Македонија - Русија, 12.09 - 20:00 ч.

М

Мартин`

Гостин
Очекувам утре минимална победа против Русија иако играме без Гечевски ..

И јас мислам така.
Фино си ги отвара, без многу еуфорија и присебно и среќа ни носи :D
И јас досега 2/2 од отворени теми, и тоа едната против Грчка :icon_lol:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ние не треба да играме за другите бе Филипе, ние си гледаме за нас, нам да ни биде исполнета душичката, а дали некој сељак ќе се радува на нашата изгубена партија повеќе збори за него самиот и зависта.

Реално, ќе го кажам можеби и предвреме она што не би требало додека сме сеуште во игра и за повисоки места, меѓутоа сосем заслужено и реално достижно ни е 5то место на ова првенство. Ние не изјавувавме ниту сега изјавуваме дека одиме по медали, дека сме најдобри и слично, како што е тоа практика кај сите досегашни противници кои ги прегазивме, буквално. Хрватите, Грците, Словенците, па и Црногоранците се перчеа пред првенствово, и за време на истово, правеа предвидувања како лесно ќе не поминат. Арно ама сега им се наполнија гаќите, едните ги пративме предвреме дома, а другите ги посрамотивме, пониживме со голема разлика.

Со Словенија делувавме како да играме некој рутински натпревар, со пола сили ги добивме, истото и со Грците.

Кој ги ебе сите, што чекат да се радуваат на нашиот пораз, треба да си гледаме за себе и да не се замараме, ние и онака веќе го остваривме зацртаното и отидовме далеку над тоа. Не дека треба да се задоволиме со тоа, ама никој не смее да ве демотивира и живцира, оставете ги бедотиине нека си коментираат, очигледно зависта да ја гледаат Македонија прва во група за 1/4, а самите себе четврти со можност да испаднат, премногу ги фрустрира.

Би сакал да бидеме позитивни до крајот на првенството и да продолжиме вака да си ги бодриме нашите.

M

Mario Gómez

Гостин
Повредата на Тодор ми го уништи расположението. :( Многу е битен иако игра само 20-тина минути, самото негово присуство ги смирува другите играчи, дури и на Антиќ му дава самодоверба. Се надевам дека сега со Русија ќе биде на клупа да ги бодри играчите како шо беше со Црна Гора и дека во четвртфиналето ќе изигра барем 15 минути.

Сега е време Самарџиски да се покаже оти го зеле во Ривас и беше прогласуван за голем талент. Сега ќе има голема минутажа Пеџа, треба да е спремен да се покаже, не само после натпреварот прв е за давање интервјуа, му лизгат устата.

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.092
Јас и оваа утакмица, ќе си се надевам на победа.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Повредата на Тодор ми го уништи расположението. :( Многу е битен иако игра само 20-тина минути, самото негово присуство ги смирува другите играчи, дури и на Антиќ му дава самодоверба. Се надевам дека сега со Русија ќе биде на клупа да ги бодри играчите како шо беше со Црна Гора и дека во четвртфиналето ќе изигра барем 15 минути.

Сега е време Самарџиски да се покаже оти го зеле во Ривас и беше прогласуван за голем талент. Сега ќе има голема минутажа Пеџа, треба да е спремен да се покаже, не само после натпреварот прв е за давање интервјуа, му лизгат устата.
Снимките на раката на македонскиот кошаркарски центар Тодор Гечевски покажаа фрактура на левиот зглоб. Тој незгодно падна на вчерашниот натпревар против Словенија и неговиот понатамошен настап на Европското првенство во Литванија е под знак прашалник.
- Гечевски не сака да слушне за поштеда. Докторите му забранија да игра и му препорачаа да мирува. Знаејќи го Тоше, не сме убедени дека ќе ги послуша и можно е да заигра до крајот на шампионатот. Нема да му биде прв пат да настапи со напукната коска на раката, со фрактура на носот или со повреда која би го седнала на клупата секој друг играч - велат добрите пријатели на Гечевски.
Македонската кошаркарска репрезентација е дефицитарна со високи играчи, а отсуството на Гечевски многу ќе се почувствува во играта на „црвено-жолтитот” состав. Тој на континенталниот шампионат не настапи само на средбата против Црна Гора во првото коло од групата Ц, кога Македонија по продолжение од 5 минути го доживеа единствениот пораз во Литванија.
Македонија в понеделник (20 часот) ќе го одигра решавачкиот дуел за првото место во групата Ф против Русија.

http://www.plusinfo.mk/vest/14949/Ako-treba-Gechevski-kje-igra-i-so-skrshen-zglob

М

Мартин`

Гостин
Тактичка демек повреда е ова со Гечевски демек нешто страшно е а искрено барем според снимкава не ми се верува дека до толку е дојдена работава, повеќе ми личи дека исценираат повреда за да изненади во 1/4 а и навистина да е повреда пак ќе игра ќе видите, Гечевски е ѕвер :icon_lol:

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Ќе видите утре коа ќе се издигне како Феникс Самарџиски со трипл дабл учинкот(20 по. 18ск. 10бл.) - ќе се чудиме после што не снашло :D

Kajgana Shop

На врв Bottom