E pa pozdravi go RISTO i kazi mu deka tesko se ZAEBALRISTO
De bre sto se 1000 akciiSe znae li koj isturi deneska 1000 akcii na KMB ?Verojatno nekoj fond ili pak poveke fizicki lica ?
Бразил како емрџин' ветува пошо нема шо немааат. Од нафта, рењуабл, аутомотив, земјоделие со захтевен домашен 200 милионски димaнд. Инаку EWZ конкретно од 2008ма е долу повеќе од 70% додека фундаментално Бразил (Bovespa index) се тргува на 5 п/е.Ова за Индија ми се свиѓа. Иако вредноста на акциите е на ниски нивоа, сепак дури е Кси Пинг главен во Кина за мене тие акции се not-investable (не сакам да имам бизнис со комунисти). Имам една позиција од Бразил од која никако не можам да се ослободам. Што се дешава таму? После првичен ентузијазам после избори, сега гледам секојдневно индексот го буши дното.
Мислиш МРТ може да се случи да не биде единствениот?Ова ќе биде интересно
ЕСМ ќе набавува гас за топланите да работат во наредните четири месеци - Слободен печат
ЕСМ Продажба започна постапка за набавка на природен гас што им е потребен на топланите за греење на Скопје за периодот од јануари до април. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Оттаму информираат дека се испратени покани за достава на понуди до активните лиценцирани компании за...www.slobodenpecat.mk
Има некаква либерализација на пазарот, не ми е целосно јасно ама веројатно ќе можат да конкурираат и други компании.Мислиш МРТ може да се случи да не биде единствениот?
Za KB e normalno da se trguva po tolku akcii na den ako sledis berza proveriПак некој истури цирка 1000 од КБ, дали е на повидок ри-ру-ри-ру... ?
Тргни ја мечката, стави некој бик, па макар и слаб исушенБразил како емрџин' ветува пошо нема шо немааат. Од нафта, рењуабл, аутомотив, земјоделие со захтевен домашен 200 милионски димaнд. Инаку EWZ конкретно од 2008ма е долу повеќе од 70% додека фундаментално Бразил (Bovespa index) се тргува на 5 п/е.
Инаку коа сме кај емрџин' види го чудово - MercadoLibre, Inc. (MELI). Аргентински е-комерц во Уругвај. Пази естимејтс. Скримин'.
Прегледај го приврзокот 358844
Автоматски споено мислење:
The Fed also forecast that it would keep rates higher through 2023, with no reductions until 2024.
It's Started ..
Прегледај го приврзокот 358849
Се заебал? Who says? За разлика од твоиве безрбетни паушалии викни го јас ќе му презентирам.E pa pozdravi go RISTO i kazi mu deka tesko se ZAEBAL
Pa bese 10400 sto ne kupiEj,ej poleka de Hustler.Eve go Risto do mene pijame po edna rakija i bas saka da mu objasnis za KMB.Ne moze da zaspie dodeka ne cue ,so se vika procita tuka.
Sega seriozno.Tri pati do sega imav KMB od 2014 navamu, i tripati prodavav so objasnuvanje deka ne moze da odi ponatamu.Site tri pati imav solidna kap.dobivka plus nekoja dividenda.
Momentalno nemam,planirav da kupam ama nekako skapa mi se cini,pa ke cekam.Plus toa tesko deka ke ja nadminat dobivkata od minatata godina.
P.S Risto ceka ine si ode doma dodeka ne procita sto imas da mu kazes( On e seljak razbiras,nema internet doma,razbiras)
A, za toa "bezrbetni pausalii" go smetam za navreda i ke ti odgovoram, no vo druga prilika.