Мака ми е!

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Мака ми е што живеам како циган а живеев нормално.
Мака ми е што ништо не е на свое место
Мака ми е што ни чорапи неможам да си најдам
Мака ми е што толку пари спичкав непланирано
Мака ми е што сите зависат од мене а никој не се потрудил да најде работа
Мака ми е од мрзата на жена ми,паметот на дедо ми
Мака ми е што давам 300 денари за цигари дневно и скоро 1000 за храна
Мака ми е што само јас ги купувам тие цигари и таа храна а сите паразити јадат и пушат
Мака ми е што никој не се труди да го подобри тоа освен јас
Мака ми е од празни ветувања
Мака ми е од луѓе без чест
Мака ми е од луѓе без збор
Мака ми е што дојдов во таа фамилија
Мака ми е што живеам како циган а живеев нормално.

Mile Vuna

Neradnik
Член од
21 јули 2011
Мислења
69
Поени од реакции
94
Rano od sabajle, 5 saat sabajle, pusu cigare pred bunker i citam na beton: "Enduring freedom"

Idu na dorucak u 05.30, na rabotu u 06.30. Rabotu po 12 saata dnevno, svak d'n. Svak eban d'n. Ponedelnik, Nedelja, Nova Godina, Bozik, Veligden.....svak eban d'n po 12 saata. Disu prasinu spiju u prasinu. Pece me sl'nce, po temperatura po 60 stepena. Na svi stane smrdi na gomna, na izduvni gasovi od vozila, na noge, na shupaci. Nebo ne se vidi jasno od prasinu.

Gledam ga narod okolo mene......shupaci i ljudi sto im lizev shupaci. Odamna su gu prodale dushu na gjavola. Normalno, tija vtori su.....makedonci.

Ima i zene. I toj onija najverni sas deca i muzi doma sto gi cekav. Sto idev u crkvu svaku nedelju, i zboriv sas familiju doma svaki d'n na skype. Zboriv kako im fali doma familija, kako toj oni se zrtvuev za drugi i za svoju familiju i kako gi sakav i ne mozev bez njima, kako su ovde za bolju idninu za njima i njinu familiju. Heh... ovija zene gi javav povise od onoj konjce na plostad za koe cekasmo red kako deca....mislu ako vi teknue ?

Granate padav svaki drugi d'n...i na praznici. Legam na pesak ko svinja se valjam.....mil zivot.

Po put dok idu nakude kujnu sretnuju radnika sto sobira gjubre. lokalac, ime mu e Rahmat Khan. Ednu istu obleku gu nosi od kd znam za njega, nema cizme ima sandale. Ima 26 godine lici kako da ima 46. Ne znae k'd e roden, majka mu mu kazala deka ima 26 godine. Ne znae koja godina smo. E njega ga tretirav kako zakana za covestvo, on e zakana za cel svet.......Heh.

Posle 6 meseca si idu doma na odmor. Toj odmaranje mi podrazbira alkohol. Pijancenje kako poslegno da ke mi e u zivot. I.....posle 15 d'na pa se vrakam nazad.

Vikav mi svi: alal da ti e snasja si se, uspeja u zivot. Kamo ja da mozese kako tebe.
Ahhhh......Rock & Roll.....

Член од
21 мај 2012
Мислења
110
Поени од реакции
92
Ма за ништо не ми е мака...Се што сум направила , е оти ми било кеф на душичкава ;)

M

Mamba.

Гостин
Мака ми е шо треба да станувам сабајле рано
Мака ми е шо имав ногу трема у саботата :tapp:
Мака ми е шо се откажав од шахот

итн..

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Мака ми е шо треба да станувам сабајле рано
Мака ми е шо имав ногу трема у саботата :tapp:
Мака ми е шо се откажав од шахот

итн..
Зашо си се откажал од шахот бе?

На темата...мака ми е да се возам во автобус секој понеделник по зимските студенила. Ама нема каде, па издржувам

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Мака ми е од таканаречените другари (од корист) од ништо друго .... се да им ебам по список !!! Се осеќам ко говно

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Мака ми е, решив да абстинирам од мастурбирање 7 дена јас сум трет ден и не мислев дека ќе биде волку тешко :unsure:

Секоја колешка на факс почнав да ја гледам со поглед кој вели САКАМ ДА ТЕ ЕБАМ!!!

плус за да видам дали ќе подпаднам под искушение и дали имам самоконтрола уште повеќе ги усложнив работите што деновиве јадам доста ореви и бадеми.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Имам мака, голема и тоа.Многу ми тежи ама никако да ја однесам на површина и да ја искажам.Тешко ми иде со зборовите i guess :)

Член од
6 октомври 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
Вчера купив продолжен кабел од зелено пазарче. За 250 денари. Колку што се во продавница од некоја причина што ми се брзаше и бев на пазарче во моментот.
Кабелот не работеше. Отидов да си барам назад парите, не можело, ми даде нов кабел.
Го вклучив кабелот. Почна собата да дими и сестра ми згази случајно врз него, летна искра до нејзина половина. Тоа можеше да биде ВНУКА МИ, која има 1 година.
Кабелот го изгоре новиот тепих од 10 000 денари кој што е углавном беличок.
Од полиција ми кажаа немам никакво право зашто пишувало на кабелот што јачина е. А дека сите ние купуваме кабел за свеќички новогодишни да палиме место за нормални работи. Уште типката од полиција ми кажа и она се зезнала, неа правосмукалката и прегорела.
Типот и понатаму ќе си продава скапани кабли на кутија кај зелено пазарче.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Вчера купив продолжен кабел од зелено пазарче. За 250 денари. Колку што се во продавница од некоја причина што ми се брзаше и бев на пазарче во моментот.
Кабелот не работеше. Отидов да си барам назад парите, не можело, ми даде нов кабел.
Го вклучив кабелот. Почна собата да дими и сестра ми згази случајно врз него, летна искра до нејзина половина. Тоа можеше да биде ВНУКА МИ, која има 1 година.
Од полиција ми кажаа немам никакво право зашто пишувало на кабелот што јачина е. А дека сите ние купуваме кабел за свеќички новогодишни да палиме место за нормални работи. Уште типката од полиција ми кажа и она се зезнала, неа правосмукалката и прегорела.
Врати му се и од земја акни го педерот.

Член од
6 октомври 2012
Мислења
3
Поени од реакции
2
А да го пријавувам во пазарна инспекција ќе му ја земат картонската кутија на која што продава?
Џабе и Ганди и Буда и мајка Тереза, овој свет не го бива и нема надеж.
--- надополнето: 23 декември 2012 во 22:35 ---
Врати му се и од земја акни го педерот.
Па женско сум за жал у овој случај.
Иначе никој не треба да купува од картонските кутии ПРЕД пазарче. Тие не се ни пријавени и бог знае што увалуваат ама секој на грешките си учи најмногу.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Каблите се маде ин Туркеш,за Балкан
внатре не се ни залемени споевите,само малку намотани и на прво вклучување откажуват.
Но има и полошо.На влезот на зелен пазар(карши аквариум)
секој ден циго си продава прехрабрени артикли со поминат рок и троши повеќе него било кој дуќан во градот,Тоа го знае инспекцијата затоа што и таа тоа му го дозволила и дала.

Kajgana Shop

На врв Bottom