Македонија - Србија [25.01.2012 - 20:15 ч.]

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
Леле колку нема да бидеме задоволни на крај со 8-то место....:mad: уште отсега ми се плаче :place:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Мислам дека Цитро не требаше да ја отвори темата за мечот со Србија.

На почетокот Види фотос ни носеше среќа ама се откажа од отварање теми по еден пораз,исто како и другиот(не ми текнува никот)-после една победа ни следува пораз.

Можеби е само случајност ама..............

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не бидете суеверни и не се замарајте со калкулации. Утре Србија нема да настапи со главните играчи ќе ги одмара за следната фаза. Тука треба да ја бараме шансата и да си победиме, ако се склопат коцките одиме и понатака ако не здравје боже.

P

PewDiePie

Гостин
Мислам дека Цитро не требаше да ја отвори темата за мечот со Србија.

На почетокот Види фотос ни носеше среќа ама се откажа од отварање теми по еден пораз,исто како и другиот(не ми текнува никот)-после една победа ни следува пораз.

Можеби е само случајност ама..............
Епа Македонија нема време за чекање. :P

Цитро прво па машко,сега ќе видиме ако ја тепаме и со србија,од сега тој ќе почне да ги отвора. ;)

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.199
Поени од реакции
959
Ние дефинитивно ке ги победиме Србија. Ним не им треба победа, пласирани се понатаму... Плус играат без најдобрите (http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=4852) и плус да не заборавиме колку приход и носат Македонците и дека само тие ја полнат Арената, а башка е комшиската база. Треба сега да не потрефе среката и да завршат резултати како што ни одговараат. Треба Германија да загуби од Полска до 3 гола и Данска да загуби од Шведска. Тогаш би се направил круг од 3 репрезентации. Ние имаме победа на Полска од 2 и пораз од Германија од 1---+1, Германија доколку загуби од Полска со 3 би имале -2, а Полска би имале исто со нас +1, но ние сме подобри во меѓусебните дуели...Единствен проблем би бил комшиското дерби меѓу Данска и Шведска...По овој натпревар ке знаат нашите шанси и би бил добра мотивација и за Полјаците(ако се игра прв овој натпревар)... Сепак утрешниот ден ке биде интересен...поззззз

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
1,22:30сек.-1.23 како се чувствував после поразот од данска....исто вака.
1.39мин после секоја трауматична победа.
Ако Ал Каеда фати македонец, не мора да примени физичка сила за мачење. Само нека му ја пуштат утакмицата со Данска.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.745
Поени од реакции
12.081
Значи најбитно за нас утре е да победи Полска со 1,2 или 3 гола разлика. Тоа е основно и најбитно. Со таков епилог и со наша победа ќе имаме најмалку 3то место и веројатно квалификации за ОИ пошто нели Германија и Полска ќе бидат зад нас. Ако победи Данска ние сме 3ти а ако пак изгубат ( а нема ) ние одиме во 1/2 финале. Значи најбитно е Полска да тепа со не поголема разлика од 3 гола. После тоа ние сами си одлучуваме. А Данска тепала изгубила тоа е.......

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Утревечер ја тепаме Србија и ако не се пласираме барем на трето место, ќе бидеме репрезентација која се вратила дома со 7-8 место, со само два порази, и двата со еден гол разлика. Неверојатна трагедија.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
НЕ ОЧЕКУВАЈТЕ ПОРАЗИ НА ДАНСКА И ГЕРМАНИЈА УТРЕ, ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ. За жал се е решено, а можеше утре да биде спектакл и да си обезбедевме без многу мака сигурно 4-то место на крај. Ах тоа проклето второ полувреме со Данска :place:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Не ми се верува, Шундовски и овде е мртов озбилен еј... што фаца ќе беше... :eek:

А до душа и никој не го е*ава... :D

Златко „Престап“ Мојсовски е главна фаца... :pos:

В

Вори

Гостин
Мене па многу ми е јако кога ве читам вас и кога ги гледам останатите како посакуваат прво,второ,трето место на едно ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО во ракомет и многу ми е мило поради тоа.
Мило ми е што пораснаа апетитите после историскиот подвиг на нашите кошаркари.
Додека до пред 3 години отприлика успех беше да стигнеме до бараж и да го поминеме квалификациите во ракомет/кошарка,сега бараме нешто повеќе.Бараме медали,пехари,Олимписи игри итн.Нешто што беше сон за нас,до пред извесно време.

И мислам дека спортот оди во нагорна линија,освен фудбалот секако.Мислам дека ќе идат нови генерации кои ќе ни носат нови радости,ќе не доведуваат до нови лудила и колективни славја.
Само треба време.Чекор по чекор.Знам дека оваа генерација на ракометари можеше да оди макар до полуфинале,ама не не посака среќата и некои други фактори влијае врз тоа.
Убаво рече Кире:''Не знаеме да задржиме големо водство над некоја силна екипа,затоа што досега никогаш не сме ни воделе толку'' :)
Ова е за нас ново на некој начин.Ги гледам двете табели сега,гледам земји како Франција,Хрватска,Шпанија,Данска,Исланд,Шведска кои се велесили во светот на ракометот и ја гледам Македонија и тоа со 3 бодови.И за тоа ми е мило исто.

Сакам утре да испадне посакуваното сценарио,ама ќе биде многу тешко.Шансите се сведени на минимала.Но ние барем да ја победиме Србија која искрено не импресионира којзнае колку,а и да игра со прв тим мислам дека пак можеме да ја победиме.
И ќе ми беше ќеф да се бориме во овој меч со нив за топ 4,ама тие вчера си ја остварија целта.
Како и да е,можевме многу повеќе да направиме,но што е,тука е.На наредно првенство повеќе.
И не верувам дека ваквите успеси се случајни,затоа што кога се игра храбро и со срце,пожртвувано,кога јадеш ќотек секоја утакмица,кога кршиш рака или нос за репрезентацијата,тоа самото си иде

И јас ретко користам вакви мотивирачки фрази ама овојпат морам:

ЗА КОГО БРЕ ЛУЃЕ?
ЗА МАКЕДОНИЈА,СЕКАКО!

Kajgana Shop

На врв Bottom