Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
?

..........

Гостин
Batka, јас си кажувам како јас фунционирам со нив, а вас ако ве шамарат по автобуси шо да ви правам, организирајте се и вие тепајте ги нив............вината барајте ја во институциите надлежни за да ги заштитат граѓаните..

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Batka, јас си кажувам како јас фунционирам со нив, а вас ако ве шамарат по автобуси шо да ви правам, организирајте се и вие тепајте ги нив............вината барајте ја во институциите надлежни за да ги заштитат граѓаните..
Вината кај нив треба да си ја барат не кај некој друг.Одговорот е едноставен пи*ки.Влагаат по 15 македонци минимум кога се враќаат од школиве и пак јадат ќотек.Јас неможам да ги сфатам како може да гледаат,нивен другар да го тепаат а тие да гледаат!?Патетики,џабе е темава зошто е дискутирано више на оваа тема и пронајден е проблемот.Пред некој ден седат двајца албанци во автобус,влагаат наши 5-6 души и 3 девојчиња со нив.Овие лошо ги гледаат му префрлаат на девојчињата овие се прават на 2 и пол демек не ги слушаме...Од цело Скопје само комитите ги поштувам за ваквите работи!
Пс.Дечкото од Прилеп што кажа дека кај него немало тепачки по автобуси,може да го земеме едно кругче низ Скопје,Гостивар,Тетово и останатите да се цивилизира! :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Што не сте ги размавале со камења ако веќе сте бегале од нив, и нив и колата, мене ми се има десено случка слична, јас уште двајца другари, и исто така вештачки напумпани Албанци околу петорица сакаа да не нападнат од зад грб но ги приметивме и им застанавме, и нешто добацуваа, земавме камења и почнавме да идеме накај нив вреѓајки ги на национална основа (дојдете матер ви е*ам ши*тарска, што бегате пи*ки ши*тарски) и видоа дека нема убаво да си поминат побрзаа трчајќи накај чаршија. Фрливме неколку камења накај нив ама не ги погодивме. Инаку ова се има десено пред неколку години на мостот Гоце Делчев. Штом видат дека им покажуваш слабост се силат.
--- надополнето: 4 март 2012 во 00:31 ---
А да и беа повозрасни од нас, ние средношколци, тоа заборавив да го кажам
Неможевме ни со камења ни со ништо да ги размаваме дека на местото кај шо се деси се тоа имаше Ш*птарска играчница пуна значи внатре со планинци, и ке ги викнеа тие на помош не ке можевме живи да излеземе од таму

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Спротистави се....подобро да мавнеш некого отколку они да те тепаат,а ти да си седиш така...и да,силни се у група 5 на 1,а да дојде 1 на 1 преку улица ќе избега...
а и вие се чудите,они идат по петорица зашто така се фамилијарно...
има и песна за нив :
--- надополнето: 4 март 2012 во 14:03 ---
HOJ KUKU-NONEN !!! :vozbud:
--- надополнето: 4 март 2012 во 13:58 ---

Vo Skopje ziveat skoro polovina milion Makedonci, kako kje gi(ne) otselite, te molam objasni mi, bidejkji stvarno ne mi e jasno !!!
TUNG
Остај ги бе,надежни се.....

М

Мартин`

Гостин
Одам во Чаир редовно, имам пријатели албанци, а и дилерот ми живее таму...:icon_lol: седам во локалните кафетериии. јадам бурек во бурегџилници, пушам наргиле во нивни локали.....like a boss.....се дружам со нив, имам многу добри пријатели албанци, од Скопје и од Тетово, сум бил и во Тетово кај пријатели албанци, бевме горе на калето ми расправаа како било во 2001, настани она на што се сеќават, без никакви проблеми си дискутирав со нив за таква жешка тема, и искрено им искажав свое мислење за тој конфликт...мислење кое доколку би го напишал на форумов ќе се навредат сите националисти албанци, а веројатно и ќе бидам баниран......
Можеби заради тоа што сум непристрасен, луѓето ги гледам без стереотипи, не ги делам на вакви, такви, се дружам со секакви, независно од нација, религија, боја на кожа итн...
Една непријатна случка кај споменикот на Кастриот-Скендербег....поминуваме јас пријател од Тетово(албанец) девојка му(албанка), девојка ми и една пријателка (македонка), тргнати накај стара чаршија на чај и наргиле, размуабетени и забрзани наеднаш не застанува група од десетина деца на средношколска возраст(албанци) и такви накурчени како овие психопативе од долина на волците...влезени во филм не гледаат, и полека не заобиколуваат...Шо е бе дечки...им викам...и тој главниот изглеа им беше...го приметив во раката држи неотворено џебно ноже, го врти за да го видам демек, а јас на пет ипол..изладен камен...Знаеш ли дека овде е забрането за каури?....ми вика......брзо му одговорив, ние сме атеисти...дечково покерфејс....тоа беше дискусијата со мене...потоа пријателот продолжи со нив да зборува на албански, отприлика 5 минути нервозно зборуваа...
Кога стигнавме во локалот го прашав да ми раскаже што зборувале, ми рече дека прво не му верувале дека е албанец зошто носел пирс на веѓата...(незнам тие како ги замислуват „своите“) потоа им рекол дека тоа што го прават е глупаво и нецивилизирано, и дека нема што тие да кажуваат на луѓето кој со кој да се дружи, и каде да се движи..........на крај му рекле дека не помислиле некој од некоја навивачка група демек......Е сеа се мислам да не беше тогаш тој со мене можеби ќе беше заебано, познавајки се себе си колку сум изладен и директен во такви ситуации......
А кога тој дојде во Кавадарци со мене кај моите родители, бевме со неговиот автомобил, со тетовски рагистерски таблички, колата беше паркирана надвор на една ширинка, стотина метри од куќата, дечките од маало фатиле му ги искршиле ретровизорите, издишале две гуми(веројатно немале во моментот со што да ги дупнат) ја гребеле со нешто бојата и го свиткале задниот браник......кога ја видовме сабајлето збеснав, му викам брат ова досега се нема случено кај мене да пријавиме во полиција, не ми вика нема ништо со тоа да се постигне, регистрацијата е тетовска и на внатрешниот ретровизор има закачено некое миризливо знаменце на албански фудбалски клуб, затоа ја имат оштетено колата.....е дури тогаш ми текна колку е саатот! :oops:
Поентата ми е дека ако сакате соживот, мора да живеете, да комуницирате и да се дружите, нема ништо лошо во тоа.......тоа е соживот, друг начин не постои, или ако некој знае нека го представи слободно?
Фала богу и дека кај нив има разбрани, образовани и културни луѓе ама за жал повеќето (тн Косовари) се сосема спротивно на овие добрите и за жал се во поголем број во државава. Еве на пример едно мислење на Албанец од Битола, кај Јанко на фејсбук профилот е напишан ..
Mene kako Albanec navistina mie neprijatno ova se sto se slucuva,i za se vo ova krivi se nasite Albanski politicari,koj na narodot nemozat nisto kreativno da mu ponudat osven nacionalni prasanja,znam deka ova sto se sluci vo Gostivar e zloupotreba od nekoi politicari,i gi osuduvam site tie koj krsea dukanite na Makedoncite,site tie koj tepaat nevini luge,zasto ako prodolzi vaka najmnogu ke bide loso za nas Albancite kade ziveeme mirno so Makedoncite kako jas vo Bitola, i nie ni prvi ke nastradame od ova,vo 2001 nekoj luge sto praveal losi raboti po drzavata nie starosedelcite albanci vo Bitola nastradavme dvata dukani na moite roditeli bea demolirani i kukata sakaa da ja zapalat,zatoa znam kako e toa sto im se sluci na makedoncite vo Gostivar i jas ne se lutam na toa sto nas ni se sluci tuka vo 2001 zasto znam i imam razbiranje za makedoncite i znam deka se ova go pravat radikali koj nemaat nikakvi idei i mislat deka nas Albancite ke ne privlecat da glasaat za partiite,ama eve jas kazuvam kako Albanec ne glasav za nasite Albanski partii zasto znam deka nisto za mene kako mlad covek ne mi nudat i glasot go dadov za edna makedonska partia i pak ke go dadam se dodeka na vakvi raboti mislat da dobivaat poeni!

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Mene kako Albanec navistina mie neprijatno ova se sto se slucuva,i za se vo ova krivi se nasite Albanski politicari,koj na narodot nemozat nisto kreativno da mu ponudat osven nacionalni prasanja,znam deka ova sto se sluci vo Gostivar e zloupotreba od nekoi politicari,i gi osuduvam site tie koj krsea dukanite na Makedoncite,site tie koj tepaat nevini luge,zasto ako prodolzi vaka najmnogu ke bide loso za nas Albancite kade ziveeme mirno so Makedoncite kako jas vo Bitola, i nie ni prvi ke nastradame od ova,vo 2001 nekoj luge sto praveal losi raboti po drzavata nie starosedelcite albanci vo Bitola nastradavme dvata dukani na moite roditeli bea demolirani i kukata sakaa da ja zapalat,zatoa znam kako e toa sto im se sluci na makedoncite vo Gostivar i jas ne se lutam na toa sto nas ni se sluci tuka vo 2001 zasto znam i imam razbiranje za makedoncite i znam deka se ova go pravat radikali koj nemaat nikakvi idei i mislat deka nas Albancite ke ne privlecat da glasaat za partiite,ama eve jas kazuvam kako Albanec ne glasav za nasite Albanski partii zasto znam deka nisto za mene kako mlad covek ne mi nudat i glasot go dadov za edna makedonska partia i pak ke go dadam se dodeka na vakvi raboti mislat da dobivaat poeni!

Македонец е. Што ве лаже бе, каков Албанаец па и вие, вакви работи против своите не пишуваат. Кај смеат да напишат. Така по некои членови Албанци на форумов заклучуваат.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Kako prvo i prvo nevozmozno e da napadnes Albanec, bidejkji uvek idat po 10-15 dusi u horda(grupa) !!! hehehe :confused:
Mnogu brakja se, kaj mene na cela ulica nema 10 maski(mladi-Makedonci), a kaj niv samo u edna kukja gi ima po deset komada Albanciki mladici !!!
Hoj Kuku-Nonen !!! :facepalm:
Dhjet femijet ne nje shtepija !!! Kuku-Nonen ! :vozbud:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
Нека не ве провоцира бе, сите теми ги уништи така, што се палите ебате...
Ќе ја затворат и оваа тема...

M

MrzaRules

Гостин
абе не ги уништи он...овие другиве ги уништуваат со самото тоа шо му обрнуваат внимание...има копче ПРИЈАВИ и готово

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Мене не може да ме испровоцира туку може реплики да добие
--- надополнето: 4 март 2012 во 14:19 ---
E ne ke se zaebavame...:pos::vozbud:
А добро добро да знаеме(y)

М

Мартин`

Гостин
Македонец е. Што ве лаже бе, каков Албанаец па и вие, вакви работи против своите не пишуваат. Кај смеат да напишат. Така по некои членови Албанци на форумов заклучуваат.​

Пишуваат оние што знаат дека по таквото мислење во околината нема да ги навредуваат и омаложуваат за таквото мислење, ете типот си живее во Битола да живееше во друго подруго ќе беше. Ете башка сега видов си студира технички факултет нешто за што 95% од оние што се Баљисти, па и тн мафијаши/рекетари може да сонуваат само, а рака на срце и огромен дел и од Македонците. Образованието и средината во која живееш до некаде си го прават своето, со кого се дружиш со какви живееш таков и ти ќе бидеш горе-доле тешко дека ќе бидеш мн различен.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Секогаш сум верувал на момците од Коце Металец,знам дека од утре(понеделнички)ќе ги фрлаат од мостовите у Автокоманда.50ка на меѓусмена ќе биде бојно поле,уште во времето кај кога бев средношколец.

Чекај сега во знак на несоздавање меѓуетнички тензии драгите наши модератори ќе ја затворат и оваа тема,пред се ради толеранција помеѓу етникумите во Македонскиот сајбер простор,пошто може некој рамковен ќе се навреди,пошто се исти сиси како и политичарите.

?

..........

Гостин
Koj вика дека тие не смеат лошо да зборат за своите? познавам еден куп албанци тука во Скопје кои се срамат од своите сонародници, ги мразат и постојано се жалат од нив........еден познаник ми понуди да му бидам или да му најдам менаџер во неговиот локал, македонец менаџер сакал да му носи македонски гости, неможам веќе да ги трпам шиптариве невоспитани, со овие зборови.ми кажа.. Познавам и неколкумина од Арачиново, моја генерација..во муабет ги имам прашувано како животот во арачиново?....сите ми одговорија разочарано, ниако брат село со нецивилизирани не се живее, сите сакаа да избегат од таму......затоа неможе да се генерализира...

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Ne greska ste site, najverojatno vladata kje donese vladina odluka da ima policiski cas, od tolku i tolku do tolku i tolku nema iskacanje nadvor na ulica, zabraneto cekanje avtobusi po avtobuski stanici, zabraneto vozenje so avtobus i.t.n. poradi opasnosta da bidete napadnati od pogolema grupa na Shverceri/Shvercerat Balisti/Ballistet i sl. hordi/grupi !!!
Taka da sedete si doma, ne mrdajte nadvor i ne se setajte niz gradov, bidejkji moze da dobiete kjotek !!!
:vozbud:
B.T.W. ne se nadevajte mnogu na policijata, zarem mislite deka onie debeli cajkani koi jadat hamburgeri, navistina sakaat i mozat da ve odbranat od nasilnicite, ne veruvam !!! :вонзем:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom