Македонската кошарка!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Inaku Davitkov dobil ponuda do Kina da vodi tamu nekoja si ekipa:baeh:

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Billa Bong напиша:
Inaku Davitkov dobil ponuda do Kina da vodi tamu nekoja si ekipa:baeh:
oд порано е тоа, има понуда да го води томот каде што играше Јао Минг, но најверојатно нема да ја прифати понудата бидејќи сакал да остане во Македонија

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Znam ama onaka mi tekna rece deka ovaa godian saka da ja pomine so Rabotnicki a posle ke videl

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Незнаете колку само е неписмен „мајмунот„ Се знам со играчи што им бил и што им е тренер сега викаат поима нема од кошарка. Од Кина ке го вратат експресно

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Da ti kazam i ja gleam toa sea vo posledno vreme vrska si nemato e to

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Сепак ништо од Јадранската лига а? Ако има покана до екипа од Македонија, тоа ке биде во секој случај Работнички, без разлика кој ке биде шампион годинава, ама АБА (Федерацијата на Јадранска лига) се предомислува во врска со поканата и изгледа дека празното место ке биде пополнето од ЦСКА Софија, која реално гледано е 100 пати поорагнизиран тим од сите наши заедно.

А во случај сеуште да важи поканата за Работнички, тимот мора да обезбеди голем број услови од кој и да има 1.000.000 Евра буџет, а тоа не е можно во никој случај, според мене. Никогаш до сега, македноска екипа немала толкав буџет а и е многу тешко да се одвојат тие пари за спонзорирање на тим во моменталнава состојба на кошарката

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Radical Boy напиша:
Сепак ништо од Јадранската лига а? Ако има покана до екипа од Македонија, тоа ке биде во секој случај Работнички, без разлика кој ке биде шампион годинава, ама АБА (Федерацијата на Јадранска лига) се предомислува во врска со поканата и изгледа дека празното место ке биде пополнето од ЦСКА Софија, која реално гледано е 100 пати поорагнизиран тим од сите наши заедно.

А во случај сеуште да важи поканата за Работнички, тимот мора да обезбеди голем број услови од кој и да има 1.000.000 Евра буџет, а тоа не е можно во никој случај, според мене. Никогаш до сега, македноска екипа немала толкав буџет а и е многу тешко да се одвојат тие пари за спонзорирање на тим во моменталнава состојба на кошарката
ЦСКА е далеку поорганизирана екипа од сите наши тоа мозам да го гарантирам :helou:

Член од
6 март 2007
Мислења
66
Поени од реакции
0
Abe od Strumica 2005 ovaa sezona nema podobra ekipa vo makedonija .Ajmooo Strumica najdobro ste

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Radical Boy напиша:

Реално гледано, македонските екипи се сеуште многу далеку од Јадранската лига. И кога би отишла било која македонска екипа, би завршила катастрофално во натпреварите. Настрана сета онаа логистика која би морала да се обезбеди, и која би била да речеме најмал проблем, туку организацијата на клубовите, статусот на играчите, па и квалитетот спореден со другите од јадранската лига...
Мислам дека најдобро би било нашите тимови најпрвин да одиграат некоја сезона низ другите европски натпреварувања, да се создаде конкурентна екипа, па да се оди на Јадранска лига. Овака ќе сме само топовско месо...
Што се однесува до Струмица, Гркот засега добро ја тера! Ако продолжи вака, мислам доколку остане во кошарката, за неколку сезони е на пат да создаде многу стабилна (финансиски) и силна квалитетна екипа. Евентуалното учество во Јадранска лига сега (во кое не верувам) мислам дека би донело само голем неуспех и разочарување.
Истото го мислам и за било која македонска екипа која би учествувала сега.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Борба за „излез на Јадранот”

Челните луѓе на кошаркарската НЛБ-лига вчера попладне допатуваа во Скопје, а денеска ќе имаат состаноци со претставници на Кошаркарската федерација на Македонија и со заинтересираните македонски клубови за настап во Јадранската лига. Првите луѓе на НЛБ ќе побараат гаранција дека клубот, што би бил вметнат во нивно друштво, ќе биде сериозен, инфраструктурно и организациски и ќе има квалитетен играчки и тренерски кадар.

Имаме и поддршка од другите големи клубови во НЛБ- лигата, со кои беа направени контакти. Црвена Звезда, Партизан, Цибона и другите повеќе сакаат во Лигата да има тим од Скопје отколку, на пример, софиска ЦСКА. Тие се наш голем адут. КФМ лобира силно и ќе понудиме нешто што ќе им биде тешко да одбијат - изјави генералниот секретар на КФМ, Дејан Лекиќ.

Триото од НЛБ, Радован Лорбек, Роман Лисац и Јосип Билиќ, синоќа требаше да го гледаат дербито од Космофон суперлигата помеѓу МЗТ Скопје и Струмица 2005.

Повеќе на странта на Дневник

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=7D78EE87620E3F41A470A0ACC45BF7C7

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
ZOTE напиша:
Борба за „излез на Јадранот”

Челните луѓе на кошаркарската НЛБ-лига вчера попладне допатуваа во Скопје, а денеска ќе имаат состаноци со претставници на Кошаркарската федерација на Македонија и со заинтересираните македонски клубови за настап во Јадранската лига. Првите луѓе на НЛБ ќе побараат гаранција дека клубот, што би бил вметнат во нивно друштво, ќе биде сериозен, инфраструктурно и организациски и ќе има квалитетен играчки и тренерски кадар.

Имаме и поддршка од другите големи клубови во НЛБ- лигата, со кои беа направени контакти. Црвена Звезда, Партизан, Цибона и другите повеќе сакаат во Лигата да има тим од Скопје отколку, на пример, софиска ЦСКА. Тие се наш голем адут. КФМ лобира силно и ќе понудиме нешто што ќе им биде тешко да одбијат - изјави генералниот секретар на КФМ, Дејан Лекиќ.

Триото од НЛБ, Радован Лорбек, Роман Лисац и Јосип Билиќ, синоќа требаше да го гледаат дербито од Космофон суперлигата помеѓу МЗТ Скопје и Струмица 2005.

Повеќе на странта на Дневник

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=7D78EE87620E3F41A470A0ACC45BF7C7
Па ако Партизан и Звезда не не подржат кој ке не поддржиto e to

M*A*J*A

The girl..*
Член од
11 јули 2006
Мислења
98
Поени од реакции
0
Абе СТРУМИЦА 2005 СЕ ЗААААКООООООООН

Ве Сакамммм Сииите..А Најмногу Тони Грнчаров :love3:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Denes vecer vo sportska sala park STRUMICA 2005 vs VARDAR OSIGRUVANJE.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Струмица ке тепа како нишо to e to

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.400
Поени од реакции
5.954
Вечерва Струмица 2005 игра со Вардар во 19:00.
Не знам дали ќе можам да одам на натпреварот, очекувам да го прочитам резултатот тука во некој од вашите постови. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom