Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
и да се надоврзам на веста за немириве објавена во бугарија, коментарите под неа се: "Така албанци, покажете им на тие македонците" " така им треба ко се измислена држава" "оти не пренесувате дека македонците се провокатори на овие настани" и коментари од сличен тип. Па добро како можи сите да не мразат, кај грешиме, шо е работава шо секој сака да не нема, да не уништи. Зарем и другите држави имаат олку непријатели. Ебати Македонијата кај се родив овде кај се запустив...
Во овој случај можат само да те разберат тие кои ги имале истите проблеми од албанците.

субота, 10. мар 2012, 22:16)
anonymous [нерегистровани]
пошаљи одговор
Podrška Makedoncima

Sve znamo šta se dešava u Makedoniji i kako se dešava. Ništa nam nije nepoznato. jedino što želim jeste puno sreće Makedoniji i da se sa uspehom oduprete Albanskoj hegemoniji koja je već odavno prešla sve granice a koje sponzori njihovi podržavaju i tolerišu. Srbija je u tom smislu ....

(субота, 10. мар 2012, 21:35)
Митке [нерегистровани]
пошаљи одговор
Зар опет

Зна се ко "пали" Албанце, а надам се да ће наша браћа у Македонији бити мудра и да неће дозволити даље провокације.Нека вас Бог чува!

(субота, 10. мар 2012, 19:34)
пошаљи одговор
Podrška razumu

Makedonska policija neka pošalje svoje pripadnike u civilu na sva javna mesta i javni prevoz, neka pohvataju huligane dok nije kasno. Bitno je da saznaju ko stoji iza svega ovoga!

(субота, 10. мар 2012, 19:07)
пошаљи одговор
Bratki-Apel

1960-1962 služio sam JNA u Skoplju Vp 7116/19 auto jedinica i zavolo tu republiku kao i svoju republiku Srbiju iz koje potičem, bijo bi tužan ako Makedonija eskalira i doživi s lčnu katastrofu kao Srbija . Uz Božiju pomoć nadajmo se miru. m.tucovic@nexgo.de

останатите коментари овде

http://www.rts.rs/page/stories/ci/comments/3/Регион/1060342/Срља+ли+Македонија+у+сукобе?.html

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Епа тогаш колку е доволно да кркаме понижување и ќотек? И не велам дека само физичката сила е реакција. Они и мајка Тереза да е до нив пак ќе и најдат нешто да ја оцрнат. Нивната пропаганда си работи. Ете веќе имале закажано протести во Тирана и Швајцарија против малтретирањето врз Албанците во Мак. Јас пак би сакал министерката да даде една листа со број на луѓе Македонци кои се повредени на број и Албанци. Па да препраќаме,нека се прошири таа информација. (мада странците овде подобро од тебе и мене знаат кој и колку провоцира икои му с енамерите) Ама и тоа нема кој да го побара. Мислам дека сме премногу инертни и пасивни, ама дека така не научија нашите. Треба да се најде некоја група да поведе. Ниеден протест не е спонтан. Се е организирано од некој. Како може шип.. да имат Разбуди се и триста други тракатанци, кои во секој момент за се можат да најдат причина да соберат луѓе?
Епа за тоа зборам, за болдот! Да се мисли во насока да се изнајде решение, да се евидентира, да се докаже кој стои зад тие провокации, да се скине "главата" на змијата, а не само како вол у купус, излези надвор, собери се и барај било кој албанец за да се одмаздиш! Тоа е најкатастрофална опција од сите можни!
Кога имаш организиран и лукав непријател, мора и ти да бидеш лукав, во спротивно ќе правиш потези кој се во негова корист! Колку и да има лутина, гнев и огорченост, користењето на нивните методи само ќе донесе штета. Добро нека размислат за ова сите кој се залетуваа на темава дека ќе се одмаздувале двојно, тројно или незнам колку пати! Затоа што на тој начин, со свој камен по глава ќе се удрат.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Чим Страшо не излезе, ништо :(
И јас помислив на тоа :facepalm:
Види Страшо опстојуваше сам на политичкава сцена 20 години на сите избори изгледа виде човеков дека нема доволно националистички настроени луѓе и си рече чекај и ја да се качам на возот на ВМРО-ДПМНЕ :)

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Тморо,тие Манапо што организираат протести,Мос,што ти ја знам..И уште некои други..Тие што се качија на кале што држеа говор колку они нема да дозволат вакви смешни работи да се случуваат....Абер нема од никој..Се македончишта бе во пичка мајчина...

Јас викам убао дека тие такви служат само за заебавање,мене ќе ме камшикуваат ебате..Зошто сум идел против моите..Па како да не идам бе,кога моите ме праќаат у пекол побрзо од "не моите".. -.-

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
Aj i jas da pisam (sry nemam kirilica na laptopot).
Jas sum srednoskolec 18 godini od Cair.
Ne sum nitu albanec nitu makedonec.No sum covek,covek koj ne faka nicija strana iako e toa popularno vo momentov.Bosnjak sum(sega si mislite e ovoj e na strana na albancite bidejki e musliman,NO NE nenacionalen ateista sum).Mnogu e ocigledno deka ovie nemiri se organizirani.Jas ne se osekam sigurno cel zivot koga sum vo blizina na tinejdzeri albanci,poveketo imaat nekoja divjacka aura.Toa nemozam da go kazam za Makedoncite.Edinstveno bi im preporacal na site makedonci drzete se zaedno i sekoj sleden cekor sto ke go napravite 3 pati razmislete za toa.Najdobro e ova da se sporedi so partija sah,sekoj poteg e vazen,mora da se igra vnimatelno i pametno za da se pobedi.A sto se tice mene

_Tigro-Lion_

Wild Animal
Член од
10 јануари 2012
Мислења
47
Поени од реакции
39
Во сопствената држава да се криеме и бегаме по улици, да не јадеме ќотек.
До сега сум ја есапел државата 20%, но од сега ќе ја есапам 0% т.е. ич. :гомце:
Полицијата дефинитивно за ку* не ја бива, па уште и администраториве/модераториве банираа повеќе од 10 Македонци само на оваа тема и тоа со перманентни(трајни)банови ! :facepalm:

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Mnogumina od decata tuka na forumot i na ulica mislea deka si igraat igracki i ne mislea sto moze da ni se sluci i ne mislea na posledicite ili pa navistina bile tolku hrabri pa si prodolzija so igranjeto AJDE LADNI GLAVI I MISLETE MALKU ZA UTRE(idninata) pozdrav luge

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.229
Поени од реакции
76.180
Другарчиња како не сваќате дека стравот е веќе влеан кај нас, па родителиве веќе ни децава не ги пуштаат да искочат од дома (со право).
Џандарите намерно не реагираат, оставаат да бидеме тепани пошто си имаат некоја заднина.
А они се јачаат, знаат дека полека се главни во градов...
Можеби досега некој им се спротиставуваше, ама нема веќе такви...
Веќе не станува збор за напади од деца. Си го собраа цело подземје, шетаат со голфови напаѓаат насекаде...
Пазете се кај одите, ако сте од другиот дел одете со такси или воопшто не одете нигсде. Ни во школо, бар дур не се сопре ситуацијава.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Се ова убаво кажано пријателе, ама се плашам да не дојдеме у ситуација да молиме да ни го променат името.

Глупоста со проблемот за името е добредојдена само да се оттргне вниманието од клучните проблеми во државава - огромната сиромаштија и се поголемата меѓуетничка омраза.

Да имавме добар стандард и мала невработеност воопшто немаше ни да ни треба НАТО и ЕУ, а уште помалку ќе не засегаше барањето на Грците за промена на името. Едноставно ќе се смеевме и ќе го игнориравме.

Но, за жал не е така. И некој го наметна како клучно прашање за да добиеме евентуална мала шанса за некаков си напредок на оваа напатена држава.

Ситуацијава по тоа прашање ни е угоре високо, удоле длабоко.

Доколку се обединиме како Македонци лесно ќе излеземе на крај со "браќава".
Но како да излеземе од лошата економска состојба? Тоа е вистинското прашање. Има и за тоа одговор, но ќе треба многу повеќе време и луѓе какви што не сме навикнати да гледаме на нашава политичка сцена - чесни и лојални на обединетиот и неподелен македонски народ.
1.Болд. Името е решена работа Грујо прави референдум народ се изјаснува и знаеш кога ќе се реши името....НИКАД А МОЖДА НИ ТАД !!! Сиромаштија не би рекол дека има во толкав број колку што се прикажува да не се лажеме. За меѓуетничкава омраза нека се изјаснат дечурлааната и неписмената раја што се тепа и нема почит према другите луѓе. Правам муабет со другарче Албанец од Топанско вика да им ебам све на моиве што го прават ова ни набиваат етикета дека сите го правиме и го подржуваме тоа. Неписмени дечишта што немаат другари и познаници Албанци и незнаат да живеат и да се почитуваат меѓусебе ...
2.Болд.Алоо бе луѓе вас изгледа стварно не ви е јасно. Прв пат имаме држава после којзнае колку векови. Вие дали сваќате дека ние како народ бевме предодредени да исчезнеме пред 100 години. Разбирате дека требаше да не нема се со цел и во корист на соседиве околу нас. И одеднаш овие исчезнативе добиваат држава 1991 која толку генерации ја чекале. Е затоа бодеме во очи, зошто се збори за нас, за МАКЕДОНИЈА. Порано не се зборело за нас зошто сакале да исчезне и името и народот како такви. Ти си бил Бугар, Србин, Грк завиши каде си бил роден. Те делеле и не те прашувале дали ти се свиѓа тоа или не. И ние како Македонци да сме имале јаки сојузници додека сме биле под Турско, Русиве или Енглезиве да ни дале пушки да ги истераме сами Турците од тука ќе сме биле држава со излез на море ама што е тука е . Каков напредок имаме со Еу те молам ...во моментов тие незнаат кај тераат. Македонија според мене има доста јак џокер во ракав...Турција !! Запамтете ми го муабетов, Турциве ќе одиграат голема улога за државава во иднина.
3.Болд Обединување околу ДРЖАВНИТЕ ИНТЕРЕСИ А НЕ ЛИЧНИ И ПАРТИСКИ !!! Тоа е многу битно да се напомене. Како сакаш на удбаши да им е гајле за државава наша денес кога се што постигнале во животот и должат на друга екс држава со седиште во Белград. Па Албанец попрво ќе ја брани државава него удбаш. Кога ќе ги нема удбашите во институциите како ДБК, Уставен Суд и Политички Партии е тогаш ќе тргне работава а колку за инфо за скоро време ќе се сменат радикално некои работи на тој план. Некој усрал порано што бил...еве ги овие прават сега нешто ќе видиме дали ќе има корист од шетањево по Јапан, Малезии, Индии итн. Сега за сега почна да се движат работиве од 1 станаа 10 фабрики во Бунарџик. Ако не биде се знае клоцата и ајт. Муабетот ми е некогаш како народ толку си даваме ниска вредност сами на себе дури ми е преку глава. Не си се цениме сами себе бараме друг да не цени.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А да се кладиме дека утре на пластичарската и на пазарот бит пазар повеќето муштерии ќе бидат македонци, шалбанците ќе бидат многу љубезни а вечерта внуците и децата на шалбанците ќе ги тепаат децата на муштериите македонци. Економски бојкот! Како што правам јас последниве 10 години. Можда не придонесувам ништо со тоа ама се чувствувам попријатно.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
А оној рикер па што кур изводи?Што изводат американцине воопшто? -.-

?

..........

Гостин
Дисфунционалноста на институциите е виновна за ваквата ситуација, неспособноста на дрвата кои се на власт...
Сценарио за промена на името, и прифаќање на име со геогравска одредница....
Немојте да се лажете дека МВР не е способно да се справи со тешачите во овие инциденти, ова е смислено сценарио и добро контролирано од власта, се прави терен за завршување на поголема работа, во која се разбира тие повторно ќе испаднат како најголеми патриоти....

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
Баш ме интересира кај се нашиве невладини сега да излезат барем со некоја прес конференција .. или силни се само кога треба црква да се гради некаде..
А јас сум заинтересиран каде се сега тие македонски патриоти кои пееја "излези момче право на тераса".

Или тоа е некоја друга форма на патриотизам, јас ке навивам за тебе а ти ке одиш да се тепаш?

Има една поговорка италиjанска "Да бидеш педер со газот на другиот"

Иста е и оваа работа.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.767
Поени од реакции
35.683
А оној рикер па што кур изводи?
Тој истиот Рикер, денес изјавува дека ‘‘Оние што напаѓаат деца се кукавици‘‘:tapp:
А истите тие кукавици лично се нивни пулени, тие им направија вештачка држава, тие ги наоружаа 2001, тие ги евакуираа со автобуси,, Тие се кукавиците на кои им дадовте рака Господине Рикер:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom