МАКЕДОНИЈА-Холандија 06.09.2015 Недела,15:00

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Бековите не можат да идат на кош зошто поради центрите под кош никогаш нема помалку од тројца играчи.Знаат дека од нив нема скоро никаква опасност и ги чуваат со доста растојание и цело време помагаат.И да имавме плеј црнец ќе требаше да биде некој што може да го помине сам својот чувар и најмалце уште еден секој пат кога сака да иде на кош.Со центриве не може да се изигра ништо,при блок место да тргнат на кош они седат во иста позиција или примаат топка и ја лупаат од табла на надвор против 10 цм помал играч.

И затоа ќе се шутираат толку многу тројки со надеж дека на некој ќе му тргне.
 
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Играта у напад со Холандија беше добра со оглед на тоа каков ростер имаме и колку толку имаше влезови за разлика од утакмицата со Грија, али едно нешто ме плаши. На овие 2 натпревари до сега доста добро не служеше шутот зад линијата 6.75 , а што праиме ако у наредниве натпревари не не служи шутот за 3п...Поентата ми е дека треба малце повеќе влезови од страна на бековите и игра под обрачите од "центриве" aко имаме уствари играч на таква позиција :toe:
 
W

wicked_1

Гостин
Дај не ме јеби Хендрикс е еден од најдобри дефанзивци у Европа, и плус знае да изигра центарски и да залепи банана до 2,04 додека дрвото Самарџиски со 2,15 не може
Незнам по кои критериуми е он еден од најдобрите дефанзивци во Европа, ама ај нека биде. Гледај колку придонесува за Македонија моментално со улогата што ја има.
Ксаго цело време пише да се замислиме "што би било ако го немаме", а не збори за тоа колку потфрла и игра под очекувањата.

Ако пишеш дека Хендрикс знае да изигра центарски, најверојатно збориме за различни играчи..
"Да залепи банана до 2.04" - what?

И ЕлНињо напиша претходно па да не ја влечеме дискусијата безвеза, поарно да го имаме Бо(пред повредата) со центри како Самарџиски, Николовски и некој просек како Чековски, отколку Илиевски & co., со Хендрикс гладијаторот.

Да нема забуни, дискусијата почна од тоа дека - Мекејлеб(во топ форма) помалку ни е потребен од Хендрикс.
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ne znam od kade toa deka Bo vo top forma ne ni bil potreben.Takvo nesto ne primetiv nekoj da pise.

Momentalnata reprezentacija ima potreba od klasicen centar/krilen centar,ubavo ti kazuvaat zosto takov igrac ni e potreben.Ne moze da go imas Bo,koga go imas Trajkovski vo timot koj e masina za pravenje fauli.Samarot isto priglup e od toj aspekt.Taka rotacijata bi bila kriminalno uzasna.

Dzabe inat teras.Bo igrase mnogu loso za Baern minatata godina.Deckoto vise se maci,i provalijata ne mu bega.Ke odi vo nekoi niskorazredni klubovi.A i mnogu se pijancese,mozda se uste.Go rasipaa vo Partizan,posle i nasive.:)
 
W

wicked_1

Гостин
Ne znam od kade toa deka Bo vo top forma ne ni bil potreben.Takvo nesto ne primetiv nekoj da pise.
Ја носеше цела екипа на грб бидејќи цела екипа беа дефанзивци. А сите резултати кои ги постигнавме беа заради добра одбрана.

Друго не гледам апсолутно никаква причина да го земам Меккејлеб пред повредата.


Нападот ни е добар, подобар отколку во времето на Меккејлеб.
Momentalnata reprezentacija ima potreba od klasicen centar/krilen centar,ubavo ti kazuvaat zosto takov igrac ni e potreben.Ne moze da go imas Bo,koga go imas Trajkovski vo timot koj e masina za pravenje fauli.Samarot isto priglup e od toj aspekt.Taka rotacijata bi bila kriminalno uzasna.
Незнам зашо објаснуваш каков играч ни е потребен, и јас истото го пишам неколку мислења назад дека ни треба некој 2.10 и повисок, или барем некој поцврст на 4ка кој ќе е способен да преземе и на 5ка.
Од тука, Хендрикс е тој кој потфрла моментално, па класика пишеме цело време хипотетички ситуации "замисли да го немавме"..
 
Член од
13 септември 2008
Мислења
533
Поени од реакции
269
Акцент јас би ставил на одбраната и скокот, селекторот си е селектор, ама нели и ние имаме право на мислење иако не сме школувани за тоа
1. Јас во никој случај не би ги оставил да играат повеќе од 5 минути оваа тројка на надворешни позиции Илиевски-Костоски-Симоновски, иако во нападот делува сосема солидна, во одбраната не праваш решето, костоски и симоновски ај да не речам ама се скоро најлити од сите во ростер, но за одморање на другите играчи мора некогаш

2. Повеќе да се користи Брчков и тоа на позиција крило, не за друго ефектот во одбрана од него може да биде голем а и ќе помогне во скокот во одбрана, многу пати на првенството со исоки играчи остануваше воојдан сам под кош со 210см играчи, видете холандија ни направи 19 офанзивни и едно 22 коиша од втора шанса, кога само би ги намалиле тие 22 барем на 13-14 би имале поголеми шанси и со посилни екипи од нашата, друг проблем е кога е брчко во напад како крило, е шо имаме само двајца бекови кои би ја воделе топката и лесно може нападот да биде пресечен а да не речам и да шутниме од 10 метри, нбо тоа е тоа, треба да се пробува, посебно со грузијците кои се тромави и таква комбинација може да се одигра.
Костоски принудно игра на двојка заедно со илиевски и добро се снаоѓаме, најмногу ме бендисува што минутажата е распоредена, тек сега очекувам и од Владо поевеќе оти немал веќе температура и ќе му се врати силата а со тоа и концентрацијата.

3. Имам забележано голема недисциплина од страна на повеќе кошаркари, а и Србинсовски нема авторитет. Трајкјовски би го оставил да шутира колку сака тројки, мислам дека иако е недоделкна имаме корист од него, само треба да му се каже дека во дефанзива кога топката се подбива од обрачот треба да застане пред противничкиот играч и да си направе скок. истотака нема кој да направе блок за нашите бекови, едно време костоски го гледам у немоќ ги крева рацете како да се кријат од топкта повекето
 

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ајде, друг кандидат да отвори тема за утакмицата со Јелена Розга (Хрватска)?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom