Dar_Mak
ексцентрик
- Член од
- 22 октомври 2010
- Мислења
- 343
- Поени од реакции
- 333
Алал да ви е штом сте вака смирени знаејќи дека акцијата ви е падната 80% во споредба со нејзината највисока постигната цена. Ова под претпоставка дека ги поседувате некои од овие наведените.Еве насдак прокси во 2022 шо паднаа од ath:
Ова се падови пред очигледна дополнителна детериорација на приходи како консеквенца на глобална затегачка политика како и во време на световна борба за превласт и хегемонија. Убеден сум дека во овие цени не се влезени тие потенцијални влошувања а тоа се гледа по кредибилитетот на доларот. Најголем дел од инвеститорите уше веруваат во тој софт лендинг со гребаници и зауздување на ифлацијата со реално стимулирачка референтна каматна стапка од 3,4,5 % во овие услови.
- META -70%
- Zoom -90%
- Netflix -76%
- Adobe -60%
- TESLA - 50%
- Amazon -45%
- Cisco -40%
- Alphabet -37%
- MSFT -37%
Во 80ти години Пол Волкер на тогашна инфлација од 13% кренал референтна каматна стапка на 20% и биле потребни 13 години инфлацијата да се заузда конечно некаде над 3% пред повторно да напраи баунс.
Се ова ми кажува да ни престои уше пејн ахед!
Си замислувам КМБ да е моментално на некои си 70% пад од максималните 13к ден, тоа му доаѓа негде 4000 ден. или во превод тотален крах, паника, жалопојки и трупање залихи по подруми

Затоа, некако посигурни ми изгледаат нискоразвиени пазари во подем како што е МСЕ. Ограничени секако, но поради општо ниското ниво на финансиска култура, со добар потенцијал за развој.
Автоматски споено мислење:
А баш им купив вреќа цемент вчера, си велам јака фирма, плус грчко наша, а они ќе сибатматер.Me cudi pobaruvackata za USJE. I pokraj ocajnite rezultati. 39% pad na neto dobivka e bajagi alarmantno.
Ne sum ekspert ili insajder ama nesto mi se vrti deka peckite na USJE rabotat na struja. Sto drasticno ke im udri po profitot. Potocno, veke udira.
SELL
Последно уредено: