- Член од
- 25 октомври 2011
- Мислења
- 663
- Поени од реакции
- 719
А зашто да се дозволи изградба на Бурмали Џамија. По твојта логика(што уствари е се само не логика) доаѓа дека таму треба да има црква затоа што пред џамијата имало црква. Ви смета тоа дека официрскиот дом бил изграден од српските 'колонизатори' еве на нас ни смета дека Бурмали Џамија е од времето на турското робовладетелство што е останало. Да се потсети народот дека 500 години бил мачен, угнетуван, малтретиран ?Еволуирај и почитувај ги правата на другиот.
И во турско време се градеа цркви и манастири, и тие ги почитуваа другите верници.
За да не испадне дека денешната власт е србофилска , треба да дозволат изградба на Бурмали Џамија , и во никој случај да изградат Хотел во лик на Офицерскиот Дом.
Ако возобноват Оф.Дом , ќе треба да возобноват Б.Џамија ... па дури и црква , ако христијаните докажуваат дека имало црква на тоа место.
Зошто Оф.Дом да биде во попривилегирана положба наспроти џамијата, која за 15 пати има подолга историја.
--- надополнето: 23 април 2012 во 13:36 ---
Не га тупи со глупости.
Или случајно пред 100 и повеќе години да не имало 25, 17 % албанци во Скооје па с? Почна да мешаш нации епа еве јас не видов дека некој Турчин да се буни и да бараат џамија. Лично повеќе сакам да има хотел. А не на звучници посилни од озвучување на дискотека да се огласува оџа во 4 сабајле или камбани да ми бијат.
И интересира ме дали е земјата дадена на приватен сопственик ?
Ако е тогаш што те боли курац што ќе гради, гледај си во свој двор, како сака така не си прави.