Македонија - Грузија, 8 септември 14:30

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Словенија и Русија тешко ќе не потценат. Словенците свесни се за нас и Русите исто зборат и за Полска 2009 кога не победија 1 кош разлика во последна минута...Такада и денес може да биде клучен меч за 1/4 финале.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Секако очекувам победа на еден од нашите најголеми државни празници и со тоа пласман во 1/4 финале. Едноставно не смее да се пропушти ваква историска шанса која може да не се повтори, многу коцки се поклопија на ова првенство, секако покрај нашата одлична игра.

Сигурен сум дека нема да ја потцениме Грузија, и покрај победите во првата рунда веројатно Грузија има сличен квалитет со нас и ќе мора повторно да дадеме максимум. Обично би ме исплашип психичкиот товар врз играчите, но на ова првенство засега се покажаа одлични и во тој аспект и затоа очекувам и на овој дуел да имаме максимална концентрираност и посветеност.

Пашулиа е единствен играч што го знам и неговото отсуство многу ќе значи. Мора да се искористи тоа во скок играта и во рекетот и секако Бо да продолжи со своите фантастични настапи, како и одбраната да продолжи со цврстината и верувам во победа.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
http://www.eurobasket2011.com/en/coid_Zc7-5bqVGA2-o-tLZ7,-Q2.articleMode_on.html

Sounding Off: "Nobody expected four wins from us and especially after the first game which we lost against Montenegro. We have done all of this for our fans and in Round 2 I really hope even more will come from F.Y.R. of Macedonia. We have done an amazing job. Our chemistry is at a truly high level right now. Our team has been together for a long time, we are all great friends both on and off the court and this is the most important thing for me." - Vlado Ilievski, F.Y.R. of Macedonia
Добро нели новинари не смее да менуваат изјави и цитати? :tapp: Влатче сигурно не си ја условил земјата со ова одвратново во интервју :sick:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако ги тепаме и грузијциве денеска ке имаме бајаги поводи за славење.... да не подречам ама на убаво појде вака работава со славењава :) секој 2 ден повод за прослава :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Кај ќе има бимови низ Скопјево за утакмицава?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom