Они колку души беа ?Вчера вечерта јас и едни мои другари се шетавме бевме едно 10 души, и од спротива доаѓаа едни албанци имаа може над 30 години и башка крупни високи сите над 90-95 кила, и мислевме дека ке си поминат покрај нас нишо нема да се случи, кога одеднаш почнаа да не маваат кој стигнат го маваа и кај стигнат, се разбегавме кој кај стигне по дворови ја се скрив у еден двор у еден подрум и уште не бараа по дворовите нас деца од 15-16 години, и после ги собра едно BMW
Pa hostapleri so ke prais...Добро бе деца што ви е таму...што ви фали па 21 век сме човек треба да биде цивилизиран па животнињата излеваат попаметни од вас.
Смирете тоа страстите,излевајте заедно па што ви е на тинејџери и студенти наместо да уживаат и клецаат они се тепаат!??!?
Ебати младината!
Ти бе...што е тоа чиста Македонија??
Знаеш ли како тоа го перцепираат одредени граѓани на Р.М.
Да те потсетам за што значи чистење,тоа е германија или кај нас поблиску грција со палење села,малтретирање и тортура...значи чиста Македонија значи истото да им се направи на албанците кои се Граѓани на оваа држава и таа е должна да ги штити СИТЕ граѓани.
Како мислиш ти да ја исчистиш Македонија без да убиеш на 50 000 за 300 илјади да избегаат.
Pa hostapleri so ke prais...Добро бе деца што ви е таму...што ви фали па 21 век сме човек треба да биде цивилизиран па животнињата излеваат попаметни од вас.
Смирете тоа страстите,излевајте заедно па што ви е на тинејџери и студенти наместо да уживаат и клецаат они се тепаат!??!?
Ебати младината!
Ти бе...што е тоа чиста Македонија??
Знаеш ли како тоа го перцепираат одредени граѓани на Р.М.
Да те потсетам за што значи чистење,тоа е германија или кај нас поблиску грција со палење села,малтретирање и тортура...значи чиста Македонија значи истото да им се направи на албанците кои се Граѓани на оваа држава и таа е должна да ги штити СИТЕ граѓани.
Како мислиш ти да ја исчистиш Македонија без да убиеш на 50 000 за 300 илјади да избегаат.
3caОни колку души беа ?
Што не сте ги размавале со камења ако веќе сте бегале од нив, и нив и колата, мене ми се има десено случка слична, јас уште двајца другари, и исто така вештачки напумпани Албанци околу петорица сакаа да не нападнат од зад грб но ги приметивме и им застанавме, и нешто добацуваа, земавме камења и почнавме да идеме накај нив вреѓајки ги на национална основа (дојдете матер ви е*ам ши*тарска, што бегате пи*ки ши*тарски) и видоа дека нема убаво да си поминат побрзаа трчајќи накај чаршија. Фрливме неколку камења накај нив ама не ги погодивме. Инаку ова се има десено пред неколку години на мостот Гоце Делчев. Штом видат дека им покажуваш слабост се силат.Вчера вечерта јас и едни мои другари се шетавме бевме едно 10 души, и од спротива доаѓаа едни албанци имаа може над 30 години и башка крупни високи сите над 90-95 кила, и мислевме дека ке си поминат покрај нас нишо нема да се случи, кога одеднаш почнаа да не маваат кој стигнат го маваа и кај стигнат, се разбегавме кој кај стигне по дворови ја се скрив у еден двор у еден подрум и уште не бараа по дворовите нас деца од 15-16 години, и после ги собра едно BMW
ти мора да се заебаваш, кој родители ? па тие од дома се така воспитани, а бе додека на почните да вракате во иста мера на секој што ке сретните на патот, без разлика дали е крив или прав, дали е маж, жена , дете, стар ништо нема, на нив не им доаѓа паметот со трибини, прво треба да ги превоспиташ нивните родители кој ништо не се поарни од младите, па после тоа дивјаците да се превоспитаат.Не ми се навлегува во филозофски дебати, но системот е тој кој уште од 2001 год. ја создаде таа пасивност (мирување) кај Македонците.Затоа Македонците денеска се пасивни.
Друго, повеќе за темата: некои спомна цело време овие работи се случувале во Скопје.Колку поголем град, толку поголема раздвиженост; колку поголема раздвиженост, толку повеќе настани, случки и инциденти!
Решение за да се искорени целосно проблемот нема; тоа не е возможно.
МВР треба позасилени контроли да водат во најпроблематичните региони во градот, во регионите со најпроблематични средни и основни школи.Тоа барем можат да го направат.Друга мерка би била организирањето предавања по основните и средните школи (најпроблематичните).И за крај треба и родителите да го дадат своето учество и да посветат повеќе внимание на своите деца.
Нема да го искорени ова во целост проблемот, но ќе покаже некакви ефекти, ќе се намали бројот на инцидентите во градот.
ја те расбирам во целост што кажа и јас иам праено муабет со нив за такви теми и јас иам другари и макеоднци и албанци и слободно можам да ги наречам шиптарти и не се вреѓаат и можам да праам муабет со нив на СЕКОЈА ТЕМА исто како со македонец така и со него НО некои работи понекогаш неодат нели? колку и да се трудиш секад има нешто што ке ти го наруши тој „соживот“ што го викаш. еве ти сам си кажуваш што се десило со колата на другар ти или па со дешавката у чаршија. што мислиш да не бил тој во моментот ти ке им објаснеше нешто за „соживотот“ кој ти го имаш со нив? не бе брат ке беше претепан до смрт и никој немаше ни А ни Б да каже.Поентата ми е дека ако сакате соживот, мора да живеете, да комуницирате и да се дружите, нема ништо лошо во тоа.......тоа е соживот, друг начин не постои, или ако некој знае нека го представи слободно?
Одам во Чаир редовно, имам пријатели албанци, а и дилерот ми живее таму... седам во локалните кафетериии. јадам бурек во бурегџилници, пушам наргиле во нивни локали.....like a boss.....се дружам со нив, имам многу добри пријатели албанци, од Скопје и од Тетово, сум бил и во Тетово кај пријатели албанци, бевме горе на калето ми расправаа како било во 2001, настани она на што се сеќават, без никакви проблеми си дискутирав со нив за таква жешка тема, и искрено им искажав свое мислење за тој конфликт...мислење кое доколку би го напишал на форумов ќе се навредат сите националисти албанци, а веројатно и ќе бидам баниран......
Можеби заради тоа што сум непристрасен, луѓето ги гледам без стереотипи, не ги делам на вакви, такви, се дружам со секакви, независно од нација, религија, боја на кожа итн...
Една непријатна случка кај споменикот на Кастриот-Скендербег....поминуваме јас пријател од Тетово(албанец) девојка му(албанка), девојка ми и една пријателка (македонка), тргнати накај стара чаршија на чај и наргиле, размуабетени и забрзани наеднаш не застанува група од десетина деца на средношколска возраст(албанци) и такви накурчени како овие психопативе од долина на волците...влезени во филм не гледаат, и полека не заобиколуваат...Шо е бе дечки...им викам...и тој главниот изглеа им беше...го приметив во раката држи неотворено џебно ноже, го врти за да го видам демек, а јас на пет ипол..изладен камен...Знаеш ли дека овде е забрането за каури?....ми вика......брзо му одговорив, ние сме атеисти...дечково покерфејс....тоа беше дискусијата со мене...потоа пријателот продолжи со нив да зборува на албански, отприлика 5 минути нервозно зборуваа...
Кога стигнавме во локалот го прашав да ми раскаже што зборувале, ми рече дека прво не му верувале дека е албанец зошто носел пирс на веѓата...(незнам тие како ги замислуват „своите“) потоа им рекол дека тоа што го прават е глупаво и нецивилизирано, и дека нема што тие да кажуваат на луѓето кој со кој да се дружи, и каде да се движи..........на крај му рекле дека не помислиле некој од некоја навивачка група демек......Е сеа се мислам да не беше тогаш тој со мене можеби ќе беше заебано, познавајки се себе си колку сум изладен и директен во такви ситуации......
А кога тој дојде во Кавадарци со мене кај моите родители, бевме со неговиот автомобил, со тетовски рагистерски таблички, колата беше паркирана надвор на една ширинка, стотина метри од куќата, дечките од маало фатиле му ги искршиле ретровизорите, издишале две гуми(веројатно немале во моментот со што да ги дупнат) ја гребеле со нешто бојата и го свиткале задниот браник......кога ја видовме сабајлето збеснав, му викам брат ова досега се нема случено кај мене да пријавиме во полиција, не ми вика нема ништо со тоа да се постигне, регистрацијата е тетовска и на внатрешниот ретровизор има закачено некое миризливо знаменце на албански фудбалски клуб, затоа ја имат оштетено колата.....е дури тогаш ми текна колку е саатот!
Поентата ми е дека ако сакате соживот, мора да живеете, да комуницирате и да се дружите, нема ништо лошо во тоа.......тоа е соживот, друг начин не постои, или ако некој знае нека го представи слободно?
мижи асан да ти баам, добро кого го прајш ненормален ти овде, ти многу си го потценил народов бе пријателе, ти со сиот ум мислиш дека ние нафта пиеме, сакаш да кажеш во стил на некој албанци дека дечкиве што се истепани си го барале, така да те разберам, тој бил во Чаир ова она ,а на другар му колата му искршиле во Кавадарци, абе тој другар ти да не беше Геро случајно, дај молим те ми се повраќа од вакви муабети.Одам во Чаир редовно, имам пријатели албанци, а и дилерот ми живее таму... седам во локалните кафетериии. јадам бурек во бурегџилници, пушам наргиле во нивни локали.....like a boss.....се дружам со нив, имам многу добри пријатели албанци, од Скопје и од Тетово, сум бил и во Тетово кај пријатели албанци, бевме горе на калето ми расправаа како било во 2001, настани она на што се сеќават, без никакви проблеми си дискутирав со нив за таква жешка тема, и искрено им искажав свое мислење за тој конфликт...мислење кое доколку би го напишал на форумов ќе се навредат сите националисти албанци, а веројатно и ќе бидам баниран......
Можеби заради тоа што сум непристрасен, луѓето ги гледам без стереотипи, не ги делам на вакви, такви, се дружам со секакви, независно од нација, религија, боја на кожа итн...
Една непријатна случка кај споменикот на Кастриот-Скендербег....поминуваме јас пријател од Тетово(албанец) девојка му(албанка), девојка ми и една пријателка (македонка), тргнати накај стара чаршија на чај и наргиле, размуабетени и забрзани наеднаш не застанува група од десетина деца на средношколска возраст(албанци) и такви накурчени како овие психопативе од долина на волците...влезени во филм не гледаат, и полека не заобиколуваат...Шо е бе дечки...им викам...и тој главниот изглеа им беше...го приметив во раката држи неотворено џебно ноже, го врти за да го видам демек, а јас на пет ипол..изладен камен...Знаеш ли дека овде е забрането за каури?....ми вика......брзо му одговорив, ние сме атеисти...дечково покерфејс....тоа беше дискусијата со мене...потоа пријателот продолжи со нив да зборува на албански, отприлика 5 минути нервозно зборуваа...
Кога стигнавме во локалот го прашав да ми раскаже што зборувале, ми рече дека прво не му верувале дека е албанец зошто носел пирс на веѓата...(незнам тие како ги замислуват „своите“) потоа им рекол дека тоа што го прават е глупаво и нецивилизирано, и дека нема што тие да кажуваат на луѓето кој со кој да се дружи, и каде да се движи..........на крај му рекле дека не помислиле некој од некоја навивачка група демек......Е сеа се мислам да не беше тогаш тој со мене можеби ќе беше заебано, познавајки се себе си колку сум изладен и директен во такви ситуации......
А кога тој дојде во Кавадарци со мене кај моите родители, бевме со неговиот автомобил, со тетовски рагистерски таблички, колата беше паркирана надвор на една ширинка, стотина метри од куќата, дечките од маало фатиле му ги искршиле ретровизорите, издишале две гуми(веројатно немале во моментот со што да ги дупнат) ја гребеле со нешто бојата и го свиткале задниот браник......кога ја видовме сабајлето збеснав, му викам брат ова досега се нема случено кај мене да пријавиме во полиција, не ми вика нема ништо со тоа да се постигне, регистрацијата е тетовска и на внатрешниот ретровизор има закачено некое миризливо знаменце на албански фудбалски клуб, затоа ја имат оштетено колата.....е дури тогаш ми текна колку е саатот!
Поентата ми е дека ако сакате соживот, мора да живеете, да комуницирате и да се дружите, нема ништо лошо во тоа.......тоа е соживот, друг начин не постои, или ако некој знае нека го представи слободно?
Викаш подобро би било да излеземе на улица и да тепаме се живо и диво, младо, старо, машко, шенско...мижи асан да ти баам, добро кого го прајш ненормален ти овде, ти многу си го потценил народов бе пријателе, ти со сиот ум мислиш дека ние нафта пиеме, сакаш да кажеш во стил на некој албанци дека дечкиве што се истепани си го барале, така да те разберам, тој бил во Чаир ова она ,а на другар му колата му искршиле во Кавадарци, абе тој другар ти да не беше Геро случајно, дај молим те ми се повраќа од вакви муабети.
Зашто да те банираат, ајде кажи мислењето, има членови кои вреѓаат на национална и верска основа и пак не ги банираат.мислење кое доколку би го напишал на форумов ќе се навредат сите националисти албанци, а веројатно и ќе бидам баниран......
И стш ако си им рекол дека сте атеисти, па каури и за вас означува, каур е турски збор што означува неверникЗнаеш ли дека овде е забрането за каури?....ми вика......брзо му одговорив, ние сме атеисти...