Магии - бу!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.413
Поени од реакции
5.077
Умот на некои луѓе еволутивно застанал во среден век, чиста стагнација... среќа нивна што правниот систем и законите еволуирале па избегнуваат спалување на клада на сред плоштад..:jaj:
Многу точно. За жал денес низ светот постојат многу такви луѓе.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
кога светиот дух живее во тебе онда автоматски и бог живее во тебе господ исус светиот дух ти е линк помеѓу бог и тебе самиот. чим светиот дух живее во тебе друг веке нема право да живее.пишува во библијата дека бог исус вели ете ви праќам некој кој ке биде со вас утешител додека не дојдам јас се до крајот на светот. тоа се мисли на светиот дух.преку кој исус комуницира со нас.:smir:

Многу точно. За жал денес низ светот постојат многу такви луѓе.
на кој мислиш на тие магионичарите ?:smir:

Член8

Член од
7 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
2
вака јас се согласувам со Mistic Дека молитвата но преД се благоДарствената молитва е ногу Добар нАчин за полесно и побрзо постигнување на ДуховнА имуност но сепак не е Доволно биДејки Ако не ги почитуАваш вистинските човекови Доблести(Љубов спрема се, еДинство,простување,понозност,еДнаквост) и не Се воДиш спореД срцето и интуицијата и не постапуваш во ДаДени ситуации правеДно и вистински туку како тебе највеќе ти оДговара тогаш си полесно приемчив на маѓии и слични ствари а ДуховнА имуност е се што погоре набројав Што се оДнесува До верба во госпоД Да но вербА во ДелА Ако ме свАќаш и безрАзлика Дали веруваш или не таа боженствена сила или гоСпоД или како сакАш наречи го постои и сите ние сме Дел оД тоа т.с. ние го сочинуваме но во моментов сме Дисконектирани и затоа сме во заблуДи и незнАење и затоа тешко ни е ДА верувАме во вАкви рАботи:helou:

инаку ова го кажувам од лично искуство бидејки ми се дешавале разни ствари и сакам да кажам дека не ти се потребни тие работи како што се погоре набројани пример ако некој предмет е магепсан ти треба да го фаќаш со незнам метално нешто или треба да го запалиш или да го носиш кај некој што знае да ја прекрши магијата не дека тоа не е точно туку не е потребно ако си духовно силен самиот можеш да го деполаризираш и ослободиш од магијата
можда коа викам духовно силен мислите на нешто религиозно уствари ја не припагам на никоја религија иако ги почитувам сите зошто во основа учат за лубовта и сплотеноста меѓу лугето безразлика што ги користат за манипулации.

сакам да кажам нешто за магииве незнам дали е спомнато ова не сум читал све али нема везе вака да речеме некој човек многу му љубомори на свој пријател кој е успешен во сите правци и сака да биде на негово место тој човек оди кај некој маг на кој му кажува што сака да направи дека сака да биде на местото на пријателот да речеме и тогаш магот ако има нешто од приателот некоја облека на пр. ке ја испрска со крв или можда некое стапче со конец ке му наметне, ја програмира облеката или стапчето така што кога ке го добије тоа стапче пријателот ке се уклучи програмата и магот собира изгубени души(тие немаат своја волја и затоа ги прават тие работи немора да значи дека се лоши) и ги праќа таму тие ја примаат програмата и според тоа тие реагираат на ваков или онаков начин и ја извршуваат програмата а магот целата собрана енергија ја превзема од изгубените души и ја праќа на барателот на магијата и така ако пријателот примети дека му е направена магија и се исплаши уште повеке ке му делува и ке му се случуваат низа на настани дали ке ја изгуби работата ке се разболе и слично а тука настапува човекот-барател е сеа ако нешто грешам или некој знае повеќе нека ме поправи зошто не сум баш увлезен у овие ствари а и не ме интересираат многу и знам дека никоја магија не е посилна од ниеден човек каква и да е:baeh:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Неточно. Магијата делува одвоено од Бог, паралелно, нема врска.
Магијата делува и на душата и на духот и на телото, во паралелни рамки со религијата и Бог. Бог не е заштита од маѓија. Напротив, само дава надеж дека ако си живеел/а чеднио/честито/праведно и ти збичат маѓија за смрт, и починеш дека ќе одиш во рајот. Толку.
Ај да не се понављам, напишав погоре. не го дрвете. Читајте Вика, Вудун, брухерија, сантерија, анимизмичка магија итн.

светиот дух ти е заштитата жештината е присутност на бог дека тој живее во тебе и дека моментално е тука божјото присуство.кој го нема светиот дух неможе да го сети тоа.тоа ти е како детектор за метал пример кога има јавува.значи ако живее светиот дух во тебе кога ке дојде божјото присуство онда осеќаш топлина.:smir:
Кажано ти е погоре и на тебе и на богољубецот член 8

Член8

Член од
7 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
2
абе гарфилд ти не веруваш во господ така е тогаш во што веруваш?само во магија

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Не, не мислам на нив, мислам на многумина кои се заслепени од религиите...
За жалење се. Тука нема никаков напредок, никакво проширување на знаењето. Само застој

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Ај да не се понављам, напишав погоре. не го дрвете. Читајте Вика, Вудун, брухерија, сантерија, анимизмичка магија итн.
Кажано ти е погоре и на тебе и на богољубецот член 8
Атеист си, wiccan или ? Мислам ако не е тајна :) Подржувам те у секој случај ;))

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ni edno, ni drugo, ni treto, jas sum filosof!
A ppradi toa se interesiram za se sto me kopka da uznaam poveke, se druzam so wicca, ateisti, politeisti, muslimani, risjani, budisti, budali, itn.

абе гарфилд ти не веруваш во господ така е тогаш во што веруваш?само во магија
a be clen8 ne sudi za drugite, dan' ti se sudi i tebe!

Jas samo im kazuvam na site koi gi interesira toa sto gi interesira!

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Моето мислење е дека магии не постојат. Тие се остаток од едни далечни пагански верувања. Стварно не ми е јасно како може еден човек(или група луѓе) да ја одреди судбината на друга група на луѓе со самото тоа што ќе „фрли“:)pos2:) магија над нив. Ако беше така, досега сите ќе бевме милионери:wink:

Член8

Член од
7 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
2
Ni edno, ni drugo, ni treto, jas sum filosof!
A ppradi toa se interesiram za se sto me kopka da uznaam poveke, se druzam so wicca, ateisti, politeisti, muslimani, risjani, budisti, budali, itn.

a be clen8 ne sudi za drugite, dan' ti se sudi i tebe!

Jas samo im kazuvam na site koi gi interesira toa sto gi interesira!
Извини ако си ме разбрал погрешно али јас не ти суДам за ништо а и немам таква намера само те трашав онака Дали веруеш у нешто а уствари не е ни битно

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Моето мислење е дека магии не постојат. Тие се остаток од едни далечни пагански верувања. Стварно не ми е јасно како може еден човек(или група луѓе) да ја одреди судбината на друга група на луѓе со самото тоа што ќе „фрли“:)pos2:) магија над нив. Ако беше така, досега сите ќе бевме милионери:wink:
Materijalnoto nema vrska so magijata. Mislam na parite!

Извини ако си ме разбрал погрешно али јас не ти суДам за ништо а и немам таква намера само те трашав онака Дали веруеш у нешто а уствари не е ни битно
Ne bre, aman.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
101
Поени од реакции
17
Не, не мислам на нив, мислам на многумина кои се заслепени од религиите...
религија е по човечки начин да му се угоди на бог а вера е тврда увереност дека нештата пишани од бог во библијата дека тие зборови назад празни не се враќаат.и едниствен начин да му угодиш на бог е да се што пише вобиблијата го исполнуваш иако понекогаш е тешко и само така ке му угодиш на бога а не ова ке го правам ова ми е тешко и го исфрлам ова да ова не тоа е религијата:smir: така верувај дека нема да му угодиш на бога.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кој бог?
Јас сум шинтоист, како и еден куп миљони јапонци и далечноазијати!
Ај сеа, кој бог?

П.С. магијата те нафтасуе, гледам јас. Хахаха!
Убаво ми кажа Нефтис, полека, без брзање, спора некоја, за да фати убав корен, место набрзина, па да помислиш не е магија, туку само некое зло и неззгодна несреќа.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Tie dalecni paganski veruvanja se mnogu prisutni vo makedonskiot zivot i den denes - pa i vo hristijanstvoto. Koga koleme jagninja ili svinji za odreden praznik, toa ti e prinesuvanje zrtva. Sveti Ilija e Perun. I mnogu drugi primeri, da ne go drvam sea.

A za magijata......postoim postoela i ke postoi i ponataka. Site sto ne se razbiraat u toa pole odma go frlaat ona - ej, site ke bea milioneri......

Kajgana Shop

На врв Bottom