@dexter
Сосема тие обратно поставена тезата.
Колку ми е мене познато нема тука дали е крив службеникот или банката, едноставно банка во РМ неможе да се регистрира и да обавува дејност без софт. механизам за заштита од перење пари дополнително внатрешна регулатива , тело за следење итн. Катадневно обуки се спроведуваа 14години и механизми.
Јас и ти да направиме такво нешто за 5 мин ке не фатат. Едноставна е работата само треба независна истрага да се дозволи без братот близнак од нрбм и партија да се меша.
Не оди далеку штом си уплаќал иако немаш трансакциска сметка одливот одма се контролира кај ж. сметката на пристигање,секоја дивијација на ж сметка и благајна се следи од посебно лице задолжено да ги прегледува и во рок од 5 дена мора да се пријави до управата за финанс. разузнавање дури и ако е се чисто они пак проверуваат . Прочитај една ос статиите од Сашка мислам се викаше за Актор во Стопанска Гевгелија како одма во 1 ден се алармираше за перење пари и ги фатија Милето и Гујп со лопатите сега ЕУ ептен ги опна Актор. Да не се прајме будали. Пред 5 месеци на човек му стига дека депозитот од 10 000е сега му е 3000 оти открила управата за ф. разувнавање дека нема приходи порано па овие му се неоданочени, а испадна дека родителите негови починати сега му ги оставиле дома ги чувале откако умреле овој на банка ги ставил. Значи игла во сено ке најдат ама овде сено у комплет за игли нема.