МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе ја следиме МТВ преку БООМ тв и преку МРТ домот или зависи од каде го зрачат сигналот на две различни фрекфенции.Единствена разлика е во тоа што БООМ доцни некаде со слика и тон некаде 5-6 секунди, а сигналот од МРТ е да речам во реално време

Ама мислам дека со старата опрема на МТВ не се забележуваше некаква разлика и на Boom... Или се лажам? Еве веќе од денес како да ми изгледа многу подобра сликата отколку до вчера.

Ама мислам дека со старата опрема на МТВ не се забележуваше некаква разлика и на Boom... Или се лажам? Еве веќе од денес како да ми изгледа многу подобра сликата отколку до вчера.
А мислиш дека МТВ се има подновено ? Инаку ние сигналот го добиваме од мислам дека се вика Радио дифузија не сум сигурен за името но тоа е друго претпријатие кое зрачи со дигитален сигнал а не самата МТВ

Може ли некој да објасни за ова дигиталниот сигнал.
1 Дали само во Скопје има дигитален сигнал од МТВ (збориме за FTA )?
2 Дали може со кабловска да го фатам дигиталниот сигнал на МТВ или треба антена?

А мислиш дека МТВ се има подновено ? Инаку ние сигналот го добиваме од мислам дека се вика Радио дифузија не сум сигурен за името но тоа е друго претпријатие кое зрачи со дигитален сигнал а не самата МТВ

Па даваа во нивниот Дневник, купиле нова опрема и се што е потребно за дигитализација и наскоро ќе почнеле во HD.

Може ли некој да објасни за ова дигиталниот сигнал.
1 Дали само во Скопје има дигитален сигнал од МТВ (збориме за FTA )?
2 Дали може со кабловска да го фатам дигиталниот сигнал на МТВ или треба антена?
Ако имаш дигитална на кабловската можеш да го фатиш, и да само за скопје е.

Ако приклучите преку дигиталниот тјунер на ТВ-то сликате е многу добра, а преку бум тв е многу послаба сликата на МТВ.

Ако приклучите преку дигиталниот тјунер на ТВ-то сликате е многу добра, а преку бум тв е многу послаба сликата на МТВ.
Мене не ми наоѓа преку тјунерот, да не треба антена ?

На близу уште го немаат пуштено дигиталниот сигнал.Уште аналогно ја превземаат а мислам дека треба дигитално да ја земаат.Треба да превземат нешто.Инаку ја пуштив преку обична антена одлична е сликата,чекаме сега следно ХД.Барајте ја на UHF 23 фрекфенција.Ги има и мтв 2 и собранискиот.

ќе се среди ли сликата за тие(жални души)што имаат бум тв....зошто баш сега гледам и нема ни Х од ХД ???

ќе се среди ли сликата за тие(жални души)што имаат бум тв....зошто баш сега гледам и нема ни Х од ХД ???
Skeniraj gi povtorno i na kanal 93 ke se pojavi MRT1HD, ama samo kako test signal, nema seuste programa...

На МТВ1 оди кајрон со порака дека дигиталниот сигнал на МТВ каналите, значи на МТВ1, МТВ2 и Собранискиот канал можат да се гледаат освен во Скопје, и во Велес и Куманово. ;)

Уфф,стакло е сликата,уште интересна содржина да стават и топ...вака така само кај нив ги нема турциве и индициве

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom