Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Обид за силување на студентка и асистентка на патот кон ПМФ.
Срамора сто пати е апелирано, ама не застануваат тука инцидентите.
Сред бел ден, и обиди за силување и кражби.
Да не го заборавиме и убиството ;)
Пиши линк

Член од
25 март 2012
Мислења
8.563
Поени од реакции
5.138
А замислете владика да дадеше таква изјава, по која ќе беа за ПЕТ дена опљачкани ОСУМ џамии и сквернавени муслимански гробишта...
Замислете колку ќе ни се качуваа на пенис, разноразни невладини полтрони и космополити, кои нормално сеа нигде ги нема.

ивз е во целосна контрола на Власта, шоферот на претс. на ИВЗ е фатен како шферцува дрога, затоа сега не може да пицне од груевски.....овие изјави се смешни и обични паради....
Мене не ме интересира ако некој скверува џамија или црква, у п***** матер и двете.....Власта треба да ги фаќа тие хулигани, а вие не знам што сакате да кажете со ова..........
Јас и секој албанец не профитираме ништо ако има некоја црква помалку......

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
ивз е во целосна контрола на Власта, шоферот на претс. на ИВЗ е фатен како шферцува дрога, затоа сега не може да пицне од груевски.....овие изјави се смешни и обични паради....
Мене не ме интересира ако некој скверува џамија или црква, у п***** матер и двете.....Власта треба да ги фаќа тие хулигани, а вие не знам што сакате да кажете со ова..........
Јас и секој албанец не профитираме ништо ако има некоја црква помалку......
Ти си атеист?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.563
Поени од реакции
5.138
А, може ли да го интерпретирам јас вака одговорот?!Доколку ние Македонци христијани бевме муслимани вие ќе не прифатевте.Зошто секогаш муабетот го вртиш дека вие сте јагнени жртвиња.Јас можам да ти набројам илјада примери каде што деца на Македонци муслимани намерно не се праќани во училишта со христијанско мнозинство само да не се мешаат со каури.Вие се однесувате како секогаш Македонците христијани да ги очекувате со отворени раце, а не е така.
Јас никогаш во животот не сум видел Македонци христијани да тепаат, малтретираат Македонци муслимани и немој да изигравате жртви тука.Во ниедна доминантно христијанска средина на ниеден Македонец муслиман влакно не му фали.Добро се знае зошто вие на последните пописи се попишувате Турци, Албанци, Арапи, затоа што ИВЗ ви пере мозок да не се мешате со каури.Ете затоа, а не дека Македонците христијани не ве почитувале.На ваша глупост и комплекс Албанците добија градоначалник во Струга, Дебар и уште 2-3 други општини.
Јас ниту ти кажувам кога биле твоите предци христијани, ниту ти се мешам во твојот живот, туку само кажувам само колку имате респект спрема своите прадедовци и прабаби коишто факт е дека биле христијани и тој факт никој неможе да го измени и фалсификува.

Македонците коишто веруваат во Буда тоа не ги прави Кинези или Јапонци;)Тоа што сте муслимани не ве прави ниту Турци, Албанци, а најмалку Арапи.Со векови и генерации мајчин јазик ви е македонскиот, со векови на ваши свадби се свири, пее и игра македонска музика и оро, со векови се носат македонски народни носии, а тоа денес што имате комплекс од таа работа тоа е ваш проблем и само ваш.И, тие денес Македонци муслимани што се попишуваат Турци, Албанци пак на нивни свадби се свири македонска музика.

Многу ми е одвратно и смешно кога некој на принцип на религија се обидува да формира нација по примерот на Србите муслимани коишто денес станаа Бошњаци со сила.

Да, но поголемата одговорност ја има поголемата група, во овој случај христијаните македонци,
и да, вистина е дека ги презирате/авте македонските муслимани и се/биле дискриминирани исто колку албанците, само затоа што имаат/ле друга религија.....јас од А1 сум разбрал дека воопшто има македонци муслимани, да чекав да дознаам од други телевизиии........
за жал во балканот верата одиграла голема улога во креирањето на нациите...
така исто и со албанците ортодоксни кои денеска се асимилирани во македонци (милум или силум)

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Да, но поголемата одговорност ја има поголемата група, во овој случај христијаните македонци,
и да, вистина е дека ги презирате/авте македонските муслимани и се/биле дискриминирани исто колку албанците, само затоа што имаат/ле друга религија.....јас од А1 сум разбрал дека воопшто има македонци муслимани, да чекав да дознаам од други телевизиии........
за жал во балканот верата одиграла голема улога во креирањето на нациите...
така исто и со албанците ортодоксни кои денеска се асимилирани во македонци (милум или силум)
Така е! Арно им е! треба сите цркви да се запалат. Они се криви што се каури. Треба заедно со верниците и поповите да се запалат. И сите села каурски треба да се запалат. Сосе луѓето внатре. Што има они да провоцираат и да живеат таму кај што живеат!

Генерализација??? Кој рече дека се генерализираат Македонците, таман работа. Никој не ги генерализира, сите се криви до еден!!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.563
Поени од реакции
5.138
Не знам дали погрешно ме разбра.Да биде упростено.Предлагам да му кажеме на Израел дека албанците сакаат да си го оживеат нацифашистичкото минато.Израел може само да си го зголеми антагонизмот кон еден од старите сателити на нациГерманија и постепено да ни помага(било суптилно,било отворено) и којзнае-можеби Израел ќе почне воена акција за чистење на нашиот двор од наци елементите од западот.

Just a hypothesis.
Во време на втората светска војна ЕДИНСТВЕНО во Албанија евреите не се предадени кај германците, се маскирани како албанци меѓу населението...
На јутуб има стотици документарци кои го докажуваат тоа, има уште живи израелци кои го потврдуваат тоа....

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Во време на втората светска војна ЕДИНСТВЕНО во Албанија евреите не се предадени кај германците, се маскирани како албанци меѓу населението...
На јутуб има стотици документарци кои го докажуваат тоа, има уште живи израелци кои го потврдуваат тоа....
И во Бугарија не се предадени Евреите, но тоа не ги прави помалце Фашисти од Балистите на пример.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.563
Поени од реакции
5.138
Ти си атеист?

Да....
--- надополнето: 26 април 2012 во 18:28 ---
Така е! Арно им е! треба сите цркви да се запалат. Они се криви што се каури. Треба заедно со верниците и поповите да се запалат. И сите села каурски треба да се запалат. Сосе луѓето внатре. Што има они да провоцираат и да живеат таму кај што живеат!

Генерализација??? Кој рече дека се генерализираат Македонците, таман работа. Никој не ги генерализира, сите се криви до еден!!
Гледај прво што реплицираш, ТЕ МОЛАМ.......

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.301
Обид за силување на студентка и асистентка на патот кон ПМФ.
Срамора сто пати е апелирано, ама не застануваат тука инцидентите.
Сред бел ден, и обиди за силување и кражби.
Да не го заборавиме и убиството ;)
Изглеа не знаат овие женскиве од ПМФ дека требало со нацртани срциња на образите да се движат наоколу.:pipi:

Но, нема паника:
"Од МВР велат дека постапката е во тек и се работи на пронаоѓање на напаѓачите."

S

Shellshock nam67

Гостин

Состојбата со немањето пари за гориво во полицијата по се изгледа кулминира, а полицајци во Охрид се превезуваат со такси кога треба да интервенираат на терен при нарушување на јавен ред и мир, па дури и кога се загрозени цели семејства.
До редакцијата на Ohrid1.com се јавија граѓани од ламелите во населбата Расадник кои не информираа за безмалку неверојатна случка. Во маилот кој го добивме стои дека група од неколку млади лица нарко зависници редовно се дрогирале во влезот на зградата, се додека станарите не одлучиле да ги заклучат во влезот и да повикаат полиција. Драмата траела околу половина час, додека не пристигнал полицаец, но тој стигнал со такси. За тоа време групата наркомани ја исршила влезната врата во зградата и побегнале.
ПОТВРДА ЗА НАСТАНОТ ДОЈДЕ ОД СИТЕ ОКОЛНИ ПРОДАВНИЦИ
Настанот го потврдуваат и вработените од околните продавници кои велат дека случајот излгедал како на крими филм, наркоманите ја раскршиле врата и побегнале, по што полциаецот стигнал со такси и крими филмот преминал во комедија.
ПОТВРДА И ОД ТАКСИ КОМПАНИИТЕ
Ohrid1.com ги исконтактира и поголемите такси компании од каде потврдија дека последните месеци се почесто полицајци користеле такси услуги но не можат да потврдат дали тоа го прават официјално бидејќи никој не барал сметкопотврда за парите.
По овој немил настан, на зградата станарите поставиле сигурносни камери.
ДИМОСКИ ТВРДИ ДЕКА ПОЛИЦИЈАТА КОРИСТИ САМО СЛУЖБЕНИ ВОЗИЛА
- Во ни еден случај на било каквап ријава полициските службеници не кроистат таков вид на превоз туку се користат службените возила на СВР Охрид, исклучиво се користат службените возила на СВР Охрид и таквото правило кое се применува од секогаш не се крши. Ние своите превземања по пријавите на граѓани ги правиме со полициски службеници со нивно упатување на лице место, а тие го покриваат градското подрачје нон стоп. Тие можат доколку се во непосредна близина да се упатат пешки, а ако не тогаш ја упатуваме групата за интервенција која со службено полициско возило пристугнува на лице место. Бидејќи полицијата го покрива широко подрачје на Охрид и приградските населби, можно е да не пристигнат на лице место веднаш, но тоа се случува само кога полициските службеници преземаат мерки на некој настан кој е случен претходно. Но и тогаш правиме одредени комбинации со упатување на најблиската полициска патрола која што се наоѓа во делот од градот од каде доаѓа пријавата - вели Стефан Димоски, портапрол на СВР Охрид.

http://ohrid1.com/ochrid/skandal-politsiјata-vo-ochrid-pri-interventsii-na-teren-se-vozi-so-taksi

Член од
25 март 2012
Мислења
8.563
Поени од реакции
5.138
И во Бугарија не се предадени Евреите, но тоа не ги прави помалце Фашисти од Балистите на пример.
Како сите балкански земји кои со помош на надворешна сила сакале да станат независни од Турција, (Грција, Србија, Албанија, Бугарија итн..) истите тие со таа помош сакале да присвојат територии или да ги ослободат своите окупоирани делови.....
Албанците ги употребија германците за да ги ослободат окупираните територии и успеа во тоа за неколку години....
Низ таа војна имало несреќи, масакри но тоа не било систематско и целосно организирано од албанска страна, немало етничко чистење, но тогашната СКС или што била сакала да ги оцрни бунтовниците, Сигурно Гоце Делчев не бил светец за турците......

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Изглеа не знаат овие женскиве од ПМФ дека требало со нацртани срциња на образите да се движат наоколу.:pipi:

Но, нема паника:
"Од МВР велат дека постапката е во тек и се работи на пронаоѓање на напаѓачите."
Како смеат бе така да провоцираат наоколу да шетаат по тие места и да ги провоцираат манијаците? Прво и основно треба да ги осудат на силување дека провоцирале безпотребно. Па после да се казнат со каменување. Не им е срам, провокаторки кои сакаат војна! Од такви ќе догураме до војна!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom