А убивањето на деца по школите у кина од психопати за тебе е безбедно? јбг-а боље да загинеш од кинез отколку од муслиман у лондон
Хехе, заборави да додадеш дека Кина е една од најзагадените држави во светот, ако не и најзагадената, и дека човековите слободи и права се само мисловна именка во таа држава.
А твојата прекрасна Велика Британија проблемите со загадувањето ги решава со повисоки казни и даноци за загадувачите, или со други зборови кажано - слободно продолжете да ја загадувате околината и да ги труете луѓето, само ќе треба да платите дополнително за тоа.
Синот на еден пријател мој има негов пријател кој заминал за Кина од поодамна и живее и работи таму и на неверојатно изненадување за мене лично, вели дека е задоволен.
Но тој е еден, а децата кои работат во фабриките на Фокскон и на ред други производители на производи од областа на информатичката технологија, составувајќи мобилни телефони, компјутери, конзоли за видео игри и бројни други производи од областа на информатичката технологија се десетици илјадници, стотици илјадници, можеби дури и милиони.
Во ред, ја отпиша Кина - втората најголема индустриска и економска сила во светот, држава со најбројната војска на светот и најбројна држава во светот по број на жители, кој ти е нареден на листата ?
Јас го почитувам твоето лично мислење, иако лично не го прифаќам.
Ќе те замолам и тебе да го почитуваш моето лично мислење, а дали ќе го прифатиш или не, тоа е твое право на личен избор.
Како што ти си ја отпишал Кина, така и јас ја имам отпишано Велика Британија и тоа е моето лично мислење. Дали ти се допаѓа или не, тоа е веќе твој проблем.