Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
Штом тебе/нам ни е толку тешко, замисли како им е на нив... колку се они психички у „down“.

Затоа треба максимална поддршка, каква што имаше до сега и на наредниве два натпревари. Се плашам дека помалку фанови ќе има за другиве утакмици, а тоа играчите не го заслужија.
Абе убаво е тоа,ама јас не можам веќе поддршка да им давам,не дека не сакам,не можам.

Психички не можам уште едно оВакво нервирање да истрпам,во шок сум,кога ќе ми текне на тоа одма срцево ми се собира како сунгер,јас што во живот не се потам и кога играме баскет по 3 саати во лето прееска се запотив ко стока,на психичка база.

Играчите сигурно се уште повеќе паднати,нив ни поп не ги крева сега,верувајте. Толку беше од европското во срвија,добри беа,дури и многу добри може да се каже,ама нашата песна заврши. И кога ќе погледнеш и игра и емоции и се,колку не фер изгледа,не друго едноставно не фер. Нема,виша сила не сака да мрднеме,да се израдуваме еднаш на злато сребро,брозна....не сака господ,не не сака.

Многу сум разочаран,многу. Си викаш ќе се исправи некогаш,на некој начин неправдата што со години сме ја трпеле,и ја трпиме,ама не. Не се исправува и нема да се исправи,нас ни е пишано да живееме во состојба на пропаѓање,не на пропаст затоа што пропаст е дефинирана состојба,туку на пропаѓање,повторно и повторно,се потажно и поболно.

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Не ќе се расправам повеќе за џабе...Борко кажа најдобар лев бек,а и не далеку од вистината.Плус Кире игра десен бек и е најдобар играч на светот,а Хансен е меѓу најдобрите не реков дека е бест оф,а ова што го тврдам не го измислив јас.
ова и јас го реков. ок е се разбираме. и се сложуваме. само што борко не рече најдобар лев бек туку стои - To me, Mikkel Hansen is the best player in the world. Filip Jicha has been awarded as the one, but to me Hansen clearly exceeds him.

што мене ми пречеше...

M

Mario Gómez

Гостин
сите учесници на ЕП освен Франција и Шпанија кој се директно влезени + тие од квалификации мислам.
Ама сигурно ќе има рангирање во два шешири. Тие од квалификациите и тие што испаднаа во втора фаза против другите сега што играат. Баражот е стресна работа и нашиве макар со Естонија или Босна да ја играме ќе ја напраат тесна секако. :D

D

dagau

Гостин
Абе ајде богзнае во каква форма ќе оди играта на Кире до наредната година... јес да во ракометот повеќе траат, го глеаме Балич како игра епизодна улога во репрезентацијата, го редат навистина кога се крши резултатот кога треба искуство, но поголем дел од времето на терен го минува Дувњак. Кај нас кој ќе биде замена за Кире, за овој да влегува само да реши натпревар :(

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
За тебе и за сите останати на кои не им јасно, не беше судено чекори туку ФАУЛ над Мојсо.
Ако беа чекори ќе беше топка за нив, а не за нас.
И по која логика ако е судено фаул не му е признат голот?!?! o_O

Значи јасно е ко ден. Требаше да се суди или фаул во напад, или да се признае голот. Ама тоа ти е, репутацијата што ја има Данска си го направи своето и судијата од нигде извади дека Мојсо направил чекори и покажа дека бил фаулиран (самата одлука врска си нема) и нас не ни признаа чист гол.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747

Значи јасно е ко ден. Требаше да се суди или фаул во напад, или да се признае голот. Ама тоа ти е, репутацијата што ја има Данска си го направи своето и судијата од нигде извади дека Мојсо направил чекори и покажа дека бил фаулиран (самата одлука врска си нема) и нас не ни признаа чист гол.
Беше свирнат фаул и беа покажани 4 прста од страна на судијата (што најверојатно било причина да не се признае голот).

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747

Беше свирнат фаул и беа покажани 4 прста од страна на судијата, притоа најверојатно мислејќи на тоа дека имало чекори (најверојатно тоа било причина да не се признае голот).
А и курац што ќе го правевме овој муабет да не спомнеше Игорче чекори.

D

dagau

Гостин
Абе убаво е тоа,ама јас не можам веќе поддршка да им давам,не дека не сакам,не можам.

Психички не можам уште едно оВакво нервирање да истрпам,во шок сум,кога ќе ми текне на тоа одма срцево ми се собира како сунгер,јас што во живот не се потам и кога играме баскет по 3 саати во лето прееска се запотив ко стока,на психичка база.

Играчите сигурно се уште повеќе паднати,нив ни поп не ги крева сега,верувајте. Толку беше од европското во срвија,добри беа,дури и многу добри може да се каже,ама нашата песна заврши. И кога ќе погледнеш и игра и емоции и се,колку не фер изгледа,не друго едноставно не фер. Нема,виша сила не сака да мрднеме,да се израдуваме еднаш на злато сребро,брозна....не сака господ,не не сака.

Многу сум разочаран,многу. Си викаш ќе се исправи некогаш,на некој начин неправдата што со години сме ја трпеле,и ја трпиме,ама не. Не се исправува и нема да се исправи,нас ни е пишано да живееме во состојба на пропаѓање,не на пропаст затоа што пропаст е дефинирана состојба,туку на пропаѓање,повторно и повторно,се потажно и поболно.
мене од сево ова ме радува што конечно почнавме да целиме на медали на првенства, а не ако го поминеме првиот круг = успех. не дека исчезнаа сите оние малодушници со синдром "македонче", според кои требало да ја чуваме топката до крај за бод против данска. нешто слично направивме со шведска и крајно ме изнервираа нашиве ракометари тогаш, денес дознав дека ја научиле лекцијата...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Беше свирнат фаул и беа покажани 4 прста од страна на судијата (што најверојатно било причина да не се признае голот).
Ете и сам гледаш. МУ СУДЕА ЧЕКОРИ СО ТИЕ 4 ПРСТИ!!! :mad:

А НЕ БЕА!!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Не знам зошто, ама вака кога те читам, имам чувство дека истово им се врти и на момците во глава. Си велат, како, како бе, мајку му стара?Само мислам дека иако ова боли и е тешко, не треба да се губи ведроста. Верувам дека ќе дојдат и нашите 5 минути. Ќе дојдат. Кога, не знам ама ќе дојдат.
Треба да останеме приберени. Боли премногу, не знам како ќе се надмине оваа криза, ама мора да се има самодоверба.
На сите тука им е тешко, а го гледале тоа на тв-екрани, замислете како им е нив, што биле учесници во оваа.. не знам што да кажам. Ова што се деси денес, се дешава еднаш и никогаш повеќе...
Што би рекол Игорче, Хичкок заплеткал прсти...
Не сакам да сум сега во нивна кожа, не сакам да сум во нивните соби, којзнае колку тажна глетка е тоа...:(

И настрана ова, еден апел до медиумите, само да не се споредува после првенствово со кошаркарите. Греота ќе биде овие момци да се подложат на споредби, особено затоа што се работи за различни спортови. Треба да им покажеме колку вредат за нас, без да правиме анализи како било во Литванија, како било во Србија. Сигурна сум дека доколку читаат како кошаркарите успевале на крај да ги решат утакмиците, ќе се дотепаат на морален план.

Сите тие се наши деца, наши момци, вредат злато. Ни ја вратија надежта, ако ништо друго...
Не треба да се губи надеж, ќе не биде! Мора да не биде.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
тимот конечно профункционира како една целина и скоро секој добро си ја вршеше играта (се разбира на сопствено ниво!) ,имавме и комотна предност кога Борко се изглупира и фрли од гол на гол,а немаше никакви шанси да поентира !!! момент што значеше враќање на противникот во живот кога беше ноокаутиран и целосно шокиран со тој ГЛУПАВ ПОТЕГ наместо да имаме долг и реализиран напад и поминати уште две минути до полувреме каде ако не го направеше тоа ТОРКО можеше да одиме со 7-8 разлика а не со лесно достижни 3 !!!
како одеше второто данците се отпуштија целосно и си го изиграа нивното па не прегазија комотно може да се речи !! на крајот Кире не вадеше,а феноменалната контра им донесе 2 бода на данците,контра би рекол од соништата - ПЕРФЕКЦИЈА !!
голманите ни беа секако најслабиот дел од тимот(освен две одбрани на крајот на ТОРКО ништо не успеаа да фатат)
момент на мечот за нас во негативна смисла кога ТОРКО сакаше да поентира,не дозволи долг напад на нашата репрезентација и одење на полувреме со огромна разлика,да беше друг авторитетен селектор можеби немаше да проба такви егзибиции каде немаше шанса да даде гол,а ако пробаше НА КЛОЦИ ќе беше избркан од салата

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки ај ако можи поубаво да ми објасните се за светското? однапред фала :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop