Македонска берза

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
eve ke idam za TKVS
Дај некоја анализа на ТКВС, баш ме интересира да прочитам. Ќе имам разбирање да не давам негативни коментари пошо не можеше еден ред да напишеш без кардинална грешка

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
dokazan stopanstvenik, vodecki na balkanot, brojkite sekoja godina idat vo nagorna linija,novi investicii sekoja godina, seriozen menagment,milenik na diplomatskiot kor, odlicen pr, najgolema vinarija vo SE evropa, makedonska vinarija, super bedz da go imash vo portfolio pogotovo od patriotski pricini...

pishi sega za pkb pa da ojasnam zosto NE

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
dokazan stopanstvenik, vodecki na balkanot, brojkite sekoja godina idat vo nagorna linija,novi investicii sekoja godina, seriozen menagment,milenik na diplomatskiot kor, odlicen pr, najgolema vinarija vo SE evropa, makedonska vinarija, super bedz da go imash vo portfolio pogotovo od patriotski pricini...

pishi sega za pkb pa da ojasnam zosto NE
Ваква шалабајзерска „анализа“ без ниедна цифра веројатно поминува по кафичи и брокераи, а еве баш ме интересира да прочитам слична и со причини против инвестирање во ПКБ

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Ваква шалабајзерска „анализа“ без ниедна цифра веројатно поминува по кафичи и брокераи, а еве баш ме интересира да прочитам слична и со причини против инвестирање во ПКБ
cifri imash javno dostapni,ne zamaraj.
A kako bonus ke te proshetaat i niz vizbite so zakuski i dobro vino :)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
cifri imash javno dostapni,ne zamaraj.
A kako bonus ke te proshetaat i niz vizbite so zakuski i dobro vino :)
Ова па шалабајзерски одговор на квадрат :pos:

Не е ни чудо како политичарите продаваат булшит-прикаски на рајава кога на „инвеститори“ волку им сече црпката

myarmyofone

Time and Space Traveller
Член од
23 март 2007
Мислења
72
Поени од реакции
67
Гастербајтер сум, без македонско државјанство. Дивиденда ми ги комплицира работите со даноци во државава кај што сум, треба пријави глупости да пополнувам, да рачунам...
немораш да ја земеш, не се пријавувај на повикот и тоа е тоа :)

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
У шо компании си па толку растат? Еве, опраи го човеков да не инвестира само у не-дивидендни
ja tebe ne mozam da te opraam so godini pa sea drugi ke sum opraval :) .
inaku ako pratis vnimatelno si pishuvam od vreme na vreme kaj sum sto sum.;)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
ja tebe ne mozam da te opraam so godini pa sea drugi ke sum opraval :) .
inaku ako pratis vnimatelno si pishuvam od vreme na vreme kaj sum sto sum.;)
Ајдее мене ќе ме оправал, што веројатно иам најголем процентуален годишен поврат од сите мали инвеститори у Северџанија, а сум постирал и изводи од иТрејдер како доказ.

Остај тие шалабајзерски муабети, тоа поминувало до пред некоја година кога се одржувало ниско ниво на дискусии на форумов. Добар бил Свето со дипломатите па поради тоа ќе растел Тиквеш... :popce:

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Ајдее мене ќе ме оправал, што веројатно иам најголем процентуален годишен поврат од сите мали инвеститори у Северџанија, а сум постирал и изводи од иТрејдер како доказ.

Остај тие шалабајзерски муабети, тоа поминувало до пред некоја година кога се одржувало ниско ниво на дискусии на форумов. Добар бил Свето со дипломатите па поради тоа ќе растел Тиквеш... :popce:
teraj si druze, ali maalku po tivko ako moze

Член од
19 октомври 2012
Мислења
319
Поени од реакции
277
Гастербајтер сум, без македонско државјанство. Дивиденда ми ги комплицира работите со даноци во државава кај што сум, треба пријави глупости да пополнувам, да рачунам...
Можно е капиталната добивка исто така да ти ги комплицира работите. Провери убаво

Член од
21 август 2017
Мислења
159
Поени од реакции
133

Ова како да значи дека сепак оваа година нема дивиденда ??? или сепак иако оваа состојба продолжува исто така и ЕУ централната банка се уште нема укиновање на нејзината одлука за дивиденди, НБРМ ќе оди против сите овие одлуки и ќе ја поништи одлуката за делење дивиденди ?

Веројатно утре ќе видиме како ќе реагира нашата берза на оваа информација.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Cista politika i zelba za da mozat po kratka pateka da si igraat kako sakaat so vladini odluki a ocigledno se spremaat za izbori na koi sto definitivno gubat pa mislat vo matno deka pak ke se protnat vo koalicija so site albanski partii na kup ?

Член од
21 август 2017
Мислења
159
Поени од реакции
133
Cista politika i zelba za da mozat po kratka pateka da si igraat kako sakaat so vladini odluki a ocigledno se spremaat za izbori na koi sto definitivno gubat pa mislat vo matno deka pak ke se protnat vo koalicija so site albanski partii na kup ?
Политички во ред, пишував јас пред некој ден па ме искараа дека сум ширел некој си памфлет, ама како и да е тоа нека си мислат тие.
Мене повеќе ме интересираше твоето(вашето на другите членови) мислење за движењата на берзанските трансакции и највеќе за делење на дивиденди, затоа што цените рипнаа прво заради дивидендите, а сега минатата недела пак скок заради почеток на првата меѓувладина конференција ?

Kajgana Shop

На врв Bottom