МАКЕДОНИЈА - КАНАДА (14.11.2009) во Струмица

St3

Член од
3 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
8
Како бе Пачовски 8,5 :):nenene:
Па заради него не примивме ниту еден гол, значи 10-ка. :smir::helou:
Зошто 10ка, за еден одбранет пенал?
Првиот беше надвор од голот.
Голман може да добие 10ка доколку одбрани 7-10 зрели шанси на противничката екипа.
Канаѓаните немаа повеќе од 2 удара кон голот на МКД.

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Слики нешто повеќе не ли има од јужна трибина, од Ајдуците, од северната...?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
За вчерашниот меч, можам да кажам дека играа како глуви кучки.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Зошто 10ка, за еден одбранет пенал?
Првиот беше надвор од голот.
Голман може да добие 10ка доколку одбрани 7-10 зрели шанси на противничката екипа.
Канаѓаните немаа повеќе од 2 удара кон голот на МКД.
Ќе чекаме 8 шанси на една утакмица и да ги фати сите за да има 10ка?
Па ќе немаше ниеден добар и скап голман.:tapp:

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Човек доста патиш од СК-комплекс....Имавте една шанса да се докажете на навивачки план за репрезентацијата и таа ја пропуштивме..Искрено очекував по толку години во Струмица на репрезентативен натпревар да грми , но тоа е...
Да грми на пријателски натпревар?
Времето беше сончево и топло, со умерен ветер :icon_mrgr

Браво за фудбалерите! очекувана победа:toe:
На навивачки план:kesa: искрено очекував повеќе ова ептен слабо беше разочараа а по пишувањето на форумов си викав кој знае што ќе биде :tv: треба некои утакмици од репрезентацијава да се играат и во другиве градови....Струмичани имаа шанса ама не ја искористија според мене :(
Ова беше пријателски натпревар бе луѓе, шо очекувавте вие. 6000 публика (толку спомна некој порано) да направат атмосфера како на Филип 2ри, или можеби Ноу Камп, Сан Сиро, Енфилд... ?
:tapp::helou:
чим се се зберале значи се биле организирани ама работата е шо не се слушаа ка навиваа... не беше как шо навиваа за струмица 2005...
За Струмица 2005 се навиваше у сала, има разлика сала и отворено, ако не друго у салата има ехо ко ке ќе се раздерат 3000души не е исто како и на отворено. Друг е ефекто

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Малку каснам, ама еве да ги кажам и моите импресии од натпреварот, односно од атмосферата. Од Скопје сум, но бев во Струмица да го гледам натпреварот.
Искрено, се разочарав од атмосферата, беше речиси како во театар, на публиката како да и беше срам да викне, скоро никој од обичните гледачи (не Ајдуците) да не ја пееше химната на глас. Ајдуците пробуваа со она Ууу, Ааа, Македонија, да ги размрдаат северна и јужна, но тешко им одеше. Репрезентацијата игра прв пат во Струмица, скоро пола од репрезентативците се од Струмица, и греота е таква атмосфера да има. Очекував и повеќе Ајдуци, и подобра кореографија, но тоа е тоа.
По завршувањето на натпреварот, само Филип Деспотовски се упати кон најголемата трибина, ги поздрави навивачите и го фрли дресот во публика. Значи при толку фудбалери, струмичани, само Деспотовски кој не е од таму ја поздрави публиката. Чудно ми беше, но тоа е тоа.
Значи да не бидам погрешно сватен, немам ништо против Струмица, ниту против било кој град во Македонија, го опишав само она што го видов, а тоа беше некако несватливо за мене.
П.С. Да не биде дека само ја критикувам Струмица, ќе кажам дека има одлична пастрамајлија, многу беше вкусна:smir:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.979
Поени од реакции
143
Јас сум сигурен оти ако беше натпреварот вечерно време, картите ќе се продадеа за 1 ден (24часа). Во Сабота поручек голем дел од луѓето се на работа, и многу народ остана на работа и не беа во можност да го следат натпреварот во живо и да бидат присутни на трибините. Еве јас ќе бидат пример... Во 13 часот по правило јас требаше да бидам на работа но имав шанса да се снајдам некако и најдов време да присуствувам. За тие што викат оти не бил исполнет стадионот до последното место, тогаш да не зборува глупости кога не знае... На северната трибина имаше неколку празни столчиња ама затоа горе видете колку луѓе стоеа, а не седеа на столчиња!? Ако тие што стоеја седнаа на столчињата немаше да има за сите место што значи имаше повеќе народ од колку што беа столчињата. Не знам што очекувавте да правиме кога давадме голови на репрезентација што само 1-2 пати имаше шут на гол! Јас послаба репрезентација од оваа на Канада немам видено, бетер од Сан Марино се. Пред се ова беше пријателски натпревар!

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
А да се организираат натпревари во навредување помеѓу македонските навивачки групи. Толку мизерни навивачи сме, побитно ни е да се навредуваме меѓусебно, отколку да си ја бодриме репрезентацијата.
Koga igra reprezentacijata od sega pa ponatamu nema vreganje so mak.navivacki grupi,pa so nas denes imase clenovi na Fantomi,Komiti itn..pred 2 mesec koga bese protestot sloboda za navivacite bese potpisan memorandium od site navivacki grupi za da se naviva zaedno na reprezentacija i bez klubski obelezija,zatoa denes nemase trans od Ajduci.

Мене па најмизерно ми е што ги мразат т.н. скопјаништа кои дошле до Струмица да навиваат додека никој не ги пцуе во Скопје што дошле струмичаните да навиваат.
Kolku e beden ovoj forum,ili ne e do forumot tuku do kremcite kako tebe koj cel den dremat na pc i bildaat postovi !!! spored vas ako nekoj kreten ovde napise nesto protiv skopjani,vie doagate do fakt deka cela Strumica e protiv vas i ve mrazat,pa stvarno nema vrska !!! denes ili vcera veke so nas imase momci od skoro cela jugoistocna mk kako i od skopje,ovde sto se zbori ovde deka sme peele skopski picki nema blaga veza,zaedno bevme na tribina so decki od sk pa se zafrkavavme megusebno,ke se obidam da stapam vo kontakt so niv pa ke vi objasnat ovde !!

Ремо, слаби беете бе што тии слики ставаш тука зберале сте маленките деца ќе навивате ка заврши првото полувреме живи ве немаше:tapp:
Imas mi profile na fb,ako nesto ti e nejasno moze da mi pisas tama neli,ne mi se veruva kakov pederski narod zivee vo sr,gomna da jade zaev so ni napravi takov grad,podobro vi bese kak zivejaate u praistorisko vreme,sega ste obicni kremci !!!
ајдуците запеза цццц как не ви беше срам ем ви дадее карти бесплатни и пак ништо од вас џабе и на слики и на се и на крајта од јужна трибина арно ви викааа ајдуци педери
Koj si be ti da go spomnuvas imeto Ajduci?? Ti koj si ojdel na fudbal kak da se naogas na modna pista sminkan od dadar !! mislis li ti deka mene mi e problem da dadam mocani 200 denari za reprezentacija !! 2 nedeli se obiduvave da stapime vo kontakt so ffm da obezbedat karti za navivaci,kako domakini nie go imame toa pravo,sram da mi e be ej,sto se obiduvavme na sekoj mozen nacin da napravime kolku tolku da napravime atmosfera na reprezentacija koja posle 10 godini igra ovde !! tocno e,sram da im e na onie koj vlegoa na gaga,mesto da zboruvas za niv ti za nas,sram da mi e be glasot me e zaeban momentalno,sra da im e na onie koj im se zaebani glasovite sega !! sekoj cet za kremcite kako tebe koj sedea na juzna,zatoa se navredi ti neli,vi peevme juzna pederi !! jbg

абе нигде ги немаше тка се праат тука на форумо да имаше 30 комити или чкембаре повеке ке викааа од них
Ne be,ne sme samo na forumi,znaas kak ke e...ke ti dokazame na tebe picko strumicka !!!
чим се се зберале значи се биле организирани ама работата е шо не се слушаа ка навиваа... не беше как шо навиваа за струмица 2005...
Sala-Stadion 2 razlicni poimi !!

Еееееее бе Струмичани.Стадион имате со капацитет од околу 4 000 и и тој не го наполнивте!Добра игра на нашите и катастрофална реализација како и секогаш.Очекувам гол во второво и сигурна победа!
Da ne ti pisuvam pod tocki i onaka nema da svatis..stadionot ima kapacitet od 6000 mesta,neznam dali si slep ili si pod nekoi teski drogi stadionot bese poln do daska,i pokraj toa sto bese sabota,pazaren den vo sr,epten los termin 13:00 stadionot se napolni !! ti si gledal druga utakica sigurno !! nekoj napisa deka so Katar imalo podobra atmosfera,oni koi i svirea na nasite igraci ? mi mirisa na lubomora,jbg nemoze se da se igra vo pp !!
POZDRAV

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Kolku e beden ovoj forum,ili ne e do forumot tuku do kremcite kako tebe koj cel den dremat na pc i bildaat postovi !!! spored vas ako nekoj kreten ovde napise nesto protiv skopjani,vie doagate do fakt deka cela Strumica e protiv vas i ve mrazat,pa stvarno nema vrska !!! denes ili vcera veke so nas imase momci od skoro cela jugoistocna mk kako i od skopje,ovde sto se zbori ovde deka sme peele skopski picki nema blaga veza,zaedno bevme na tribina so decki od sk pa se zafrkavavme megusebno,ke se obidam da stapam vo kontakt so niv pa ke vi objasnat ovde !!
Точно. Поштувам такви работи. Јас реков дека се бедни тие што викаат дека скопјаните се криви а не дека сите струмичани се бедни. Треба сите заедно. :helou:

И не сум кремец!!! :kesa:

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
инаку пола од дечките што ја загреваа атмосферата уствари не беа ајдуци баш бев у близина слабо беа организирани деца од по 14-15 години али сепак 13 часот утакмицата голема грешка
али јебига тоа е тоа здравје да иам некој Кфалификациски натпревар сигурен сум дека ке биде појако организирано

Член од
19 април 2008
Мислења
302
Поени од реакции
25
Абе вие сте стварно тешки пропали абортуси само критикувате,а на стадион само јадете семки.Шо да се прави,толку можеле,толку навиваа,барем се собраа...ако се знае дека се во бојкот,дека терминот беше незгоден....па со Катар во Скопје атмосферата беше бетер од театар ццц само гомна да се јадело

K

kaiser soze

Гостин
Читам неколку страни наназад,и се тоа па тоа,лоша атмосфера, театарска публика и сл.глупости.Па што очекувавте вие,после толку долг пост во Струмица без асален фудбал,за репрезентативен не треба ни муабет да се прави,атмосферата да биде како на Енфилд ли.Тоа што беше пријателски натпревар,без речиси никаква тензичност,сигурно е фактор плус.Да бил квалификациски меч,на пример,атмосферата би била сигурно поинаква.
Многу побитно е што,после толку долго време,друг град во државава беше домаќин на репрезентативниот тим.Тоа е практика во многу држави ширум Европа,сигурно треба и кај нас во иднина тоа повеќе да се применува.
Секако постојат и предуслови за тоа,секако инфраструктурните пред се.Ако нема добри стадиони,нема ни да има квалитетен фудбал.Тука државата треба да инвестира повеќе,но тоа е веќе друга тема,во која не сакам да навлегувам.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да не ти се влезе у темава од сеирџии.
На пријателски утакмици никогаш немало добра атмосфера, што сте се фатиле сега за Ајдуци? Може се очекуваше повеќе, ама што е тука е, дај олабавете малку. Кога ќе им текне на ФФМ да донираат по клубовиве нешто за да се подобрат стадионите и слично, и да се играат и квалификациски утакмици по другиве градови, тогаш ќе збориме за атмосфера и слично...а до тогаш...мука!

Kajgana Shop

На врв Bottom