Магазини и списанија за автомобили на македонски

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Списанија со коли

кое списание со коли го земате и дали сте задоволни од содржините

јас земав хрватски Ауто Клуб од 1998 или 1999 г. дури до вчера и имам само неколку броеви пропуштено

од Македонските не земам а сакам да ве прашам кое би ми го препорачале

и зошто Ауто Клуб нема повеќе???
знам дека идеше со каснење кај нас ама многу добро списание е

порано и Ауто Блиц земав се додека го носеа кај нас

дали и Ауто Клуб-от го снајде истата судбина? оти еве веќе 2 недели не можам да најдам број

п.с. имам и мак. списанија купено ама неколку броја (Топ Спид)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Ауто Клуб можда е прекинато зарати тоа што Ауто Плус сега е во иста групација со Ауто Клуб. Италијанска фирма ги има купено, па само еден производ пуштаат на пазар.

Мене ми недостига Ауто Билд (онака салам списание со тврди корици). Имам цела колекција од македонските списанија од 2003,2004,2005,2006 година. Ниту едно пропуштено списание. Баш беше по мој вкус.

Иначе јас тие што ги сакам се релативно скапи. VW Speed - 350 денари има други по 500-600 денари.

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Нема више Ауто Билд??? И јас имам колекција од истото од 2008, 2009 и само неколку од 2010. Може преку 100 списанија имам дома. Ама моиве не се со тврди корици.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Епа то е...твоите се додатоци во Дневник. До кај 2007 година беа со тврди корици како независно списание. И добри текстови имаше. Беше лидер во продажба. Не знам зошто пропаднаа и ги направија како додаток во Дневник :(

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Ваква тема има веќе па ќе ги спојам.
Инаку и мене ми недостига АутоБилд, ги имам сите броеви откога почна да излегува со Утрински и Дневник, од 10 март 2007.
Друго одлично списание кое го спомнав веќе е Современ Возач, ги имам броевите од 2009 и 2010 до јуни месец. Понуда на списанија имаме, само што поголем дел од нив се српски а за сите важи дека се скапи.

Ќе заборавев да спомнам, имам еден број (ако може така да се нарече) Авто Експрес, додаток во Утрински и Дневник од четврток 22 Јули 2010. Најверојатно соработка со Ауто+.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Ауто Клуб можда е прекинато зарати тоа што Ауто Плус сега е во иста групација со Ауто Клуб. Италијанска фирма ги има купено, па само еден производ пуштаат на пазар.

Мене ми недостига Ауто Билд (онака салам списание со тврди корици). Имам цела колекција од македонските списанија од 2003,2004,2005,2006 година. Ниту едно пропуштено списание. Баш беше по мој вкус.

Иначе јас тие што ги сакам се релативно скапи. VW Speed - 350 денари има други по 500-600 денари.
да да и Аутo билд имав неколку бројчиња сега ми текна па после земав и со дневник или утрински ама глупости беше тоа исто така земав од кај 2000 год негде и Tutto Motto i Gente Motori 15-20 броја имам а кошташе само 100 ден замислете од 300-400 стр е тоа беше списание ама на италијански ебаго па имам 1 или 2 броја VW WOB а сега од Македонските мислам да земам Auto Focus а за Ауто Плус не знам можи и тоа ќе го земам.....

па на времето земав едно макед. списание за тунинг Max Power 10 - на броја и после го укинаа

најомилено списание ми беше тоа

ШТЕТА за Max Power

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ауто+ и тоа само кога има репортажа за нашите трки доста опширно е пишано а и гратис ми го даваат :pos2:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Ете видиш... иако ми е огромно хоби, кога и да ми потреба нешто го барам во електронска форма, форуми или се консултирам со мајстор и продавач на авто-делови. Додека имав повеќе слободно време дури и пишував статии кои беа објавувани на насловната страна на кајгана. Никогаш не сум собирал ниту купувал автомобилски списанија, иако имам дома од таткоми стари 30 години.

Е таму да видиш новитети, Застава 101 медитеран, Застава го представи моделот на Фичо 850, моторцикли од 70-тите години на минатиот век, репортажи за Кени Робертс (постариот) слики од футуристички концепти...

Едит: Џип ке ти ја преименувам темата, бидеки овие списанија сите се на македонски но се преведувани од странските. Никое не е оригинал целосно македонско издание.
Па дај скенирај некоја страна ко ќе можиш и аплоудирај ги да видиме нешто :)
Јас имав еден куп списанија од 90-тите низ дома ми се расфрлаа, ама сега појма немам кај ми се зафрлени. Баш би сакал да ги најдам кај ми се. И ќе заборавев, повеќето на српски беа...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па дај скенирај некоја страна ко ќе можиш и аплоудирај ги да видиме нешто :)
Јас имав еден куп списанија од 90-тите низ дома ми се расфрлаа, ама сега појма немам кај ми се зафрлени. Баш би сакал да ги најдам кај ми се. И ќе заборавев, повеќето на српски беа...
A и моите се српски... во тоа време на македонски јазик само Нова Македонија излегуваше :). Ајде кога ќе одам битола ќе избуричкам да ископам нешто па ќе фрлам некоја слика.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Што се случи со Современ возач знае некој?

Kajgana Shop

На врв Bottom