Македонија најмизерна земја на светот

М

Мартин`

Гостин
Ех светот бил убаво место за живеење а јас па мислев не е се така добро во светов, замисли најмизерни сме биле ние.. кафаните цело време полни, кафичите исто секојдневно.. секоја 2ра фамилија кола вози која чини минимум 3-4 илјади евра.. за интернет да не правам муабет никој нема а за јадење па да не правам муабет едвај сврзуваат луѓето крај со крај а не пак за празници нешто да им остане да се напијат и најадат како што доликува :icon_lol:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
83
Поени од реакции
46
.I.
еве што ќе му дадам на економист.

А Кирилица одма се потрудиле и да го преведат, а нашава Леандра со задоволство да го постира..
Абе пријави ја таму... и готово

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Оние на кои не им се допаѓа графиконов од Економист... За вас излезе денеска една анкета од Павел Шатев - уживајте!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
51,1 процент од граѓаните сметаат дека владата успешно ќе се справи со светската економска криза за 2012 - та, а 33,4 проценти од испитаниците дале негативен одговор.
Ме интересира врз основа на што дале позитивен одговор. Народов експерт за економија, политика, плус гледа на гравчиња... И после сме биле мизерни, не сме мизерни, друго сме...

Која е поентата на вакви прашања во анкета неам поим...

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Не дека нешто ни е добро овде ама ова графиконов благе везе нема.

Доволно е само да ги погледнеш останатите земји и све ке ти биде јасно - Катар,Сад,Кина,Русија,Англија,Франција дај ви се молам.Наводно само за овие 92 имале "одбрани" земји имале добри информации.Интересно ми е како добиле толку прецизни информации за Иран ??? ама неможеле да добијат за Косово кое има преку 40% невработеност и над 3.5 % инфлација......Босна има над 40% само невработеност + инфлација

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bk.html

Дa глупо е да се мериме со Сомалија,Зимбабве,Јемен (ама со Катар не е нели....(y) )затоа да не одиме подалеку од балканов.Србија во 2011 имала повеќе од 11% инфлација и повеќе од 22% невработеност.

http://www.nbs.rs/internet/english/30/30_9/kretanje_inflacije.html

http://www.b92.net/eng/news/business-article.php?yyyy=2011&mm=07&dd=01&nav_id=75207

Земји што би ни го "загрозиле" златниот медал според мене се :

Косово
Босна
Србија
Конго
Афганистан
Хондурас
Кенија
Кирибати
Мозамбија
Намбија
Непал
Сенегал
Туркменистан
Јемен
Зимбабве

Штета што ете Економист во моментот немал "добри" информации за овие земји.А некако нашол за Иран и Венецуела.

Многу аматерско истражување.Иако секако би биле во првите Топ 10 :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Ме интересира врз основа на што дале позитивен одговор.
Надеж. Така е секогаш и секаде. Политичарите се успешни доколку успеат да му ја продадат на народот. Тоа проаѓа подобро и од вистински резултати кои некогаш може да не бидат препознаени. Со надешта нема таков проблем, секогаш проаѓа, ако е добро спакувана. :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не дека нешто ни е добро овде ама ова графиконов благе везе нема.
Еве ти го графиконов во живо, можеш да одземаш држави, да додаваш. И секогаш Македонија ќе биде на прво место. Исто според графиконов ова не е од вчера најголем индекс е во 2004 со 37,16% епа свака част! Толку време да си на прво место а да не знаеме.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Јас верувам само на македонски графикони и статистики. Така на пример, кажано ни е од пастирот, мислам од завод за статистика дека во 2011 имало инфлација од 3 проценти. На пример -
сметка за парно јануари 2011 - 2500 денари.
сметка за парно јануари 2012 - 4100 денари.
Значи, точно 3 проценти. Се друго се лаги и непријателска пропаганда, која сака да покаже дека земја со корупција во секоја пора на оштеството, без контрола врз пола од територијата, со 32 проценти невработеност, и нефукнционирачки здравствен систем е мизерна.
--- надополнето: Jan 10, 2012 3:46 AM ---
види вака, кога економист излегува со позитивни артикли за бизнис атмосферата тука, некои членови се п**** под кошули, а економист е најголемиот вмровец. Кога е обратната ситуација, исто обратно понашање, само миризбата им стои.
Ете исто и ова. Кога ќе дојде сметка за парно , дојди плати ми ја и ќе се напиеме по некое кафе да ми објасниш кој е во право, СДСМ или ВМРО, американците или русите. Или не се замараме во земјава ние со сметки, цена на леб, млеко, основни продукти? Битно е кој од која партија е само.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Јас верувам само на македонски графикони и статистики. Така на пример, кажано ни е од пастирот, мислам од завод за статистика дека во 2011 имало инфлација од 3 проценти.

Така е "непријатељ демне са свих страна" :pos:
Само графиконов во живо не е од вчера. може по години да се гледа.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Струја, вода, интернет, мобилен, кабловска -100 евра.
Само парното е 4100 денари. Зошто лажеш. Или онака, ова за себе си го кажуваш , во стилот мене ми е убаво, вас кој ве е*е.
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 05:15 ---
- Тоа што сите знаеме дека нема во земјава 32.5% невработени е едно
А инфлацијата е 2.5 проценти?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Еј каква добра тема, значи денес идам во град и што бе се депримирав начисто, во автобус влагам само некој пензионери шо едвај идат, само некој збрчкани, флекосани греота луѓе гледам само мизерија околу мене, ниеден млад човек, со лопата да ги ринеш старци, низ гтц продавнициве напукани со роба а ниеден купувач, влагам во продавница во бутик продавачкиве напаѓаат ко лешинари, неможе чоек на раат да разглееда не те оставаат на мир, дури смета, од друга страна те гледаат попреку ко божем да работам у влада па многу пари имаш за трошење па и тоа не чини а си отишол да си купиш нешо ситно онака да се подновиш, мизерија значи на секој чекор луѓе питаат, искиинати идат, само лоши работи слушам на кого му каснела платата, кој го отпуштиле, више 2 години завршена факс нема работа се депримирам, гледам услови за канада, австралија па уште зеле лупнале за услов да си бил завршен факс и две години и кусур на струка да има работено, па кој ќе ме вработи мене да ме осигура уште и две години стаж да иам за да исполнам услов, ако се вработам тука нема ни да размислувам за канада или австралија, стварно само бугарски пасош остана во мисла, ама од друга страна па германски ако не знаеш неможеш ни до келнер да догураш, чистач е премија, мизерија тешка.....

P

Princ

Гостин
А инфлацијата е 2.5 проценти?
Моја грешка, 3.9%.
Сепак останува фактот дека пресметкава е баш за основци. Процент на невработеност плус процент на инфлација, и бам мизерија.
На крај краишта, погледнете малку од позитивната страна... најпосле први сме во нешто. А каде-каде е подобро да си прв во село отколку последен во град.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
и 2 те анализи се срање,не сум себична егоистична душа..На оваа ке дркате вие опозиционерите,а на другата вмровчињата..Оној кој е неутрален не му треба некој идиот да му праи график,знае убаво како е у македонија..Додека не дојде денот коа ваква тема ке биде отворена од Цитро,а леандра ке отвори тема за позитивни анализи за макеоднија,само ке си останеме држава со длабоко навлезена политика во главата на обичниот човек..
Добро бе ај сеа со сила ќе ја тераме Леандра да каже нешто добро за пастирот за тебе "неутралниот" да ти важи напишаното така?
Добро ајде Леандра кажи дека е се розово во медиумите? Ајде молимте да му се исполни желбата на Димитар171
СИТЕЛ - сопственикот коалициски партнер на груевски КАНАЛ 5 - сопственикот коалициски партнер на груевски АБ КАНАЛ и ВЕЧЕР - сопственикот коалициски партнер на груевски ДНЕВНИК,ВЕСТ,УТРИНСКИ - сопственикот кумашин на првиот братучед на груевски МТВ - огласна табла на владата
Со сила леандра да бара некоја мала светла точка во црнилата (можеби инвестицискиот БУМ, а?) за тебе да ти важи напишаното? Оспори го со факти бе дечко оспориго како тој пред тебем, земам 300 евра 100 за ова 100 за она ајде оспориго не само трескај зелена слама.

Kajgana Shop

На врв Bottom