Иронија другар, иронија.Си шетнал по источна Македонија да видиш што ти се вика страва?
сигурно уште живееш со твоите па затоа ти е супер...
моја грешка,не се разбравИронија другар, иронија.
и 2 те анализи се срање,не сум себична егоистична душа..На оваа ке дркате вие опозиционерите,а на другата вмровчињата..Оној кој е неутрален не му треба некој идиот да му праи график,знае убаво како е у македонија..Додека не дојде денот коа ваква тема ке биде отворена од Цитро,а леандра ке отвори тема за позитивни анализи за макеоднија,само ке си останеме држава со длабоко навлезена политика во главата на обичниот човек..Абе а на дуинг бизнис дркавте насекаде? А економист не чини пошо не ви одговара? Колку себични егоистични необјективни души сте
Стварно ептен јака статистика... нема што....Јака статистика:
невработеност + инфлација = мизерија
Шпанија добро се држи....а Гејовите не се лоши....
...е смешно.. но добро во математиката се е можноневработеност + инфлација = мизерија
види вака, кога економист излегува со позитивни артикли за бизнис атмосферата тука, некои членови се п**** под кошули, а економист е најголемиот вмровец. Кога е обратната ситуација, исто обратно понашање, само миризбата им стои..I.
еве што ќе му дадам на економист.
А Кирилица одма се потрудиле и да го преведат, а нашава Леандра со задоволство да го постира..
Абе може ни ти ни тој не сте во право, ама токму тоа го велиме останатите.... не е можно да сме совршени, и не е можно да сме најмизерни... вистината најверојатно е некаде накај средина, што е релативно во ред.Ја барам твојата тема кај што сме прво место во светот за инвестиции па да ги спојам со оваа, но неможам да ја најдам, ај помогни ми.
Само по тие два критериуми е направен графиконов, невработеност + инфлација. Кај нас "помага" тоа што 32.5% од населението е невработено + 2,5% инфлација и ете ти резултат од 35 поени од старт.Ако е тоа тоа, има земји кои имаат повеќе невработеност од нас,пола Африка,Косово,Босна и уште некои други.. а инфлација имаме една од најниските 2,5% во 2011..така да графиконот смрди што си го постирала..
Иако потполно те разбирам, сепак колку и да напредуваме не можеме да се доведеме до ниво, на кое горе прикажаните слики ќе бидат само спомени. Тоа не успеало ни во најразвиените земји, нема ни кај нас.ne ti treba grafikoni prosetaj naokolu sam so svoi oci ce se uveris vo ekonomskata blagosostojba vo nasava ni drzava, so podobrena bezbednostne se raboti za toa koja elita e na vlast tuku dali e sposobna da se snosi so aktuelnite problemi
ova e realnosta vo makedonija se bara leb od kontenjer...ni opozicijata ni vlasta ne go resavaat ovoj povejke deceniski socijalen problem vo makedonija.
Во некоја модерна верзија, али сепак подеднакво успешна...Od otvaranje na Porta Makedonija
Leb i Igri