M
.:makedonec:.
Гостин
Абе браќа македончиња што да ви правам ... еве ќе ме речете јас сум провинцијалец (кој знае кој незнае ), ама различна е ситуацијата во различни градови , далеку сум да ви помогна (прилично) а и незнам како ради тоа што сам човек па дури и со другарите што се вика неможамништо да направам , како прво ќе рипнат џандарите ќе не испокршат нас македонците... како и да е кај нас во Свети Николе во 2001 мислам дека беше јуни месец, кога беше нај густо си живееше еден ''мирен'' алба*ец (колку алба*ец може да биде мирен) со неговата фамилија (така кажуваат дека бил мирен пошто ја и не се сеќавам многу помал сум бил) и човекот си држеше слаткара ,мислам онака најлегално арно ама нашиве на 2-3 пати го подбраа и тоа баш онака дирекно , -физички и психички,... и виде не виде човекот фати магла за 4-5 дена, куќата си продаде а богами и слаткарата и тоа е тоа ... они сеа у Скопје па враќат гледате,... да може така да се прави и во Скопје арно ќе биде ама па многу се а и некако не сте сложни (може грешам незнам) а и шо да бидете сложни кога цела влада им дава подршка на нив, то е то ...Се е во ред со џандариве низ градов....јас денес видов премногу, но, мислам дека нема потреба да ги гледам. Добро е што се сите на терен ама треба да бидат како цивилки. Во случај да треба нешто да се случи ќе биде одложено за во прилика кога ќе нема жандармерија у близина.
П.С. Ептен ми е сумљиво ова како преку ноќ се' се смири а и наслушнав муабети дека имало инциденти, само не кажуваат ништо на тв. Сепак може и моево е класична дезинформација, само пренесувам што слушнав низ маало муабети.
А да, супер за одлуката да им се продолжи мерката притвор.