Еј каква добра тема, значи денес идам во град и што бе се депримирав начисто, во автобус влагам само некој пензионери шо едвај идат, само некој збрчкани, флекосани греота луѓе гледам само мизерија околу мене, ниеден млад човек, со лопата да ги ринеш старци, низ гтц продавнициве напукани со роба а ниеден купувач, влагам во продавница во бутик продавачкиве напаѓаат ко лешинари, неможе чоек на раат да разглееда не те оставаат на мир, дури смета, од друга страна те гледаат попреку ко божем да работам у влада па многу пари имаш за трошење па и тоа не чини а си отишол да си купиш нешо ситно онака да се подновиш, мизерија значи на секој чекор луѓе питаат, искиинати идат, само лоши работи слушам на кого му каснела платата, кој го отпуштиле, више 2 години завршена факс нема работа се депримирам, гледам услови за канада, австралија па уште зеле лупнале за услов да си бил завршен факс и две години и кусур на струка да има работено, па кој ќе ме вработи мене да ме осигура уште и две години стаж да иам за да исполнам услов, ако се вработам тука нема ни да размислувам за канада или австралија, стварно само бугарски пасош остана во мисла, ама од друга страна па германски ако не знаеш неможеш ни до келнер да догураш, чистач е премија, мизерија тешка.....