- Член од
- 7 март 2023
- Мислења
- 64
- Поени од реакции
- 59
Koj kupil za 1200 - kupil, alal neka mu e.Granit I skopska stopanska da ne idat U stecaj![]()
Koj kupil za 1200 - kupil, alal neka mu e.Granit I skopska stopanska da ne idat U stecaj![]()
Имаш повеќе фирми кои исплаќаат дивиденда на Македонската берза.Едно прашање.
Девидента кои фирми кај над исплаќаат каде може да се најде?
И дали се исплаќа и за една акција и за 10 и за 100 акции?
Јас користам само Trading 212. Засега на странски пазари само, но во план ми е и Македонија.Дали инвестирате само на македонската берза или и на странски пазари? И ако инвестирате на странски пазари, кој онлајн брокер го користите - Trading212, Interactive Bokers или некој трет, иако мислам дека во моментов само овие два дозволуваат регистрација од Македонија.
Како си задоволна? Каква е брзината на извршување налози за купување и продажба? Дали си повлекувала пари на сметка и/или картичка во Македонија? Има ли проблеми со повлекување на картичка? Со која домашна банка работиш ако не е тајна?Јас користам само Trading 212. Засега на странски пазари само, но во план ми е и Македонија.
Сакаш да кажеш дека моменталната цена од 17к се прифатливи за купување?(Планирам да инвестирам, не сум никогаш купувал акции)#alkaloid#izvestaj#......
Edna i edinstvena firma vo "septickava jama"....i 170.000,oo ke bidat malku
Sekoj so svoj pamet ....inaku DA...long term ....ako imas odvise pari za investiranjeСакаш да кажеш дека моменталната цена од 17к се прифатливи за купување?(Планирам да инвестирам, не сум никогаш купувал акции)
Е фала ти. Во што друго ти како поискусен би ми предложил дека е моментално на “добра цена” за инвестирање?Sekoj so svoj pamet ....inaku DA...long term ....ako imas odvise pari za investiranje