Македонска берза

Член од
13 ноември 2013
Мислења
24
Поени од реакции
8
Интересен феномен
МСЕ денес паѓа исклучиво поради падот на snp500, а во изминати недела две snp500 паѓа константно а МСЕ не само што не паѓа туку и расте.
Не ми е јасно кој беше клучниот момент баш денес ама и јас уште вчера вечер имав план да продавам денес ако видам некој пад на МСЕ, ама кога го видов падот веќе го испуштив возот, не продадов и паднав за 5%.
Инаку за оние што продаваа денес не сум сигурен баш дека се паничари, тие продадоа на високо денес и веројатно ќе купат на поевтино...и јас сакав така ама јбг.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
When there's blood in the streets, run* :place: (Зае.ете ги Ротшилд и Бафет (y) )

#шо е бе пи.ињ., штрафтааа а само шо почнавме... Почекајте бар до војната у Украина, кај сеа на најинтересното..:)
Автоматски споено мислење:
Odamna si dokazav sam na sebe deka forumov e poln so ZAJCI.

Wau

Член од
5 јули 2021
Мислења
55
Поени од реакции
62
Следнава трака би била одличен избор како позадинска мелодија додека се гледаат црвените статистики на нашата МСЕ

Веднаш потоа, за само неколку дена може нешто повесело како https://www.youtube.com/watch?v=D9g2szHsoz0

:свиркам::свиркам::свиркам:

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.885
Брокерски рај: денешните исплашени продавачи пак за неколку дена ќе купат по истите цени

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Една слика зилион зборови. Ова пробувам цело време да ви го соџвакам. Колку и да пробувате со купи-продај тајминг да шпекате, периодичен или деј трејдинг, коцкарска селекција на стартапи, модни сензации, ноторни кловнови и компании без минат труд секогаш ќе ве пресретне стеди Велју кај кое ниту има шортинг, ниту деј трејдинг, ниту СВАП, ниту нишо сем Long-Term и повремена ревалуација. Овие корекции се превоспитни и не болат до толку колку шо вреѓаат и имаат една цел - Back to reality ;)

Attachments

Последно уредено:
Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.885
Нека си купат ПКБ. Ионака нема никаква ликвидност па не ни можеш да размислуваш за деј-трејдање да им ги полниш џебовите на брокерите :pos:

Член од
1 февруари 2016
Мислења
293
Поени од реакции
240
Ако се вакви последиците по Alk по првото поскапување на струјата, какви ли ќе бидат со наредните до 100%. Гледам како најзасегнат од индустриската струја, трпи најмногу, а помина само едната рата од поскапувањето.

Член од
5 октомври 2017
Мислења
36
Поени од реакции
45
Брокерски рај: денешните исплашени продавачи пак за неколку дена ќе купат по истите цени
Стварно, мене и двајцата брокери ми се јавија дека се иде кон катаклизма и да се продава се :). Па да се купува се пак за 20% попуст за некое време. Изгледа и они си се договараат кога им треба малце кеш. Среќа што научив за последниве кризи да правам обратно од советите нивни....Ама го изедов со 27 ми Април 2017 та, па короната. Јеби га човек се учи додека е жив...

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.885
И продавачите на коините мислеа вчера ќе продадат па ќе купат за 20% подолу, ама отиде 10% нагоре. Не знам дали брокерите ќе им надоместуваат штета на клиентите за лоши инвестициски совети

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.885
si go utnal forumot :pos:
Реторско беше прашањето, би се кладел дека барем 90% од левериџот што им стои на располагање на северџанските инвеститори е искористен. Исто така, огромна количина од северџанските акции е купена со кредити средени преку банките што ги поседуваат брокерските друштва.

Kajgana Shop

На врв Bottom