- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 16.896
- Поени од реакции
- 16.139
Шо има таксата со ова што го прај МТВ?Епа ако стават такса 300 и Евн ќе ја откупат
И без такса тие треба да се дигитализираат.
Шо има таксата со ова што го прај МТВ?Епа ако стават такса 300 и Евн ќе ја откупат
Ама мислам дека со старата опрема на МТВ не се забележуваше некаква разлика и на Boom... Или се лажам? Еве веќе од денес како да ми изгледа многу подобра сликата отколку до вчера.Веќе ја следиме МТВ преку БООМ тв и преку МРТ домот или зависи од каде го зрачат сигналот на две различни фрекфенции.Единствена разлика е во тоа што БООМ доцни некаде со слика и тон некаде 5-6 секунди, а сигналот од МРТ е да речам во реално време
А мислиш дека МТВ се има подновено ? Инаку ние сигналот го добиваме од мислам дека се вика Радио дифузија не сум сигурен за името но тоа е друго претпријатие кое зрачи со дигитален сигнал а не самата МТВАма мислам дека со старата опрема на МТВ не се забележуваше некаква разлика и на Boom... Или се лажам? Еве веќе од денес како да ми изгледа многу подобра сликата отколку до вчера.
Па даваа во нивниот Дневник, купиле нова опрема и се што е потребно за дигитализација и наскоро ќе почнеле во HD.А мислиш дека МТВ се има подновено ? Инаку ние сигналот го добиваме од мислам дека се вика Радио дифузија не сум сигурен за името но тоа е друго претпријатие кое зрачи со дигитален сигнал а не самата МТВ
Ако имаш дигитална на кабловската можеш да го фатиш, и да само за скопје е.Може ли некој да објасни за ова дигиталниот сигнал.
1 Дали само во Скопје има дигитален сигнал од МТВ (збориме за FTA )?
2 Дали може со кабловска да го фатам дигиталниот сигнал на МТВ или треба антена?
Мене не ми наоѓа преку тјунерот, да не треба антена ?Ако приклучите преку дигиталниот тјунер на ТВ-то сликате е многу добра, а преку бум тв е многу послаба сликата на МТВ.
Skeniraj gi povtorno i na kanal 93 ke se pojavi MRT1HD, ama samo kako test signal, nema seuste programa...ќе се среди ли сликата за тие(жални души)што имаат бум тв....зошто баш сега гледам и нема ни Х од ХД ???
До вчера одеше сега ги нема на 092,093 и 094 на БОММSkeniraj gi povtorno i na kanal 93 ke se pojavi MRT1HD, ama samo kako test signal, nema seuste programa...
Gi ima gi ima, na broj 93 MRT1HD, 94 MRT3mpeg4, 95 MRT2mpeg i na 96 MRT1mpeg4...До вчера одеше сега ги нема на 092,093 и 094 на БОММ