- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.151
- Поени од реакции
- 8.946
Повеќе промет има КМБ од сите останати акции заедно во месец јулиБлок од 3556 акции КМБ на 9880 ден па уште 203 комада на истата цена. Машала, цирка 600к еври
Повеќе промет има КМБ од сите останати акции заедно во месец јулиБлок од 3556 акции КМБ на 9880 ден па уште 203 комада на истата цена. Машала, цирка 600к еври
На оваа цена ако влезат браво за КБШто знам, мене се повеќе ми изгледа вистинита шпекулацијата дека некој од Бугарија ќе влезе во КМБ
Добар распон, многу интересно се движи цената
Mnogu ednostavno, ako rabotat domakinski, ke imaat pari.., no ako rabotat hostaplerski i sfalerski, normalno deka nema da imaat pari i da prikazuvaat dobivka.И после некој ќе каже немало пари во градежништвото...Профитната маржа била 2 до 3% ...Како бе овие Илинден Струга може да имаат нето добивка >20%, а "гигантите" Гранит, Бетон, па и Адинг да се на граница на профитабилност, да не речам работат со загуба???.
Објави од друштва на Слободен пазар - Илинден АД Струга - Ревидирани финансиски извештаи - 23.7.2021
Macedonian Stock Exchangewww.mse.mk
НБРМ нема да измислува топла вода, како и досега што не измислуваше, сигурно дека ''забраната" т.е. препораката ќе се тргне и до нова година ќе ги видиме дивидендите од сите банки на сметкаhttps://www.bankingsupervision.europa.eu/press/pr/date/2021/html/ssm.pr210723~7ef2cdf6b7.en.html
И официјално, ЕЦБ ја укинува одлуката за неисплаќање на дивиденди, т.е. истата престанува да важи на 30 септември. Банките ќе можат да донесат одлуки за исплаќање на дивиденда во четвртиот квартал од оваа година. ЕЦБ очекува да националните банки го следат истиот овој пристап. Се надевам дека и НБРМ набрзо ќе донесе ваква или слична одлука.
kafekuvarka alarmot se vkluci na najjako.Ti mse prodade poradi covid kriza, neli?