Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
M

.:makedonec:.

Гостин
Се е во ред со џандариве низ градов....јас денес видов премногу, но, мислам дека нема потреба да ги гледам. Добро е што се сите на терен ама треба да бидат како цивилки. Во случај да треба нешто да се случи ќе биде одложено за во прилика кога ќе нема жандармерија у близина.

П.С. Ептен ми е сумљиво ова како преку ноќ се' се смири а и наслушнав муабети дека имало инциденти, само не кажуваат ништо на тв. Сепак може и моево е класична дезинформација, само пренесувам што слушнав низ маало муабети.

А да, супер за одлуката да им се продолжи мерката притвор. (y)
Абе браќа македончиња што да ви правам ... еве ќе ме речете јас сум провинцијалец (кој знае кој незнае :D), ама различна е ситуацијата во различни градови , далеку сум да ви помогна (прилично) а и незнам како ради тоа што сам човек па дури и со другарите што се вика неможамништо да направам , како прво ќе рипнат џандарите ќе не испокршат нас македонците... како и да е кај нас во Свети Николе во 2001 мислам дека беше јуни месец, кога беше нај густо си живееше еден ''мирен'' алба*ец (колку алба*ец може да биде мирен) со неговата фамилија (така кажуваат дека бил мирен пошто ја и не се сеќавам многу помал сум бил) и човекот си држеше слаткара ,мислам онака најлегално арно ама нашиве на 2-3 пати го подбраа и тоа баш онака дирекно , -физички и психички,... и виде не виде човекот фати магла за 4-5 дена, куќата си продаде а богами и слаткарата и тоа е тоа ... они сеа у Скопје па враќат гледате,... да може така да се прави и во Скопје арно ќе биде ама па многу се а и некако не сте сложни (може грешам незнам) а и шо да бидете сложни кога цела влада им дава подршка на нив, то е то ...:notworthy:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
На темава изгубивме многу добри мислења и стварно ми е жал што ги избришав. Зашто? Зашто ја носите дискусијата на друга тематика. Ако не сакате да губите труд вака лесно - пишувајте на други теми или пишувајте тука на темава. Фала.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе браќа македончиња што да ви правам ... еве ќе ме речете јас сум провинцијалец (кој знае кој незнае :D), ама различна е ситуацијата во различни градови , далеку сум да ви помогна (прилично) а и незнам како ради тоа што сам човек па дури и со другарите што се вика неможамништо да направам , како прво ќе рипнат џандарите ќе не испокршат нас македонците... како и да е кај нас во Свети Николе во 2001 мислам дека беше јуни месец, кога беше нај густо си живееше еден ''мирен'' алба*ец (колку алба*ец може да биде мирен) со неговата фамилија (така кажуваат дека бил мирен пошто ја и не се сеќавам многу помал сум бил) и човекот си држеше слаткара ,мислам онака најлегално арно ама нашиве на 2-3 пати го подбраа и тоа баш онака дирекно , -физички и психички,... и виде не виде човекот фати магла за 4-5 дена, куќата си продаде а богами и слаткарата и тоа е тоа ... они сеа у Скопје па враќат гледате,... да може така да се прави и во Скопје арно ќе биде ама па многу се а и некако не сте сложни (може грешам незнам) а и шо да бидете сложни кога цела влада им дава подршка на нив, то е то ...:notworthy:
Збориш со дечко што живее во Ѓорче, така да муабетот за сложност и било каков напад врз Албанци ти паѓа во вода, зошто верувај ми.....ако некаде се правеше нешто на тој план во 2001...тоа беше во оваа населба.

А за општо во Скопје, се согласувам, секој со наведната глава и си вика, нека праат што сакаат, само мене да не ме чачнат.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Каде? Не оди подалеку, конкретно на форумов можеш да ја сретнеш таквата појава. Имаш и луѓе кои гордо изјавуваат како тепале Албанци. Или тоа не важи? Пак ми буткаш зборови. Стоп за национализмот (конкретно) во Македонија, не е исто што и стоп за Македонскиот национализам. Значи, се залагаме и против национализмот во главите на оние што се нарекуваат себеси Албанци. Сега јасно е? Е ајде, немаме национализам, ама се раѓа и расте. А јас имам алергија на него, многу негативно ми влијае на организмот и на дигестивнот систем.

Јас многу ценам луѓе кои ми посочуваат на грешките, само во оваа ситуација, неаргументирано ми се изнакака и проба да ме нападнеш, само затоа што имам поинакво од мислење од твоето. Ајде признај, ти порасна кога проба да напаѓаш... егото де :icon_lol:
Ти си поборник за стопирање национализам во Македонија, но не Македонскиот. (ова е урнебесно смешно)
Па кој? Албанскиот? За алб. национализам, нема потреба да се бара СТОП, на начин на кој го правиш ти. Доволно е МВР да ургира (согласно свои должности и закони) тука и да почне да апси сѐ што има против-државни интереси (и воени злосторства, тивко етничко чистење, итн.)
Доколку ти беа повеќе познати законите и регулативите, ќе разбереше дека ти бараш СТОПИРАЊЕ(на алб. нац. во Македонија) на нешто, чија егзистенција е кривично дело.
Место и ти да бараш да работат по законите, како ние другите.
(Развивање на алб. национализам во Македонија е кривично дело, како што е толкувано.
Бидејќи *НАЦИО*НАЛИЗМОТ се поврзува со НАЦИЈА, што подоцна се поврзува со ТЕРИТОРИЈА, т.е. држава)

Реков пред малку дека има напредок, т.е. не сакаш да кажуваш глупости, но не бев во право, ти само што продолжи.
Веќе немам намера, а нема ни поента, да продолжам со истото темпо и трпение, па ова ќе биде мој последен пост.
Човечко право е да се биде неразумен, и секој го користи; јас навистина не можам повеќе да помогнам, од тоа што веќе направив.

Ти бараш СТОП за нешто што МОЖЕБИ ќе се родело и развиело.
Ова веќе бара психијатриско задлабочување, според моја проценка (но, ова е субјективно, не мора да е точно).

Не познавам разумни и здрави луѓе што гордо бараат да СТОПИРААТ нешто што можеби ќе се родело, можеби нема.

Околу грешките и посочувањето, секој секој пат така вика „јас ценам што ми кажуваш грешки, но не овој пат, овој пат немам грешка“, тоа е смешно само по себе, нема потреба од коментар.

M

.:makedonec:.

Гостин
Збориш со дечко што живее во Ѓорче, така да муабетот за сложност и било каков напад врз Албанци ти паѓа во вода, зошто верувај ми.....ако некаде се правеше нешто на тој план во 2001...тоа беше во оваа населба.

А за општо во Скопје, се согласувам, секој со наведната глава и си вика, нека праат што сакаат, само мене да не ме чачнат.

Не не чекај да не ме сватиш погрешно главната мисла ми беше тоа дека ''они'' (алба*ците) уживаат подршка од целокупната власт ... и тука веќе речиси сложноста и да не игра никаква улога,... ама тоа е конкретен пример како е кај нас ете од 20 000 народ 19 800 се македонци и гајле неаме и не сме имале ... али во различни градови живееме така да тоа е тоа ... иначе како што знам во Ѓорче речиси и да нема албанци чисто е и таму ... а на другите места и да има пак како што викаш сите со наведнати глави ... тоа е тоа :notworthy:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не не чекај да не ме сватиш погрешно главната мисла ми беше тоа дека ''они'' (алба*ците) уживаат подршка од целокупната власт ... и тука веќе речиси сложноста и да не игра никаква улога,... ама тоа е конкретен пример како е кај нас ете од 20 000 народ 19 800 се македонци и гајле неаме и не сме имале ... али во различни градови живееме така да тоа е тоа ... иначе како што знам во Ѓорче речиси и да нема албанци за какви планови зборуваш ... за општ или за во населбата !?!
Значи не сме се разбрале :) јасно ми е дека во таква средина во каква што живееш ти е условно кажано полесно и порелаксирано. Е сега кога станува збор за Ѓорче и организираноста само ќе ти кажам дека се делеа Калаши од Тамче на Ѓорчевци ко локум што делеше СДСМ за избориве, па сам заклучи на што алудирам. Да не продолжиме со ваква дискусија, што се правело, да не изедам гоВна и да кажам нешто што не треба. Тој што е од Ск ќе сфати.

А за Албанци, нема во општина Ѓорче, односно има само 5% како што знам, зошто мислам дека Кондово спаѓа во нашата општина, се друго се оддели кога на Сарај им дадоа општина.

A

AnFem

Гостин
Ти си поборник за стопирање национализам во Македонија, но не Македонскиот. (ова е урнебесно смешно)
Стануваш напорен со набивањето зборови или не си во состојба да ме разбереш. Пишав дека сум против национализам воопшто, а групата е конкретно за случајов во Македонија.

Реков пред малку дека има напредок, т.е. не сакаш да кажуваш глупости, но не бев во право, ти само што продолжи.
Веќе немам намера, а нема ни поента, да продолжам со истото темпо и трпение, па ова ќе биде мој последен пост.
Човечко право е да се биде неразумен, и секој го користи; јас навистина не можам повеќе да помогнам, од тоа што веќе направив.

Ти бараш СТОП за нешто што МОЖЕБИ ќе се родело и развиело.
Ова веќе бара психијатриско задлабочување, според моја проценка (но, ова е субјективно, не мора да е точно).

Не познавам разумни и здрави луѓе што гордо бараат да СТОПИРААТ нешто што можеби ќе се родело, можеби нема.

Околу грешките и посочувањето, секој секој пат така вика „јас ценам што ми кажуваш грешки, но не овој пат, овој пат немам грешка“, тоа е смешно само по себе, нема потреба од коментар.
Искрено и јас изгубив желба да расправам со тебе, ова ми е последен пост. Барам СТОП за нешто што се раѓа и развива, нема тука место за „можеби“.
Пази сега, јас ти дадов одговор на прашањето што го постави ДВА ПАТИ, првиот пат не ме сфати, вториот пат проба да ми бутнеш плус некој збор за да направиш да нема поента. Разјаснив по трет пат, не знам што ќе ти текне следно.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Значи не сме се разбрале :) јасно ми е дека во таква средина во каква што живееш ти е условно кажано полесно и порелаксирано. Е сега кога станува збор за Ѓорче и организираноста само ќе ти кажам дека се делеа Калаши од Тамче на Ѓорчевци ко локум што делеше СДСМ за избориве, па сам заклучи на што алудирам. Да не продолжиме со ваква дискусија, што се правело, да не изедам гоВна и да кажам нешто што не треба. Тој што е од Ск ќе сфати.

А за Албанци, нема во општина Ѓорче, односно има само 5% како што знам, зошто мислам дека Кондово спаѓа во нашата општина, се друго се оддели кога на Сарај им дадоа општина.
За Ѓорче и за народот тука томови книги треба да се пишуваат нарочито за 2001 година. Народов секогаш бил сплотен тука за се што се работи за Македонија. 1993 година кога сакале Босанците да ги стават кај Клиниката Св Лазар што е сега цело Ѓорче излегло да протестира а еден добро познат влегол со џандарот у темели внатре и го напраил ренде, татко ми е сведок на протестите!! :D Ѓорче како Општина даде преку 5-6 жртви во војната незнам точно.
Друже Кондово не спаѓа под Општина Ѓорче ... Никиштани е единствено село во општина Ѓорче кое е чисто Албанско и се наоѓа после Волково негде до граница со Косово ептен е усвет у планина мислам дека знаеш и Грачани ама таму има околу 100-150 жители тоа е на сама граница. Кондово е под Сарај !!!
Во Општина Ѓoрче Петров живеат 41.634 жители од кои:
  • Македонци — 35.455 (85.16%)
  • Срби — 1.730 ( 4.15%)
  • Албанци — 1.597 ( 3.84%)
  • Роми — 1.249 ( 2.99%)
  • Бошњаци — 489 ( 1.17%)
  • Турци — 368 ( 0.88%)
  • Власи — 109 ( 0.26%)
  • Останати — 637 ( 1.53%)
--- надополнето: 13 март 2012 во 00:34 ---
http://www.youtube.com/watch?v=hIATZ6yZ1xk

Hahahhaha jaki ste koi se ovie " heroi so maski "
Utre vo Tirana ke bide veselo ;)
А што ќе има утре во Тирана ??

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
За Ѓорче и за народот тука томови книги треба да се пишуваат нарочито за 2001 година. Од редовна до паравојска ... Него ај не е за спомнување тука такви работи ...Народов секогаш бил сплотен тука за се што се работи за Македонија. 1993 година кога сакале Босанците да ги стават кај Клиниката Св Лазар што е сега цело Ѓорче излегло да протестира а еден добро познат влегол со џандарот у темели внатре и го напраил ренде, татко ми е сведок на протестите!! :D Ѓорче како Општина даде преку 5-6 жртви во војната незнам точно.
Друже Кондово не спаѓа под Општина Ѓорче ... Никиштани е единствено село во општина Ѓорче кое е чисто Албанско и се наоѓа после Волково негде до граница со Косово ептен е усвет у планина мислам дека знаеш и Грачани ама таму има околу 50-60 жители тоа е на сама граница. Кондово е под Сарај !!!
Во Општина Ѓoрче Петров живеат 41.634 жители од кои:
  • Македонци — 35.455 (85.16%)
  • Срби — 1.730 ( 4.15%)
  • Албанци — 1.597 ( 3.84%)
  • Роми — 1.249 ( 2.99%)
  • Бошњаци — 489 ( 1.17%)
  • Турци — 368 ( 0.88%)
  • Власи — 109 ( 0.26%)
  • Останати — 637 ( 1.53%)
Нема потреба од именување....тие што се од таму или имаат било каква врска со таа населба (општина) јасно им е за што станува збор. Се знае за кои поединци станува збор. И за војската и за жртвите.

За селото, знам 64 автобус иде натаму мислам, скроз го помешав, моја грешка...битно блиску сум со процентите :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913

Вие се радувате за Тирана?...Ти не си Албанец, Албанец е од Албанија...Ти си Шип, Косовар..Вие не сте Албанци...Вие сте дивото племе од 19ти век кое благодарност на Македонија остана колку толку, ве спасија од Масакр, и ако продолжите со глупости ке ве стигни правдата на Милошевич....

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Вие се радувате за Тирана?...Ти не си Албанец, Албанец е од Албанија...Ти си Шип, Косовар..Вие не сте Албанци...Вие сте дивото племе од 19ти век кое благодарност на Македонија остана колку толку, ве спасија од Масакр, и ако продолжите со глупости ке ве стигни правдата на Милошевич....
Tи мислиш дека племево има чуства и мозок да го свати тоа што го направивме за нив ... Не барај да го сватат !!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.756
Поени од реакции
21.444

Уфф гарант ќе биде јако а ... да не се навлажни ? Брат ако не ти се живее тука можеш да се вратиш во албанија и ако треба ќе те испратиме со зурли и тапани , розови лисја ќе фрламе .. само иди си ако толку ти се иде !!!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805

Уфф гарант ќе биде јако а ... да не се навлажни ? Брат ако не ти се живее тука можеш да се вратиш во албанија и ако треба ќе те испратиме со зурли и тапани , розови лисја ќе фрламе .. само иди си ако толку ти се иде !!!
Стварно секогаш сум се прашувал зошто ако не им се допаѓа тука не одат да си живеат таму или Швиц евентуално ?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom