МРТ-Радио Телевисиска ТАКСА

Дали ке платите Радио дифузна такса

• Вкупно гласачи
    110
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Еве почнуваат да пристигаат фактури од МРТВ ,и се вели дека ке се употреби законот за присилна наплата,да го видам вашиот став околу ова прашање.
Сите знаеме дека јавниот сервис е срање а програмите што ги емитува се уште посрање,и дека не заслужува ни еден денар да му биде даден но ај да видиме и колку е логичен законов за радиодифузна такса вели гледал негледал мораш да платиш,јавен сервис дрн дрн итн многу нелогичен а и за фирмите што треба да плаќаат ептен нелогичен но ај од овој аспект да идеме значи според нивната логика, фризерски салон може да ви пушти фактура зада платиш бил ти таму не бил платиси,или пак кајгана да почне да пушта фактури мора да се плаќа имаш ти пц немаш идеш на кајгана неидеш платиси , и безброј други фирми кој се занимаваат со било каква дејност значи можат да ви пуштат фактура по таа логига значи на сите ние јасно дека подобро да ја нема отколку што ја има МРТ дека е црна дупка за милионски суми на пари дека квалитетот им е срање е сега прашањето е какво е вашето мислење и дали имате намера да платите за срање ??

ај насловов нека се едитира :)

ај насловов нека се едитира :)

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Да бе и кај мене стигна.Ќе плаќаме?За?Кире Печијаревски да шета по планини и да јаде скари во природа?Или Орце да води емисија за народна музика и да се јавуваат од Австралија и затоа да зима плата?Кој друг не го спомнав?А да онаа Мимица на Ѕвон што сто годинио не сменија една едина тема.Ќе соберат деца од школи и ќе читаат песнички.Не знам дали уште ја тупат со бушава азбука.Нема ни Лига шампиони?

Член од
8 септември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
Абе улава работа.Што не ја затворат.Од македонските телевизии ама таман ни една нема саглам.Не ги ни гледам.И зашто да плаќам нешто што не користам.А штом не им плаќам значи не сакам да имам работа со нив и слободно нека ме исклучат да не ги користам.И без тоа ме гњават само со глупости барем ке бидам раат.И за крај цела индустрија пропадна па нека пропаднат и они како сите други фирми или јас и цела македонија треба да ги спасуваме.А мене кој ке ме спасува.

Alex_DarklorD

Der Kaiser
Член од
1 октомври 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
мислам дека дури и у Сомалија може да се најдат подобри тв станици

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Како да ја затворат нели гледате која пара се пере преку ова СРАЊЕ телевизиште.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Според тоа што прочитав на сметката и штала со 6 крави треба да плати за радиодифузија. Фирми и куќи кои не се знае дали имаат телевизор ке ја плаќаат оваа такса. Викаат ај за национално добро е зашто сепак национална телевизија е што треба да ја информира јавноста и во можните тешки моменти на државата некогаш и е последен бастион на информираноста и известувањето за целата земја (барем така гласи фалењето за тоа колку е значајна МТВ) и добро е до некаде да се плаќа. Али фирми, куќи кај што нема ТВ или пак на тие што веќе ја плаќаат оваа такса преку кабелските оператори е смешно.

H

HITCH

Гостин
за никаде се, ама мора да се плати :toe: за фирмата си плативме сега и за дома ни дошло сметка УЖАС!!!! тоа еднаш веќе се плаќа од буџет, а ние си го плаќаме уште еднаш од љубов :pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Али фирми, куќи кај што нема ТВ или пак на тие што веќе ја плаќаат оваа такса преку кабелските оператори е смешно.

Zamisli sto mi kaza mojot komsija veli nie placame kabelska televizija i jas nema sto da placam :pos2: abe vozrasen covek e i jas si mislam sto ima edno so drugo vrska
Nego vie mislite da ja placate ovaa davacka ili ne ?? ve prasuvam da na pravat problemi so izvrsiteli i dali ima zakon ova da se placa znae nekoj ?

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Може да се поднесе жалба во рок од 15 дена од примањето на сметката бла бла бла... ама тоа не влијае на плаќањето на истата :tapp:
Како и да е, мора да се плати.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема да платиме....

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Поентата е во тоа што и да има законско решение,за наплата на радио дифузна такса истото е неуставно и се коси со секоја логика на пазарна економија сметајте го ова како јавен повик никој да не плати ни денар од тие сметки од МРТ можат само да ви :pusk: нема закон кој може да те натера да користиш некоја услуга а уште помалку да платиш за нешто што не го користиш, и втор апел сите којшто имаат фирми да испратат фактури до мртв за било каква услуга, износот на фактурата е по ваш избор според логиката сакаш користи сакаш не мораш да си платиш јас веќе им пуштив две фактури :) па ако треба и кесе тужиме бидејки според нив како јас што сум должен да им платам за услугата која тие ја нудат а никој не ја користи така и тие се должни мене да ми платат ако не ги користат мојте услуги, и ако се сеќавате веќе неколку години наназад се обидуваат ова вака да го протнат но некако не им успева:pos2:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
клучниот збор тука ви е ТАКСА...фокусирајте се на него

се друго е маалски чалам

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не излезе дека уставен суд ја одцена наплатата на ТАКСАТА како незаконска???

Б

Бат Елохим

Гостин
РДТ ќе мора да се плати инаку да, имаат право на присилна наплата.
Прочитав погоре дека законското решение е неуставно, е па повелете оспорете го :)) спасете не сите :))) Нек работат нешто судиите.:toe:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Зашо да плаќаме такса за телевизија (као пред 20 год. коа имавме антени и гледавме 3 телевизии), кога плаќаме кабловска а преку тоа кабелските оператори им плаќаат на нашиве телевизии. Нема логика на буџетар ние да му даваме пари.

*на страна што програмата е...:pov: а и не сакам да глеам филм изваден од нафталин.

Kajgana Shop

На врв Bottom