Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Какви камати за депозити почнаа да нудат банките може да се намали атрактивноста на приносот од дивиденда од компаниите на МСЕ.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Ова за Индија ми се свиѓа. Иако вредноста на акциите е на ниски нивоа, сепак дури е Кси Пинг главен во Кина за мене тие акции се not-investable (не сакам да имам бизнис со комунисти). Имам една позиција од Бразил од која никако не можам да се ослободам. Што се дешава таму? После првичен ентузијазам после избори, сега гледам секојдневно индексот го буши дното.
Бразил како емрџин' ветува пошо нема шо немааат. Од нафта, рењуабл, аутомотив, земјоделие со захтевен домашен 200 милионски димaнд. Инаку EWZ конкретно од 2008ма е долу повеќе од 70% додека фундаментално Бразил (Bovespa index) се тргува на 5 п/е.

Инаку коа сме кај емрџин' види го чудово - MercadoLibre, Inc. (MELI). Аргентински е-комерц во Уругвај. Пази естимејтс. Скримин'.

MELI.png
Автоматски споено мислење:

The Fed also forecast that it would keep rates higher through 2023, with no reductions until 2024.
It's Started ..

download.png

Attachments

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ова ќе биде интересно

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
197
Поени од реакции
87
Ова ќе биде интересно

Мислиш МРТ може да се случи да не биде единствениот?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
197
Поени од реакции
87
Америте врештија 19 миљарди $ помош во оружје (и уште ќе даваат) и тоа треба некој да го плати.
Сигурно не тие.

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
197
Поени од реакции
87
Пак некој истури цирка 1000 од КБ, дали е на повидок ри-ру-ри-ру... ?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Бразил како емрџин' ветува пошо нема шо немааат. Од нафта, рењуабл, аутомотив, земјоделие со захтевен домашен 200 милионски димaнд. Инаку EWZ конкретно од 2008ма е долу повеќе од 70% додека фундаментално Бразил (Bovespa index) се тргува на 5 п/е.

Инаку коа сме кај емрџин' види го чудово - MercadoLibre, Inc. (MELI). Аргентински е-комерц во Уругвај. Пази естимејтс. Скримин'.

Прегледај го приврзокот 358844

The Fed also forecast that it would keep rates higher through 2023, with no reductions until 2024.
It's Started ..

Прегледај го приврзокот 358849
Тргни ја мечката, стави некој бик, па макар и слаб исушен :D
1671193772886.png

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Ej,ej poleka de Hustler.Eve go Risto do mene pijame po edna rakija i bas saka da mu objasnis za KMB.Ne moze da zaspie dodeka ne cue ,so se vika procita tuka.

Sega seriozno.Tri pati do sega imav KMB od 2014 navamu, i tripati prodavav so objasnuvanje deka ne moze da odi ponatamu.Site tri pati imav solidna kap.dobivka plus nekoja dividenda.
Momentalno nemam,planirav da kupam ama nekako skapa mi se cini,pa ke cekam.Plus toa tesko deka ke ja nadminat dobivkata od minatata godina.
P.S Risto ceka ine si ode doma dodeka ne procita sto imas da mu kazes( On e seljak razbiras,nema internet doma,razbiras)

A, za toa "bezrbetni pausalii" go smetam za navreda i ke ti odgovoram, no vo druga prilika.

Последно уредено:
Член од
26 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
212
Ej,ej poleka de Hustler.Eve go Risto do mene pijame po edna rakija i bas saka da mu objasnis za KMB.Ne moze da zaspie dodeka ne cue ,so se vika procita tuka.

Sega seriozno.Tri pati do sega imav KMB od 2014 navamu, i tripati prodavav so objasnuvanje deka ne moze da odi ponatamu.Site tri pati imav solidna kap.dobivka plus nekoja dividenda.
Momentalno nemam,planirav da kupam ama nekako skapa mi se cini,pa ke cekam.Plus toa tesko deka ke ja nadminat dobivkata od minatata godina.
P.S Risto ceka ine si ode doma dodeka ne procita sto imas da mu kazes( On e seljak razbiras,nema internet doma,razbiras)

A, za toa "bezrbetni pausalii" go smetam za navreda i ke ti odgovoram, no vo druga prilika.
Pa bese 10400 sto ne kupi

:):):):):)

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Zbogum na forumot.
Jas rascistiv so zena mi sto mi rodila tri deca ta so vas ne sum mozel..Abe ajde....

Si odam kako i bosko 007,mandrac,maksimus,mishevski i red drugi....

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom