Лилјана Поповска - прва жена Претседател во Македонија?

Дали сте за кандидирање на Лилјана Поповска за претседател на Република Македонија?

• Да

Гласови: 17 47,2%
  • Не

Гласови: 19 52,8%

• Вкупно гласачи
    36

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Запамтејте ми го мојот збор. Следен претседател на Република Македонија е Срѓан Керим.

Член од
21 февруари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Вистински патриот

Јас мислам дека е идеална за таа функција бидејки како прво никој нема да биде против поради нејзиниот чист патротизам кога се откажа од функцијаа за интересите на нас Македонците и нејзината идеја за година на македонскиот јазик и ред други активности за Македонија срамота е што ја заборавивме позз

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ќерим, Андов, Андрески, Маленко, Поповска, Љубе (ако го пуштат)...

....шо би рекол Рафа Надал: Хуз некст?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Идејата е прекрасна и мислам дека заслужува и поткрепа и медитација. И така се што досега сме виделе, освен ретки исклучоци, мириса на мувла и делува како исвирена гајда. Затоа гласам ЗА и отварам анкета за да се види какво е расположението а ми се чини дека наближува и моментот кога ќе се гласа за претседател.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
1
Lile pretsedatel.Prvo da dade izjava kolku partii dosega smenila.Moze da bide pretsedatel na kafekuvarkite vo Sobranie.So Pavle Trajanov kako"potpretsedatel na pretsedatelot"

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
А што е проблемот со претседателсиве збори???
Рано е! Чекај да напраиме влада

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Шо бе, која Лилјана Поповска? Се прошлепа во Собранието ради тоа што освои одредени симпатии кај народот, заради референдумот. Сега не верувам дека било што може да направи. А Претседател да ја правиме, не бива. Жена не е за у политика, шо би рекла баба ми.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Жена за претседател? Рано е тоа, чекајте првин албанец, нигер, жолт, некој хендикепиран, па после евентуално жена...
moze ermira mehmeti :pos2: :pos2: leleel e togas ke padne najslatko pcuenejee dati ebam predcednikot more i tinkanje:)) hahaah mnogu makedonci ke ja sonuvaaa navecer. ermira ermira ermira ermiraaaaaaaaaaaaaaaaaa:drk:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Lile za pretsedatel ?!

Hahahaha, sto e be ova, vic?

Dur togas ke doznaeme sto e po dno od ova dno.

p.s. imam ideja, aj Lila ( onaa jakata ) da ja kandidirame. Ako nisto drugo ke gi napravi partali vo krevet ovie megunarodnacite, pa vlajda ke vidime nekoj air.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Меѓународњаците се палат на Боки 13, ама кутриот нема доволно годинки за Претседател.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Ако бараме праведен, максимално коректен, и патриот од претседател Лиле е вистински избор. Ова пак не значи дека ќе биде успешен претседател, ама како би биле сигурни?
Е сега мирна била. Дрдорката Шеќеринска мирна е? Не е. Ја сакаме. Не!
Е сега дека желбите се едно , можностите се друго...
Харизматичниот претседател по некое правило треба да пали широки народни маси, ама пак ако не покажува резултати на дело народот лесно ќе се разочара. Така да доста ни е од добри оратори и лажговци.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Гласав НЕ, заради тоа што е жена, да бидам крајно искрен, а не дека нема харизма или нешто друго.

Но кога ми тена дека во игра се Срѓан Керим и компанија, јавно кажуам ДА за Лиле Поповска!

Значи да можам да го вратам гласот на анкетава, т.е. да го сменам во ДА, тоа би го направил.

Kajgana Shop

На врв Bottom