- Член од
- 30 април 2018
- Мислења
- 259
- Поени од реакции
- 516
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
S&P denes 5.136$ cisto za informacija,za ekspertite.![]()
90 дена пауза на тарифите и простор за преговори. Лавината се одложува.
Глеаш немаш што да одговориш.Ne spijam be decko, se mislam " dali site zeni se isti" i takvi problematiki. IGNOR
Ми се допаѓа инфото за норднет.Јас сериозно размислувам да инвестирам во македонски банкарски сектор, ниедна криза не го афектира овој лоповлук.
Кој е најдобар начин да се влезе на мк берза за дијаспорец? Ми треба да имам брз пристап до моментална цена/состојба и брзо купувај/продавај. И ниски провизии
@wiksa дали има искуство? (Пс pre/post market trade е отворен на норднет од денес).
Ако не се лажам, ти на почетокот на март тврдеше дека е добро да се купи, па по таа логика си купил на 1800 а излегуваш на 2000 што за мене нема некоја логика.Јас денеска продадов по оваа цена, акциите од Adin не се лоша инвестиција на долг рок, со турболенцииве не покажаа слабост, ама има и подобри.
За поискусниве, за акциите од MPT во скоро време можно е да се очекува split?
Poveke od zadovolstvo e da se ima akcija od NLB,na toj iznos dodadi uste 20.000 rast na akcijata za edna godina i ke dobies vkupna dobivka od 56% za edna godinaШто мислите за предложената дивиденда од НЛБ?
2.596 денари бруто износ.
Задоволни?
Slabo nesto stois so matematika i procenti,ama uzivaj.Poveke od zadovolstvo e da se ima akcija od NLB,na toj iznos dodadi uste 20.000 rast na akcijata za edna godina i ke dobies vkupna dobivka od 56% za edna godina![]()