Македонија - Шведска (7.4.2012, 16:00 ч.),Скандинавиум арена-Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Ајде ќе фати,што женско отворило тема :D крејзи среќна ќе биде осеќам.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Со брз центар против Швеѓаните, без Темелков, и со толку ротации, ти е исто како да си ја шитнал утакмицата...

Тоа не го знаеме затоа што никогаш и не го пробавме.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Тоа не го знаеме затоа што никогаш и не го пробавме.
Сме пробувале во минатото, а и едноставно тоа е нивна игра. Уште од 5годишни што се вика они на тој начин играат. Мислам дека што повеќе ја умртвиме играта и ја чекаме правата прилика, ќе имаме повеќе шанси. Плус, денес на Кире најлоши шутеви му беа оние избрзаните, исто како на почетокот на ЕП. Сепак, најклучна е добрата одбрана. Без неа ништо не правиме.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.024
Поени од реакции
9.890
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
http://tera.mk/View-Video/Ракомет-Квал.-за-ОИ-Лондон-2012/4123/Ракомет-Квалификации-за-ОИ-Лондон-2012/Page-1

Како Мочај тактички го утепал Шундо и како Борко не знаел Перез каде шутира, а цела Европа знаела..:)
Перез шутира само на лева страна гледано од голман вистина жива може да се види и статистика :icon_mrgr:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Перез шутира само на лева страна гледано од голман вистина жива може да се види и статистика :icon_mrgr:
Епа Борко наш изгледа погрешна статистика гледал пред мечот или пак не ни гледал. :D

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
nema shto, mora pobeda, i siguren sum deka pobeduvame. ali bitno e da bide + 3, za da ne go chekame vtoriot mech vo nedela. vo sprotivno mnogu mi se somnitelni shvegjanive.

imam chuvstvo deka kje gi izedeme utre, ali kje pochekame pa kje vidime...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Сме пробувале во минатото, а и едноставно тоа е нивна игра. Уште од 5годишни што се вика они на тој начин играат. Мислам дека што повеќе ја умртвиме играта и ја чекаме правата прилика, ќе имаме повеќе шанси. Плус, денес на Кире најлоши шутеви му беа оние избрзаните, исто како на почетокот на ЕП. Сепак, најклучна е добрата одбрана. Без неа ништо не правиме.
Лазаров имаше простор за шутирање, не беа тоа избрзани шутеви, имаш простор, шутираш :D
A sho ne si go staime nie za selektor Stefce Stefanovski extra e so analizive!
Може и Шундовски е вака добар пред и после меч :D

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Дај кажете нешто ме убива тишинава :(

Ги има некој резултатите од другите групи?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дај кажете нешто ме убива тишинава :(

Ги има некој резултатите од другите групи?
http://www.rezultati.com/rukomet/

SVIJET: Olympic Games - Kvalifikacije

14:45 Kraj Mađarska 28
Makedonija 26

17:00 Kraj Švedska 25
Brazil 20

17:30 Kraj Poljska 28
Alžir 27

18:00 Kraj Hrvatska 36
Japan 22

20:15 Kraj Island 25
Čile 17

20:15 Kraj Španjolska 30
Srbija 27

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

Очекувам да распалат прво полувреме мин 2-3 гола да водат, да не се влечеме цело време по нив иначе наебавме.
Само да не служат судиите и среќата и наша е победата , доста беа тактики ... :D
Да да, специјално по порачка ќе не служат, будали се тие домаќинот нема да го служат, нас Македонците! :facepalm:

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Абе че игубиме сигурен сум тоа што се случи у Србија беше моменат на еуфорија и нема да се повтори ке се случи Македонската работа пак грешки лоши шутеви
,и на крај ке речат толку можевем уморни сме епа пушете го карот

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Моментот кога на Бранче му избега топката си го скршив столот :mad:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Тој е квалитетот фали и Мите Стоилов во одбрана... Ама ако можевме таква феноменална одбрана да држиме со Данска, Полска, Германија можеме и со Шведите со тоа што и со нив во Ниш си имавме многу проблеми во фаза кога уште го баравме нашиот начин на игра и повторно со многу притисок беа тие први мечеви дека мора да се добијат... Утре со ладни глави.
--- надополнето: 7 април 2012 во 01:42 ---
И еве уште една добра анализа од Ѓорѓоновски со главен акцент на скандинавската брза игра без многу тактизирање. Сосема различно од тоа што го практикуваат Маџарите но и ние.

http://www.time.mk/read/NONE/8e9fef552f/index.html

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не го опцув Цитро на претходната тема затоа не фати. Хансен до трето колено другарче си знаеш ти од Србија до последно ќе те пцујам, исто како и Наваро.
И за крај шо ги ебам ќе ги сечам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom