Македонска берза

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
и на крај, и без корона МСЕ ке си беше најпреценетата берза во ЕУ па и пошироко. Да, ке идеше уште нагоре, балонот уште повеќе ке се дуваше и ке станеше нешто слично како 2007-2008ма година, ке влегоа уште повеке кафекуварки кои ке купуваа без да прашаат за цена, без никакви анализи и уште повеќе ке го јадеа и ке беше пиштење вриштење на сите страни.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Open for business again

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
@Blizzard ме разочара друже, мислев имаш влезено со неколку милиони ЕУР ама според твојата математика изгледа имаш инвестирано 8-15000 ЕУР и мислиш дека си многу јак.. :zver:
Зборам за МОМЕНТАЛНО портфолио на МСЕ, што е мал дел бидејќи сум највеќе во КЕШ ( нормално ). А кога ке влезам ( негде ) може и ке ви пишам, ако сте добри :Кезец:

Член од
30 март 2018
Мислења
1.457
Поени од реакции
1.883
Таман добивме датуми за НАТО и ЕУ, а оно почнаа затварања на фабрики и отпуштања на работници. Изгледа и оние големи инвеститори што чекаа на граница сега не можат да влезат поради забрана на патувања.

• Хаха
Reactions: MSE
P

passats

Гостин

Член од
30 март 2018
Мислења
1.457
Поени од реакции
1.883
Па прејако би било по ваквото укажување и мерките што државата ги усвои за помош на банките, мнозинските акционери да не ги изгласаат предложените дивиденди на собранијата :pos:

Тек тогаш Чифлиганец ќе отиде и над десет миљони евра у минус

Последно уредено:
Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Незнаев дека живееме во Кина.
Ваква цензура на цел форум затоа што некој нешто кажал или пишал не сум видел никаде во западниов свет.
Ако некој ги прекршил правилата на форумот може да се цензурира неговиот профил и да се одстрани коментарот ама цел форум да се блокира заради некој коментар е најблаго речено фашистички.
И не е првпат да се случува ова и порано во време кога им одговараше го гасеа форумот на неколку денови не работеше, дали намерно или случајно незнам.
Чисто од принципи на наредна ваква цензура јас си одам од форумов.

п.с. Излеа отидоа дивидендите на банките за 2019 година, а дивидендите беа единствена причина за растот на цената на банките. Ќе биде интересно

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Незнаев дека живееме во Кина.
Ваква цензура на цел форум затоа што некој нешто кажал или пишал не сум видел никаде во западниов свет.
Ако некој ги прекршил правилата на форумот може да се цензурира неговиот профил и да се одстрани коментарот ама цел форум да се блокира заради некој коментар е најблаго речено фашистички.
И не е првпат да се случува ова и порано во време кога им одговараше го гасеа форумот на неколку денови не работеше, дали намерно или случајно незнам.
Чисто од принципи на наредна ваква цензура јас си одам од форумов.

п.с. Излеа отидоа дивидендите на банките за 2019 година, а дивидендите беа единствена причина за растот на цената на банките. Ќе биде интересно
Па батка западов све повеќе личи на Кина. Гледаш дека и за коронавирусов модел им е Кина. Кина убер алес

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
1.bankite se zamoleni da ne isplakjaat.
2. bankite ke odgovorat deka e kasno za toa soglasno blah blah.

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Излегов вчера од TNB на 16200 ( влез околу 12600)
Мое мислење е дека ќе има уште еден пад околу 30%, ама не толку брз како претходниот..
ЖивЕам во западна Европа, тек неделава почнаа да се затвораат фабрики а со нив и придружни мали фирми за различни услуги.. никој не знае кога се ќе се рестартира..
договорената помош од ЕУ и САД е ОК.. ама само кога ќе има подобри резултати со скротување на вирусов..

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Мое мислење е дека ќе има уште еден пад околу 30%, ама не толку брз како претходниот..
ЖивЕам во западна Европа, тек неделава почнаа да се затвораат фабрики а со нив и придружни мали фирми за различни услуги.. никој не знае кога се ќе се рестартира..
договорената помош од ЕУ и САД е ОК.. ама само кога ќе има подобри резултати со скротување на вирусов..
Без грижи ќе си ја купиш многу брзо назад под 10 000.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Помошта во САД и ЕУ, иако вака на прв поглед излгеда огромна, нема да биде доволна. Ке видите дека вирусов појако ке удри него што очекуваат и очекувам за неколку месеци компаниите кои највеќе се погодени да почнат пак да плачат дека им треба уште помош.
Летаме на крилјата на Нато и ЕУ, до кога, ке видиме.
А јако ке биде банките да ја послушаат НБРМ и да не исплатат дивиденда - или барем они кои сеуште не најавија дивиденда ( СТБ ). НЛБ е сега на мака, најави дивиденда и не знам колку се шансите дека ке исплати. СТБ е поголем шанса да не исплати бидејќи не најави. Интресно.

Член од
23 февруари 2019
Мислења
304
Поени од реакции
305
Не можам на сите да ви реплицирам. И претходно кажав дека имам портфолио на МСЕ во компании кои НЕ СЕ ПРЕЦЕНЕТИ И КОИ НЕ ПАДНАА СКОРО ИЧ ( не ме пратите доволно ). Кои, претпоставете :) И нормално дека ако компанијата не е преценета дека нема да продавам.
Сега те сфаќам. Значи имаш инвестирано во акции „кои не се преценети“, значи акциикои не пораснале воопшто минативе години а цело време гледаш другиве растат над 100% за 3 години, епа нормално дека треба некаде да ја истуриш фрустрацијата.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Сега те сфаќам. Значи имаш инвестирано во акции „кои не се преценети“, значи акциикои не пораснале воопшто минативе години а цело време гледаш другиве растат над 100% за 3 години, епа нормално дека треба некаде да ја истуриш фрустрацијата.
кој лапнал бе 100%? купија кмб на 6000 продадоа на 6.500? Купија АЛК на 13.000 и се у минус? Секоја чест ако лапнале 100% за 3 год. ја можеби последна година не сум лапнал ама не сум ни изгубил. А другите што купија АЛК на 10к+, КМБ на 6К+, ГРНТ на 900+ ??? Тие колку лапнаа?

Kajgana Shop

На врв Bottom