Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.241
- Поени од реакции
- 36.548
По колку?Денес повторно 1м евра блок трансакција на Гранит.
По колку?Денес повторно 1м евра блок трансакција на Гранит.
1450По колку?
Moze li nekoj da pusti bid/ask za MPT da vidime kako stojat nalozite ?1450
Денес изгледа има гужва за акцијата на Макпетрол, иако не е баш јасно дали Македонија ќе купи или не гас од нив.
ПовелиMoze li nekoj da pusti bid/ask za MPT da vidime kako stojat nalozite ?
Moze li nekoj da pusti bid/ask za MPT da vidime kako stojat nalozite ?
Уште поинтересно е тоа што до пред некој месец информации за аквизација на друга градежна компанија, која котира на МСЕ ја брануваа јавноста, набрзо исчезнаа.Интересно е дека немаше јавна објава кој го купил делот од пензискиот фонд.
Ако мислиш на шпекулациите за Бетон, вака однадвор тоа изгледа смешно. Не гледам причина зошто било кој би ја купил оваа компанија.Уште поинтересно е тоа што до пред некој месец информации за аквизација на друга градежна компанија, која котира на МСЕ ја брануваа јавноста, набрзо исчезнаа.
1+1 = 2 или...?
Некој што е близок до власта не гледам зошто не би ја купил. Ако знае дека штом ќе ја купи, државата ќе ги исплати долговите кон компанијата.Ако мислиш на шпекулациите за Бетон, вака однадвор тоа изгледа смешно. Не гледам причина зошто било кој би ја купил оваа компанија.
Го читав тоа некаде ама не знам конкретно за какви побарувања станува збор и дали се реални. Во билансот имаат побарувања од купувачите од само 430м.Некој што е близок до власта не гледам зошто не би ја купил. Ако знае дека штом ќе ја купи, државата ќе ги исплати долговите кон компанијата.