Исто мислам и јас при секое напуштање на државата од страна на премиерот албанците прават проблеми (кога го нема чуварот), ама како и да е не е работата само да се лоцира болеста туку и да се искорени системски и темелно.Koга ја видов веста како слатко се насмеав и после ова што се случува 100% сум убеден во моето предвидување дека има политичка позадина во се ова !!!
-Владина делегација беше во Турција на промовирање на Македонија пред бизнисмените се случи Струга и ''палењето'' на црквите !!!
-Владина делегација е во Индија и Малезија не еден туку 3 инциденти во автобуси и тоа помеѓу Македонци и Албанци !!
На некој не му одговара Македонија да биде стабилна и економски да напредне ... пред се мислам на домашните одродници во соработка со соседните тајни служби !! Грција е Банкрот земја и нема да се оправи во наредните 50 години од ова ... Македонија да е постабилна од Грција па каде го има тоа хм ...!! До сега Бунарџик беше ливада без НИТУ ЕДНА ФАБРИКА !!! Сега се 10 ....
На соседиве и на домашниве предавници не им одговара Македонија да биде стабилна држава и да напредува па затоа пробуваат преку картата на етничкиот соживот да направат искри како порано ... ФАКТ !!! Да се разбереме никако не осудувам ова што се прави ... али потполно сум уверен дека има политичка позадина !! Само последни потези се ова, толку од тие што на иста карта пред 10 години се наместија каде што се сместија.
Eве ги палачиве ...тие ако не стават масло во оган не се живи ... КАТАСТРОФА СЕ !!!
Прегледај го приврзокот 40876
И од нашиве има сељаци неписмени што ги мразам и од нив ... ама има добри и фини момци со кој сум ептен близок и сум немал никаков проблем.. сум им се наоѓал..ми се наоѓале !! А бе паметен ај певај ... пошто си најпаметен ти објасни го ова што си го цитирал и демантирај го ?Ајдеее, или си отепан вмровец, или си глуп. Трето нема.
Ти лепам и ќе ти лепам дур гледаш на таков начин на работиве. Ова се случува и кога е он тука, не се секирај, и кога не бил на власт и кога нусето било кафекуварка, и тогаш се дешавало, и ќе се дешава.Добро зошто ова секогаш се случува Грујо кога не е во земјава а кога е во потрага по инвестиции а ?! Не ме оквалификувај како партиски определен...не сум !! Реален сум и ги согледувам работите какви што се ... Етикета не ми лепи безврска !!
Во Финска на пример невработените или тие со мали плати ќе поминат без казна за ист прекршок, каде некои од вработените плаќаат и по 100 000 евра казна.Смислата е во тоа што, ако ти не си способен да заработиш многу, никој не ти е крив и никој нема да плаќа за твојата неспособност.
Е сега, тоа е практично невозможно на Балканов, а и пошироко, оти пример за ,,способен,, и ,,успешен,, е ,,расипан,, ,,крадец,, ....
Не е точно само се лажеме со тоа мислење, и нема што да ги игнорираме, бар мене не ми е нормално кога влегува Планинец во автобус и го напаѓа возачот и патниците без причина.тепачкиве во автобус ги има од коа знам за себе,тоа што некој го актуелизира коа ке му текне е друга работа..
Da, se slozuvam so tebe, tepacki odsekogas imalo, ima i kje ima, detski tepacki po osnovnite ucilista i srednite skoli, kako i po avtobuskite stanici i vo avtobusite, no ova sto se slucuva vo izminative deset dena e preterizam, sekoj den vo prosek po 2-3 incidenti, najcesto po avtobuskive stanici i vo avtobusite !!!тепачкиве во автобус ги има од коа знам за себе,тоа што некој го актуелизира коа ке му текне е друга работа..
Незнам која ти е поентата у муабетот,ништо од ова не е нормално али хеј Македонија е ова сепак.Од секогаш албанци напаѓале ко хорди и пред 3 и пред 10 години,нема што некој да ми објаснува дека сеа ескалирало насилството коа работата е ескалирана одамна..Не е точно само се лажеме со тоа мислење, и нема што да ги игнорираме, бар мене не ми е нормално кога влегува Планинец во автобус и го напаѓа возачот и патниците без причина.
Ти изгледа чудно бидејки на македончето му скурчи па почна да враќа,а тоа никако не смее да го прави како нижи род во оваа земја.Da, se slozuvam so tebe, tepacki odsekogas imalo, ima i kje ima, detski tepacki po osnovnite ucilista i srednite skoli, kako i po avtobuskite stanici i vo avtobusite, no ova sto se slucuva vo izminative deset dena e preterizam, sekoj den vo prosek po 2-3 incidenti, najcesto po avtobuskive stanici i vo avtobusite !!!
Ne e isto da se sluci eden incident vo nekolku meseci i sekojdnevno da se slucuvaat po nekolku incidenti i toa masovni tepacki so po 15-20 iscukani petli !!!
Каде е македонската фаланга? Само се плаче нешто, абе знаеш коалиција, не смееме ова не смееме она, нема етничка основа инцидентот, изолиран настан било.....Незнам која ти е поентата у муабетот,ништо од ова не е нормално али хеј Македонија е ова сепак.Од секогаш албанци напаѓале ко хорди и пред 3 и пред 10 години,нема што некој да ми објаснува дека сеа ескалирало насилството коа работата е ескалирана одамна..