Македонец градоначалник во Австралија го бакнал Грчкото знаме

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Чекај,како тоа МАКЕДОНЕЦ од АВСТРАЛИЈА, со име Бил го нарекувате МАКЕДОНЕЦ ?

Што би рекол Кили,ма немој да ме јебеш бре !
Па они сироти немаат за леб тука у Македонија,и сеа мора да живеат таму и да сменат имиња за да се вклопат у оззии усраното пеѓаво општество..
Нормално..Наместо Кирил,Стив идиотовски..Наместо Александар,Кевин идиотовски.. Многу им е тешко,знаеш носталгија..Сузана гавазова им иде таму,да им убие носталгија.. -.- Лелее уби ме мајко со моторна пила!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Абе тури им ку...ова де,пепел на тие Македонци од дијаспората...ми избегал у Амерка,Австралија,зима пари кои што тука не ги заработуваме за цел живот,со 10 пати повеќе работа,живее живот,кур го боли,и ќе ми држи предавања за Македонија,како треба да иде напред,да влезе во НАТО И ЕУ,као демек он е тежок Македонец,а пред да даде изјава 3 месеци ги вежбал зборовите,море тоа све треба лом да се напрае !!!
Па никој не заминал во туѓина затоа што му било добро во Мк,туку затоа што живеел лошо.Гледа никој не му го цени трудот,има само партиски вработувања ги зема куферите и си бара чаре во земја каде што ќе го ценат како човек.А верувај Македонци во туѓина итекако со пот си ги заработуваат парите.И да не беше дијаспората Мк одамна ќе експлодираше социјално.Вака колку толку со парите од дијаспората се пополнуваат некои дупки.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Стварно не ми се верува со што се замарате. И стварно ми се повраќа кога ќе видам вести за Грција веќе, изгледа тешки комплекси се во прашање, само пред некој ден избројав на првата страница од подфорум Свет имаше вкупно 12 теми за Грција, а тек па да не зборам за 2ра 3та и така натаму страна.
Самите Грци не се замараат сами со себе колку што вие се замарате за нив.
И мене ми е преку глава. Но, помисли дека е можеби тоа со сила наметнато од медиумите само за да се оттргне вниманието од некои сосема други проблеми. Медиумите и тоа како го наметнаа ова со грција, особено кај младината. Веќе со години трубат за тоа, потсвеста работи...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.543
Поени од реакции
9.459
а кога се случило ова, може некој да даде датум или слично,

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Па никој не заминал во туѓина затоа што му било добро во Мк,туку затоа што живеел лошо.Гледа никој не му го цени трудот,има само партиски вработувања ги зема куферите и си бара чаре во земја каде што ќе го ценат како човек.А верувај Македонци во туѓина итекако со пот си ги заработуваат парите.И да не беше дијаспората Мк одамна ќе експлодираше социјално.Вака колку толку со парите од дијаспората се пополнуваат некои дупки.
Да им ги пополнам јас на тие Македончиња широките дупчиња.

Не викам дека отишле од убавина таму,далеку од тоа,убаво што отишле и живеат живот,алал нека им е.А,кажи ми,на кого му е убав социјалниот живот овдека ?

Али,нека не ми се преставува бре како тежок патриот,Македонец,националиста,и ред други срања,а у дијаспора е цел век,и незнае да збори Македонски,или збори како Швеѓанине што ја пееа излези момче право на тераса.

Платена му е потта таму,2 пати повеќе неголи тоа што треба да му биде.

Го зборам ова,бидејќи го знам,имам братучеди во дијаспората.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.543
Поени од реакции
9.459
а бе од каде е ископа оваа вест,сега забележав, весников е од пред две години, јас прв пат слушам за вакво нешто.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
а бе од каде е ископа оваа вест,сега забележав, весников е од пред две години, јас прв пат слушам за вакво нешто.
Во право си од 2010 е веста! Ми излезе во најчитани од страна..

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.543
Поени од реакции
9.459
Во право си од 2010 е веста! Ми излезе во најчитани од страна..
еве го оргиналот, не се спомнува никакво бацуваање,
THERE was a roar of applause as Greek marathon runner Aristotle Kakogeorgiou entered the Marathon 2500 Festival at St George Soccer Stadium on Sunday.

The festival commemorated the 2500th anniversary of the Battle of Marathon, in which the ancient Greek Phidippides ran 42 kilometres from the Plains of Marathon to the centre of Athens to announce Greece had defeated Persia.
Mr Kakogeorgiou and marathon runner Yvonne Notaris-McKean, of Sans Souci, paid tribute to the battle by running from the Sydney Opera House to the festival.
The pair were greeted on arrival by Rockdale mayor Bill Saravinovski.
He presented Mr Kakogeorgiou, who ran in full panoply, with the keys to the city before he handed his helmet to the mayor.
Festival committee member and head of the council’s mayoress committee, Christine Stavropoulos, said the event was a ‘‘beautiful coming together’’ of Greek and Australian cultures.
‘‘The most beautiful moment was when Aristotle ran into the stadium as the [Orpheas] choir sang an ancient Greek ceremonial song,’’ Ms Stavropoulos said.
‘‘The Battle of Marathon was the first victory in Europe to create democracy and change the whole course of civilisation.’’
About 5500 people visited the festival during the day to help raise funds for the St George and Sutherland Medical Research Foundation.
Foundation CEO David Tipler competed in the Athens Classic Marathon on Sunday to raise $100,000 for research in pregnancy-related disorders and women’s health.
Funds raised from the events will go towards the Leader 50th anniversary appeal for medical research.
Total money raised from the festival is being calculated.
The appeal aims to raise $750,000 for the foundation by next April.
So far, $500,000 has been collected for new research into areas such as intensive care and emergency medicine, trauma and infection.
Kogarah MP, Cherie Burton, presented festival committee president, Chris Paxinos, with a $10,000 cheque to help cover the cost of the event.

--- надополнето: 26 февруари 2012 во 03:07 ---
имало и втора страна

The Battle of Marathon is one of history’s most famous military engagements and is regarded as the inspiration for the modern marathon.
Correction:
A Leader November 2 story on the Marathon 2500 Festival should have stated that Greek runner Aristotle Kakogeorgiou kissed the Greek flag on entering St George Soccer Stadium. Rockdale Mayor Bill Saravinovski did not kiss the flag.
TARGET ON TRACK
The Leader 50th anniversary appeal for medical research aims to raise $750,000 for the foundation by next April.
So far, $500,000 has been collected for new research into areas such as intensive care and emergency medicine, trauma and infection.
St George and Sutherland Medical Research Foundation CEO, David Tipler, competed in the Athens Classic Marathon on Sunday and raised $100,000 towards the appeal.

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Значи испаѓа дека овие од Нова Македонија серат кај што ќе стигнат :tapp:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.543
Поени од реакции
9.459
Значи испаѓа дека овие од Нова Македонија серат кај што ќе стигнат :tapp:
мислам дека не е до тие од Нова Македонија, некој таква вест има пуштено до нив со некоја цел, тие само напишале.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
браво за човекот шо го бацил знамето. и сеа шо да праиме ние? да му пишеме една протестна нота или да земеме да протестираме сите на плоштад?

уствари ми текна.. БРАНКО Е КРИВ

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.543
Поени од реакции
9.459
Човекот не го бацил знамето, туку го бација некој квази новинари во потрага по сензации, не мрсите мадина бадијла, темава нека се затвори зашто не е вредна за дискусија.

Казаки

Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Човекот не го бацил знамето, туку го бација некој квази новинари во потрага по сензации, не мрсите мадина бадијла, темава нека се затвори зашто не е вредна за дискусија.
Ај што не го бакна знамето ок.. во ред е... расчистивме со таа дилема! Но прашањето гласи: Што бара во друштво со Грците на нивен празник?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.543
Поени од реакции
9.459
Ај што не го бакна знамето ок.. во ред е... расчистивме со таа дилема! Но прашањето гласи: Што бара во друштво со Грците на нивен празник?
а бе за да го знаеш тоа треба малку повеке познавање на некој работи, од колку да се чита све што се сервира по медиумиве, тоа што се случувало се случува во област каде што е тој градоначалник, и таму е во својство на градоначалник а не дека нешто посебно е близок со нив, било која заедница да беше тој ке беше таму, нема врска што биле грците.

Kajgana Shop

На врв Bottom