Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
H

HITCH

Гостин
Сепак имаше извештај за 2011та , и тој извештај велеше дека не паѓа бројот на албанци во државна администрација , како и во МВР , но не доволно расте.

Секако дека има , секогаш имало , и тогаш кога многумина мислеле дека нема.
Кога те нема, на окоЛу те барааааам... И `ко ќе те најдам се чудам што не снашло со тебе... :giggle:

Во последните извештаи убаво си пишува дека квотата за малцински вработување е исполнета, ама „политичариве“ никако да престанат да бутаат глупа раја кај што не треба. Дарди, досега се отворија безброј работни места за луѓето да си седат дома и да си добиваат плата и пак плачете, пак немате никакви човекови права. Тоа срање само кај нас го има!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
PA koga ne ste pismeni kako da ve vrabotat koga ve biva samo za bostan ili kompiri po niva da berite
За да разговараш со мене , треба да ме имаш следено , пошто сега јас одма ќе ти донесам податоци дека пола од вработените во Кичево се македонци со средно.

Исто така ќе ти донесам информации дека најголеми земјоделци , овчари , сточари , тутуноберачи , аргати , копачи , исто така се македонците.

Кого ти сакаш да навредиш со тоа бостан и компири берење ?
Од кај иде бостанот , нели иде од Струмица ? Компирите од Источна Македонија ? Грозјето од Вардарска ? свињите од насекаде ? овците од исток и пелагонија ?

Продолжи ти со лични навреди , не си крив ти чим ти дозволуваат.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Тие Македонци со средно се сепак многу повеќе писмени и цивилизирани од тие Албанци со основно и средно, а богами и со Тетовски универзитет.
Работата не е тоа што се запослуваат Албанци со средно, туку што тие немаат ни средно завршено или со платена диплома за средно образование.
Јас можам слободно да извадам статистики во коишто Албанците до крајот на 90-те и почетокот на овој век едвај 5% Албанци учеа средно.Шиптарките се ноу комент.Ги набутаа по болниците, а тие јадни незнаат шприц да држат во рака.Тоа е според евроски стандарди.
Фуле им нареди на македонските власти дека полагање приемен испит во средно медицинско училиште во Скопје не е според европските стандарди и сите Шиптарки со двојки и тројки треба да се примат без полагање приемен.

Боље нека оди бостан и компири од Источна Македонија отколку дрога, оружје, продавање органи од Западна Македонија.Тоа е разликата.

?

..........

Гостин
МВР во изминатата 2011 година демонстрираше сила и моќ преку апсењата на Бошковски, Рамковси, случајот змиско око, волчјо уво итн, апсења на вработени на патарина(обични и безопасни корумпирани административци), апсења каде еден минорен лик како Велија го носеа со 15 ленд ровери со по 10 горили од ЕБР, демек многу сме јаки, и јаки се да ти кажам право, но сепак зависат од волјата на претпоставените и пред се волјата на главниот.

Кога ќе сватите дека се ова е испланирано сценарио со амин на главните, оние кои раководат со системот кој е способен да се справи со ситуацијава(ако сака, нормално) тогаш ќе биде касно, и замислената фикција во вашите глави одеднаш ќе се заборави за доброто на сите...

За во иднина да не се разбираме погрешно, јас не ги оправдувам албанците, и ги осудувам сите напади во изминативе неколку дена, ќе направиме една хипотетичка ситуација: .......кога јас би бил главен, тое во мои раце да е државата и МВР сите овие тепачи и потикнувачи на насилство ќе бидат приведени и тепани по 24 часа во подрум, од сите три смени џелатите од МВР ќе се мењат на пола саат, нели и од тепање човек се уморува....затворски казни од 10, до 30 години, парични казни во стотици илјади евра, ако нема пари ќе остане на улица, се разбира после одслужената затворска казна....во таков случај и развој на настаните, никој нема да се осмели да прекрши правило и да загрозува животи на невини граѓани......се разбира се ова ако се сака се може, но во нашиов случај не само што нашите дрва не сакат, туку тие се режисери и сценаристи на оваа ситуација, која тебе ти го прави мозокот тиква! (y)
До кај е случајов?

Има некакви резултати?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
http://vecer.com.mk/?ItemID=268797C3AF22794DA7938AAD00C29594
ВО НЕКОИ ОПШТИНИ СЕ Е МОЖНО
Нова џамија во станбена зграда во скопски Чаир
Приземјето на висококатницата од страната на женскиот дел е уреден и обележен со натпис Џамија Оџа Абдулкадер Арнаути, а на машкиот дел има само рачно испишан натпис "hurja e hamis"

Целото приземје на нова зграда во скопски Чаир, во близина на Поликлиниката, на улица Крсте Асенов е преуредено во џамија. Едната страна на станбениот објект е наменета за верска настава за жени, а од другата страна која е тазе доградба, лепенка на зградата се вршат верски обреди и молитви. Приземјето од женскиот дел е уреден и обележен со натпис Џамија Оџа Абдулкадер Арнаути, а на машкиот дел има само рачно испишан натпис "hurja e hamis". Иако овој дел од надворешната страна изгледа како да не е доизграден, сепак екипата на ВЕЧЕР регистрираше дека верниците влегуваат внатре исто како во традиционално изградена џамија, со собување на чевлите пред врата. Во близина на влезот на "џамијата" има дури и импровизирана чешма со неколку славини. Иста доградба има и на рамниот покрив на десеткатницата.

Жителите на соседните згради, без разлика од верската припадност не можат да поверуваат дека може да се случи и вакво нешто. Во станбена зграда да се отвори верски објект. Сега-засега велат, молитвите не се пренесуваат на разглас.
- Ова не е според Куранот. Се знае како и каде се гради џамија. Треба благослов од имамот. Јас сум верник и во пост и не сакам да грешам душа, ама на молитва одам во џамија, вели еден од минувачите и пренесува дека некој од соседите му рекол дека на врвот на зградата ќе се градат минариња. --- надополнето: 8 август 2012 во 12:54 ---

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.146
Поени од реакции
83.829
LoL, баш ко што реков. Ако е.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Приземјето на висококатницата од страната на женскиот дел е уреден и обележен со натпис Џамија Оџа Абдулкадер Арнаути, а на машкиот дел има само рачно испишан натпис "hurja e hamis"

Целото приземје на нова зграда во скопски Чаир, во близина на Поликлиниката, на улица Крсте Асенов е преуредено во џамија. Едната страна на станбениот објект е наменета за верска настава за жени, а од другата страна која е тазе доградба, лепенка на зградата се вршат верски обреди и молитви. Приземјето од женскиот дел е уреден и обележен со натпис Џамија Оџа Абдулкадер Арнаути, а на машкиот дел има само рачно испишан натпис "hurja e hamis". Иако овој дел од надворешната страна изгледа како да не е доизграден, сепак екипата на ВЕЧЕР регистрираше дека верниците влегуваат внатре исто како во традиционално изградена џамија, со собување на чевлите пред врата. Во близина на влезот на "џамијата" има дури и импровизирана чешма со неколку славини. Иста доградба има и на рамниот покрив на десеткатницата.

Жителите на соседните згради, без разлика од верската припадност не можат да поверуваат дека може да се случи и вакво нешто. Во станбена зграда да се отвори верски објект. Сега-засега велат, молитвите не се пренесуваат на разглас.
- Ова не е според Куранот. Се знае како и каде се гради џамија. Треба благослов од имамот. Јас сум верник и во пост и не сакам да грешам душа, ама на молитва одам во џамија, вели еден од минувачите и пренесува дека некој од соседите му рекол дека на врвот на зградата ќе се градат минариња. --- надополнето: 8 август 2012 во 12:54 ---
Oooo naprednale...od podrum na prizemje! A minarinja pa na pokriv!!!
Komedija!!!
Monti pajton: Suljo od prizemje:):):)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
За да разговараш со мене , треба да ме имаш следено , пошто сега јас одма ќе ти донесам податоци дека пола од вработените во Кичево се македонци со средно.

Исто така ќе ти донесам информации дека најголеми земјоделци , овчари , сточари , тутуноберачи , аргати , копачи , исто така се македонците.

Кого ти сакаш да навредиш со тоа бостан и компири берење ?
Од кај иде бостанот , нели иде од Струмица ? Компирите од Источна Македонија ? Грозјето од Вардарска ? свињите од насекаде ? овците од исток и пелагонија ?

Продолжи ти со лични навреди , не си крив ти чим ти дозволуваат.
Епа некој треба да сади компири, пиперки, овци да одгледува... А друг дрога да дила, макро да биди, органи да вади од луѓето, да ограбува банки... Не го бива секој за мафијаш.
--- надополнето: 9 август 2012 во 01:04 ---
Дарди, досега се отворија безброј работни места за луѓето да си седат дома и да си добиваат плата и пак плачете, пак немате никакви човекови права.
Многу смешно ми изгледа ова „Дарди“... :pos: Ко на кученце нагалено ко ќе му се обраќаш.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951

:facepalm::tapp:До кога бе,до кога?дали у оваа држава има закони?Или секој може да прае што сака.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
секој ден поминувам од кај таа импровизирана џамија во чаир... тука во близина има ставено еден звучник и кога ке почне да пее оџата немате претстава колку гласно се слуша..... стварно немате претстава колку е гласно!... еднаш начекав една дообра група од 20тина души од тие брадосаните како излагаат од таму, незнам дали само вакви идат таму само си кажувам што видов... во околина имаат уште многу згради, мешани се и македонци и албанци и секакви националности живеат таму, до самата таа зграда има една куќа каде што ми живее другарче - можам да замислам него како му е кога ке почне оџата да пее (оној на разглас) и тоа у 3 или 4 сабајле. се прашувам само каде е сега изет меџити да каже нешто во врска со ова пошто е градоначалник на чаир нели, се прашувам каде е коце да искочи како градоначалник на скопје да каже нешто... може и некој од повисоката власт.... се прашувам каде е оној муфтијата (мислам така го викаат - муфтија) на ИВЗ да каже нешто во врска со ова.... уште кога почна да се гради таа зграда имаше проблем од околните жители... другарчево што живее у куќа до таа зграда верувајте ако му притреба брза помош полиција или недајбоже пожарна нема да може да дојдат до кај него затоа што влезот за кај него е верувале или не нецели 2 метра.

ова што се случува таму е дефинитивно ем ненормална ем страшна работа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Јас и ти додека се смееме, Дарди и фамилијата седат дома и си земаат плата.

Keep laughin`.
Смееле, плачеле... исто ни се фаќа. Тие пак ќе си земаат пари, ќе тепаат деца и старци по автобуси и улици, ќе убиваат деца по езера итн итн.
Само колку смеа ме фаќа ко ќе го читам како овде по форумов ми се претставува тој и сортата негова дека се тооолку цивилизирани и чесни. Абе да посакаш за зет да го земиш :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Смееле, плачеле... исто ни се фаќа. Тие пак ќе си земаат пари, ќе тепаат деца и старци по автобуси и улици, ќе убиваат деца по езера итн итн.
Само колку смеа ме фаќа ко ќе го читам како овде по форумов ми се претставува тој и сортата негова дека се тооолку цивилизирани и чесни. Абе да посакаш за зет да го земиш :)
Економичен е за зет, му треба само подрум, ни намештај, ни пвц, ни светлина. И за играчки немаш потреба од пари фрлање, симни му две бомби и ќе си игра по цел ден.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.146
Поени од реакции
83.829
Четврток, 09 Август 2012 13:18

Арбен Џафери од вчера е во кома и се наоѓа во тешка здравствена состојба, пренесуваат албанските медиуми.

Почесниот претседател на ДПА се наоѓа на интензивно лекување на скопските клиники, а информацијата е потврдена и од партијата.

Според информациите, Џафери синоќа бил најден во својот стан во коматозна состојба, откако претрпел мозочен удар, а лекарите се обидуваат да го спасат Џафери, но се уште се наоѓа во животно загрижувачка состојба поради крварење во мозокот.
-Лекарите прават напори за да го спасат неговиот живот, но неговата состојба и понатаму е критична поради крварењето во мозокот. Џафери веќе неколку години боледува од Паркинсонова болест, што беше главна причина во 2007 година да се повлече од лидерското место на ДПА, се наведува на интернет сајтот на ТВ КОХА.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom