da se mrdne ako momentalnata cena e preceneta.

Ova e akcija koja moze da varira od 300 do 17000 denati, verojatno najvolatilna akcija na pazarot. Samo za igraci so jaki zivci i uste pojak stomak!

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Pishav AKO. Moze i da ne e.

Jas licno, posto imam nekoja kolicina, ja cenam okolu 4K. Sto e problemot? Nikoj momentalno ne nudi tolku

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
aaaaa bubi bubi... imase sansa pred mesec ipol neznam zasto ne gi dade? da ne ocekuvase pogolema od 4400?
Kako i da e ako na 4k imas top zarabotka pustaj, kje si pomine...

Jas vekje natrupav 300+

Sega cekam TETE, TTK, STB, PKB, OHB ...

Pishav AKO. Moze i da ne e.

Jas licno, posto imam nekoja kolicina, ja cenam okolu 4K. Sto e problemot? Nikoj momentalno ne nudi tolku

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Анѓушев ја продал ЕДС . . . . можда во пакет со името . . . . .
Сега може да се фокусира на економијата. Отидовме на 5% раст.
Провизија кај кого оди :) ????

http://24vesti.com.mk/ekskluzivno-angjushev-go-prodade-eds-na-grchkoto-elektrostopanstvo
ти неможеш да напишеш пост без политика, малодушност и цинизам.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
ти неможеш да напишеш пост без политика, малодушност и цинизам.
Не ти реплицирам веќе . . . Не вреди . . . .
Заебанција беше . . . има и :) . . . .
А линкот вреди да се прочита . . . Бизнис трансакција која ретко се случува.

Еве ти една економска новост, подвлекувам економска . . .
Секој има право на слободна интерпретација, ништо не инсинуирам . . .

http://www.alsat-m.tv/mk/издадена-нова-еврообврзница-од-полов/

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
aaaaa bubi bubi... imase sansa pred mesec ipol neznam zasto ne gi dade? da ne ocekuvase pogolema od 4400?
Kako i da e ako na 4k imas top zarabotka pustaj, kje si pomine...

Jas vekje natrupav 300+

Sega cekam TETE, TTK, STB, PKB, OHB ...
Vidis tuka e fintata. Pred da se objavi polugodishen bese 4200. Ama togas valuacijata mi bese povisoka posto gi imav zemeno parametrite od minatogodishniot izvestaj. I ondak tush. I cenata otide dole, zaedno so mojata valuacija.

Sega mi e krivo, ama pamet...sledniot pat nekoj koga ke pumpa, otide Bubi na SELL[DOUBLEPOST=1515698349][/DOUBLEPOST]Se prashuvam koi se ovie genijalci sto mu dale na Tevdo pari za 2,75%?
http://www.finance.gov.mk/mk/node/6974
Kako gi izlazal ne mi e jasno, ama sekoj slucaj ova e za pocit :aplauz:[DOUBLEPOST=1515699108][/DOUBLEPOST]Вести из несвести:
Учеството на сомнителните и спорните побарувања во вкупните кредити во октомври се задржа на ниво од 6,5%.

http://www.nbrm.mk/content/MPI publikacii/Najnovi_makroekonomski_pokazateli_dekemvri_2017.pdf

Зошто е ова битно? Прибидејќи е првиот извештај со податоци од Кв4 2017. Упатува на стабилизиран тренд на процентот на сомнителни побарувања, кој е непроменет 3 месеци по ред. За очекување дека така ќе продолжи во остатокот на годината :)

Блазе на тие што имаат банки во портфолиото[DOUBLEPOST=1515699506][/DOUBLEPOST]Туку, утре последен ден за купување КМБ под 50 јура. Според Зоки ;)

Последно уредено:
Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
може Bid/Ask за PKB ? гледам некој пробува да ја турне доле деновиве, со тргување по 2 акции.. ама изгледа нема "овци за стрижење"

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.373
може Bid/Ask за PKB ? гледам некој пробува да ја турне доле деновиве, со тргување по 2 акции.. ама изгледа нема "овци за стрижење"
Да пријавам, денес јас ги купив тие 9. Не ми пуштија уште една да си заокружам убава бројка.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Heh vidi, stvarno coekot pogodi.

Interesen e toj poriv da se spodeluvaat vesti koi pari vredat...za bespari

Koga vi rekov BUY :D

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Inaku ne treba da si jak tehnicar za da predvidis deka ekvilibriumot za trguvanje na TEL samo sto ne eksplodiral. Nagore

Kajgana Shop

На врв Bottom