Луѓе кои седат по кафани и се кладат со вас по договор на големи пари?!

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Дојди во 7 пред депортиво, она кај космо шо е. Ја ќе те однесам кај луѓето ич да не ми се секираш.
Патем спреми си нешто, ако одговара ќе се договориме.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Тоа се газдите на спортските кладилници.Тие меѓу себе ги договараат коефициентите,а специјално селектирани личности вршат уплати во нивно име на нивна корист за што добиваат соодветен надоместок.Екстра е надоместокот добиваат ако газдите погодат.
Толку од мене,повеќе не смеам да кажувам.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
благодарам однапред.
Ако изгубиш, ќе треба да дадеш пари,
ако добиеш, нема да ти платат туку ќе те истепаат.
Затоа попаметно ти е да се дотераш и да се договориш со некоја девојка да излезете на вечера и музика.
Верувај ми дека утре ќе им заблагодариш на сите што истово ти го кажаа во досегашниве 33 поста.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Имаш и легално такво кладење онлајн, betfair ти е на тој принцип, само што од секоја уплата зимаат минимален процент за нив од секој учесник затоа што е еден вид посредник или просто кажано кафана која ти гарантира дека ако погодиш одреден исход, ке ти биде платено, бидејки парите од двете страни се веќе кај кафаната на сигурно место. Е за таа гаранција за сигурност ти зимаат процент од добивката, а за останатото учесниците во опкладата си ги креираат коефициентите.Не знам сега поконкретно да ти објаснам, ако сакаш расчитај се по нетов за зa betfair и ке видиш која е разликата од класичните онлајн кладилници. Betfair е онлајн штедилница, така нешто, и луѓето кои се кладат преку betfair имаат посебни стратегии за кладење од оние кај класичата онлајн кладилница.
Проблемот кај овие нашиве локални кладилници е тоа што секогаш тие се во + и скоро секогаш, нудат нереална цена за одредена опклада. Ако еден тим кој игра против некој друг, и ако за тој тим букмејкерот одреди веројатност дека 70% ке победи 20% нерешено и 10% дека ке изгуби односно победа на гостинот (и нормално исходот односно збирот секогаш е 100%, бидејки сигурно е дека едно од тие три избори ке се случи) тогаш коефициентите би биле за кец- 1.42, за икс- 5.00 и за двојка- 10.00 ама кога ке ги видите овие коефициенти во билтен за било кој натпревар, пишете ми, одма идам да уплатам. Ама знам дека никогаш нема да се случи ова, затоа што кладилницата секогаш ке даде пример за кец-1.4 за икс- 3.70 за двојка- 6.5, што значи дека тие ни нудат нереална веројатност (поголема од реалната) која е изразена во коефициент кој ја одредува нашата добивка, и секогаш кога ке ги конвертирате овие коефициенти понудени од кладилницата, во проценти, како јас погоре што направив само обратно, од % што добив коефициент, кога ке ги соберете сите три избори 1,х,2 ке добиете процент поголем од 100% што во реалноста не постои, бидејки нели скалата на процентите се движи од 0 до 100 %, ништо не може да биде повеќе од 100%, ама очигледно кладилнициве нас не шибаат у здрав мозок, само што тоа многу од нашиве локални спортски коцкари не го знаат, т.е не можат да го знаат освен ако не знаат како се формираат коефициентите, како јас што знам.
Според мене 100 пати е подобро во 4 очи да се договори опкладата него да одиш во кладилница и да ти понудат нереална цена за еден натпревар. Е сега поризично е да, ама барем знаеш дека полесно можеш да добиеш повисок коефициент, дури и подобар од реалната веројатност.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Имаш и легално такво кладење онлајн, betfair ти е на тој принцип, само што од секоја уплата зимаат минимален процент за нив од секој учесник затоа што е еден вид посредник или просто кажано кафана која ти гарантира дека ако погодиш одреден исход, ке ти биде платено, бидејки парите од двете страни се веќе кај кафаната на сигурно место. Е за таа гаранција за сигурност ти зимаат процент од добивката, а за останатото учесниците во опкладата си ги креираат коефициентите.Не знам сега поконкретно да ти објаснам, ако сакаш расчитај се по нетов за зa betfair и ке видиш која е разликата од класичните онлајн кладилници. Betfair е онлајн штедилница, така нешто, и луѓето кои се кладат преку betfair имаат посебни стратегии за кладење од оние кај класичата онлајн кладилница.
Проблемот кај овие нашиве локални кладилници е тоа што секогаш тие се во + и скоро секогаш, нудат нереална цена за одредена опклада. Ако еден тим кој игра против некој друг, и ако за тој тим букмејкерот одреди веројатност дека 70% ке победи 20% нерешено и 10% дека ке изгуби односно победа на гостинот (и нормално исходот односно збирот секогаш е 100%, бидејки сигурно е дека едно од тие три избори ке се случи) тогаш коефициентите би биле за кец- 1.42, за икс- 5.00 и за двојка- 10.00 ама кога ке ги видите овие коефициенти во билтен за било кој натпревар, пишете ми, одма идам да уплатам. Ама знам дека никогаш нема да се случи ова, затоа што кладилницата секогаш ке даде пример за кец-1.4 за икс- 3.70 за двојка- 6.5, што значи дека тие ни нудат нереална веројатност (поголема од реалната) која е изразена во коефициент кој ја одредува нашата добивка, и секогаш кога ке ги конвертирате овие коефициенти понудени од кладилницата, во проценти, како јас погоре што направив само обратно, од % што добив коефициент, кога ке ги соберете сите три избори 1,х,2 ке добиете процент поголем од 100% што во реалноста не постои, бидејки нели скалата на процентите се движи од 0 до 100 %, ништо не може да биде повеќе од 100%, ама очигледно кладилнициве нас не шибаат у здрав мозок, само што тоа многу од нашиве локални спортски коцкари не го знаат, т.е не можат да го знаат освен ако не знаат како се формираат коефициентите, како јас што знам.
Според мене 100 пати е подобро во 4 очи да се договори опкладата него да одиш во кладилница и да ти понудат нереална цена за еден натпревар. Е сега поризично е да, ама барем знаеш дека полесно можеш да добиеш повисок коефициент, дури и подобар од реалната веројатност.
постои ... :),ако биде 100% кога ќе уплатиме на 1,Х,2 тогаш ние сме на 0,постои и над 100% е тогаш секако сме во ќар ... пример збирот е 102% тогаш ние имаме 2% ќар од уплатата, пример 1 - 1.47 коеф., Х2 - 3.5 или процентуално 103.52%,значи 3.52% ќар од уплатата, уплата 25000х3.52% = 880ден ќар без никаков ризик :)

да не бегам офтопик

другар ако добиеш кај тие луѓе и нејќат да тe исплатат,што праиме тогаш ? :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
постои ... :),ако биде 100% кога ќе уплатиме на 1,Х,2 тогаш ние сме на 0,постои и над 100% е тогаш секако сме во ќар ... пример збирот е 102% тогаш ние имаме 2% ќар од уплатата, пример 1 - 1.47 коеф., Х2 - 3.5 или процентуално 103.52%,значи 3.52% ќар од уплатата, уплата 25000х3.52% = 880ден ќар без никаков ризик :)

да не бегам офтопик

Тие ги викаат sure bets и ако сакаш да си во ќар треба да си регистриран во 20-30 кладилници на интернет.Башка имам гледано утакмици со 30% ќар од утакмицата.Т.е еднаш неделно гледам по една ваква утакмица.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.298
Поени од реакции
3.673
...
Тогаш ќе ти речат ај на фитот на наредна утакмица за сите пари влог + демек добивката што си ја зел од првата, и така до дека изгубиш и првиот влог и наредни добивки... чисто муабетиме , не дека знам вакви примери но сигурност со непознати кладилничари ебамумајката...

Инаку ако братов (авторов) има кеш за надлимит уплата тогаш сигурно има за бензин или такси за да сврти по повеќе кладилници низ град или во соседен град...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Луѓе кои што седат по кафани, и си ја чекаат кармата лоша несреќата животна да ги снајде затоа што си ја бараат.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Логично би било во некоја биртија близу некоја кладилница.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Тие ги викаат sure bets и ако сакаш да си во ќар треба да си регистриран во 20-30 кладилници на интернет.Башка имам гледано утакмици со 30% ќар од утакмицата.Т.е еднаш неделно гледам по една ваква утакмица.
а ти играш така или не ? :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Чекај, нели ова беше нелегално?

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
не влегувај у вакви работи, еден комшија слично на ова твоето ке го утепаа, му доаѓаа цело време на врата му се закануваа по живот по фамилија... и сега е преселен од Македонија... типот отишол така да се клади и овие му наместиле да добие и овој добил 1000евра и секој ден доаѓал така играл и снемал пари за играње и ај демек овие му позајмувале пари и играл со нивни пари а фактички овие си ги враќале назад парите а овој комшијава стигнал до 70.000 евра да треба да им врати

Kajgana Shop

На врв Bottom