Македонска берза

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Блок од 3556 акции КМБ на 9880 ден па уште 203 комада на истата цена. Машала, цирка 600к еври
Повеќе промет има КМБ од сите останати акции заедно во месец јули

Член од
19 октомври 2012
Мислења
319
Поени од реакции
277
Што знам, мене се повеќе ми изгледа вистинита шпекулацијата дека некој од Бугарија ќе влезе во КМБ

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Има шанси да иде над 10 000 КМБ ?

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
Според количините на акции што поминаа во последниот месец и кај Реплек и кај Гранит не е завршена „акционерската војна“.
Тоа на годишните собранија беше само првата битка.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Може ли некој да прати бид аск за НЛБ

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Sve se nadevav da si dokupam TEL na 300 posle site crni vesti od forumov, ama nikako nekoj da trzne. Aj da vidime Q2 sto ke kaze.

Koga sme kaj Q2, ako se sudi po MODA, tekstilcive se vo nokdaun? Sto ke se pravi so tolku vraboteni?

Член од
26 март 2021
Мислења
68
Поени од реакции
102
И после некој ќе каже немало пари во градежништвото...Профитната маржа била 2 до 3% :)...Како бе овие Илинден Струга може да имаат нето добивка >20%, а "гигантите" Гранит, Бетон, па и Адинг да се на граница на профитабилност, да не речам работат со загуба???.

Последно уредено:
Член од
6 мај 2021
Мислења
34
Поени од реакции
61
И после некој ќе каже немало пари во градежништвото...Профитната маржа била 2 до 3% :)...Како бе овие Илинден Струга може да имаат нето добивка >20%, а "гигантите" Гранит, Бетон, па и Адинг да се на граница на профитабилност, да не речам работат со загуба???.

Mnogu ednostavno, ako rabotat domakinski, ke imaat pari.., no ako rabotat hostaplerski i sfalerski, normalno deka nema da imaat pari i da prikazuvaat dobivka:):(:place:.
Kako sto odat rabotite izgleda slavata im e od minatoto, sega brkat procenti od fatenite raboti pred da si gi zavrsat. Zalno...

Член од
19 октомври 2012
Мислења
319
Поени од реакции
277
https://www.bankingsupervision.europa.eu/press/pr/date/2021/html/ssm.pr210723~7ef2cdf6b7.en.html

И официјално, ЕЦБ ја укинува одлуката за неисплаќање на дивиденди, т.е. истата престанува да важи на 30 септември. Банките ќе можат да донесат одлуки за исплаќање на дивиденда во четвртиот квартал од оваа година. ЕЦБ очекува да националните банки го следат истиот овој пристап. Се надевам дека и НБРМ набрзо ќе донесе ваква или слична одлука.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
https://www.bankingsupervision.europa.eu/press/pr/date/2021/html/ssm.pr210723~7ef2cdf6b7.en.html

И официјално, ЕЦБ ја укинува одлуката за неисплаќање на дивиденди, т.е. истата престанува да важи на 30 септември. Банките ќе можат да донесат одлуки за исплаќање на дивиденда во четвртиот квартал од оваа година. ЕЦБ очекува да националните банки го следат истиот овој пристап. Се надевам дека и НБРМ набрзо ќе донесе ваква или слична одлука.
НБРМ нема да измислува топла вода, како и досега што не измислуваше, сигурно дека ''забраната" т.е. препораката ќе се тргне и до нова година ќе ги видиме дивидендите од сите банки на сметка (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom