Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Б

Бат Елохим

Гостин
Mnogumina od decata tuka na forumot i na ulica mislea deka si igraat igracki i ne mislea sto moze da ni se sluci i ne mislea na posledicite ili pa navistina bile tolku hrabri pa si prodolzija so igranjeto AJDE LADNI GLAVI I MISLETE MALKU ZA UTRE(idninata) pozdrav luge
мислиме не се секирај. Само кога ќе излезат нови Јакими, немој да барате реципроцитет.
А и муабетов ти смрди и преку монитор.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Во паркчево кај мене маалскиве деца се во најголем број што сум ги видел до сега :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ЈЕНКИТЕ СЕ СМРДЛИВИ ЃУБРИЊА !
Мислиш у америка народот не е со испран мозок? Јас ги сакам американците како народ, не како надворешна политика. Погледни само каде ги однесоја во во ирак а во америка цвета од богаство и живот, ова како еден приемр колку се исфрустрирани обичните луѓе во сад.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
А да се кладиме дека утре на пластичарската и на пазарот бит пазар повеќето муштерии ќе бидат македонци, шалбанците ќе бидат многу љубезни а вечерта внуците и децата на шалбанците ќе ги тепаат децата на муштериите македонци. Економски бојкот! Како што правам јас последниве 10 години. Можда не придонесувам ништо со тоа ама се чувствувам попријатно.
Така е.
Но болдираното сметам дека апсолутно не е точно. Посакуваната промена секогаш се врши прво одвнатре, а потоа на надвор.
Ти со сопствениот пример влијаеш врз околината. Верувај, од лично искуство ти зборувам. Се повеќе има луѓе кои го следат тој пример, само како еден од начините на кои можеме да се активираме. Кога ќе се постигне доволна бројка, можеби нема да има некое значајно економско влијание (а можеби и ќе има :)). Битна е пораката што се праќа!

Патем: Орбит, Нестле, J&B, Смирноф, Конверс, Спидо...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Прееска бев во Ѓорче во Парк на паркингот и си седиме со другар у кола музиче си слушаме топличко, муабетче а и башка да видиме раздвижување да не има лево десно интересни ситуации низ Ѓорчево. Оп позади мене Марица и 3ца џандари.
Ми тропа на прозор ..
Добро вечер-Добро Вечер.
Што праите тука, викам уживаме, сокче, чипче музиче за мерак...
Ај излезете... ај викам.
Излагаме со другаров, лични даваме пошто побараа им даваме..
Кај бевте, што праевте итн. Викаме си седиме тука опуштено чекаме некои девојчиња у кола и накај дома опуштена варијанта. :)
Проверија на токи-воки дека не сме осудувани и дека немаме досиеја си отпоздравивме пријатно пријатно. :)
Засилена контрола во Ѓорче после палењево на мостов само шетаат лево десно со марици ...:)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Цветан Димов ќе биде Хасан Приштина, Рајко Жинзифов Исмаил Кемали, Јане Сандански Јашар-бег, И Никола Вапцаров Имри Елези.

Советот на општина Чаир одлучи да ги преименува овие 4 училишта со имиња на албански идеолози но и радикалисти.Одлуката на општината според информациите на Сител била донесена со противење на советниците од македонсиот блок , а спорна според нашиоте извори е и примента на бадентеровиот принцип, кој е неопходен за носење на ваква одлука. Претседателот на Советот тврди дека се било законски.
Од министерството за образование пак тврдат дека до нив не пристигнало никакво барање за промена. За да има измени најпрво треба да се промени статутот на училиштето а потоа министерството да одлучи позитивно или негативно.
Од општина Чаир велат дека работата е завршена. Училиштата ќе бидат преименувани веднаш штом одлуката излезе во службен весник на општината. Министерството за образование нема никаква врска со ова вели претседателот на Советот.Тие треба само протоколарно да ја верифицираат нивната одлука.Правно се било чисто на тоа се сложиле и советот на родителите, наставниците и советниците.
Но работата не завршува тука. Надлежните инспектори на терен ќе ја испитуваат законоитоста на одлуката на советот.
Весна Ќуксановиќ

izvor http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/chair-gi-smeni-iminjata-na-chetirite-uchilishta-vo-opshtinata-spored-poznati-alba

aj za arno neka e :drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
Пред усвојување е.

_Tigro-Lion_

Wild Animal
Член од
10 јануари 2012
Мислења
47
Поени од реакции
39
Прееска бев во Ѓорче во Парк на паркингот и си седиме со другар у кола музиче си слушаме топличко, муабетче а и башка да видиме раздвижување да не има лево десно интересни ситуации низ Ѓорчево. Оп позади мене Марица и 3ца џандари.
Ми тропа на прозор ..
Добро вечер-Добро Вечер.
Ај излезете... ај викам.
Кај бевте, што праевте итн. Викаме си седиме тука опуштено чекаме некои девојчиња у кола и накај дома опуштена варијанта. :)
Проверија на токи-воки дека не сме осудувани и дека немаме досиеја си отпоздравивме пријатно пријатно. :)
Засилена контрола во Ѓорче после палењево на мостов само шетаат лево десно со марици ...:)
ПОЛИЦИЈАТА Е ПРОТИВ МАКЕДОНЦИТЕ, ЗА ЖАЛ !

M

Mario Gómez

Гостин
Ми тропа на прозор ..
Добро вечер-Добро Вечер.
Ај излезете... ај викам.
И клецна ли нешто барем?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Така е.
Но болдираното сметам дека апсолутно не е точно. Посакуваната промена секогаш се врши прво одвнатре, а потоа на надвор.
Ти со сопствениот пример влијаеш врз околината. Верувај, од лично искуство ти зборувам. Се повеќе има луѓе кои го следат тој пример, само како еден од начините на кои можеме да се активираме. Кога ќе се постигне доволна бројка, можеби нема да има некое значајно економско влијание (а можеби и ќе има :)). Битна е пораката што се праќа!

Патем: Орбит, Нестле, J&B, Смирноф, Конверс, Спидо...+ Airwaves, Сентис АГ, Lecker, Divella, Meggle, Unija Pak, Sungold сокови

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Да ви се намочам во уста на сите партиски определени и испрани мозоци.
Да ве поздравам со песнава.

Поради таквите како нив пати Македончето,поради таквите како нив ни пати државава,продај го својот брат за мала пара и живеј од таа проклета пара.
Поради таквите како нив Македончето пати од кога знае за себе.
Аир да не видите,ја продадовте државата за смрдена фотеља !!

?

..........

Гостин
Поголемо дрво од тебе нема на планетава, ти од утре да си се викаш АХМЕД пошто се правиш многу паметен !
Бескичмењак !
МВР во изминатата 2011 година демонстрираше сила и моќ преку апсењата на Бошковски, Рамковси, случајот змиско око, волчјо уво итн, апсења на вработени на патарина(обични и безопасни корумпирани административци), апсења каде еден минорен лик како Велија го носеа со 15 ленд ровери со по 10 горили од ЕБР, демек многу сме јаки, и јаки се да ти кажам право, но сепак зависат од волјата на претпоставените и пред се волјата на главниот.

Кога ќе сватите дека се ова е испланирано сценарио со амин на главните, оние кои раководат со системот кој е способен да се справи со ситуацијава(ако сака, нормално) тогаш ќе биде касно, и замислената фикција во вашите глави одеднаш ќе се заборави за доброто на сите...

За во иднина да не се разбираме погрешно, јас не ги оправдувам албанците, и ги осудувам сите напади во изминативе неколку дена, ќе направиме една хипотетичка ситуација: .......кога јас би бил главен, тое во мои раце да е државата и МВР сите овие тепачи и потикнувачи на насилство ќе бидат приведени и тепани по 24 часа во подрум, од сите три смени џелатите од МВР ќе се мењат на пола саат, нели и од тепање човек се уморува....затворски казни од 10, до 30 години, парични казни во стотици илјади евра, ако нема пари ќе остане на улица, се разбира после одслужената затворска казна....во таков случај и развој на настаните, никој нема да се осмели да прекрши правило и да загрозува животи на невини граѓани......се разбира се ова ако се сака се може, но во нашиов случај не само што нашите дрва не сакат, туку тие се режисери и сценаристи на оваа ситуација, која тебе ти го прави мозокот тиква! (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom