Либија на прагот од граѓанска војна

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Се се плашам дека во северна Африка и низ Арапскиот свет дури сега ке им почне пекол, јад, беда и очај. Има да се вратат во камено време.
Ќе ги бараат Гадафи и Мубарак, ама ќе ги нема... :)

Нафтата не е некој непресушен извор - и неа ќе ја снема за брзо време. Недостигот од вода и зголемувањето на сушата ќе предизвикаат уште поголеми проблеми.
Сепак, најлошото е ако на власт дојдат исламисти.
Европа и САД тешко дека би оставиле некој друг да ја контролира нафтата. Од друга страна, најголема корист од оваа ситуација имаат најголемите извезувачи на нафта во светот...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако некоj не се вмеши во Либиja, Гадафи ке направи се можно,но да зачува власта во своите раце. Очекувам крвава банja,многу егзекуции - почти геноцид.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Го напушти згодната украинска медицинска сестра пред два дена ...
Following the departure of Gadaffi's private jet pilot, Odd Birger Johansen, who quietly left the country two days ago, the latest to flee the sinking ship is none other than the dictator's favorite Ukrainian nurse Galyna Kolotnytska, who has taken her leave from Tripoli permanently. The approximately 38 year old nurse was first exposed in WikiLeaks cables which Zero Hedge referenced previously here. The fact that Galyna was so close to the dictator and was a potential "love interest" apparently in no way increased her resolve to pull an Eva Braun and join Gaddafi when he finally realizes the end is nigh. And while Gaddafi will be able to do without sponge baths for a day or two, it may prove to replace the pilot of a jet already supposedly loaded up with gold and ready to go, on such short notice.
http://www.zerohedge.com/article/gaddafis-ukrainian-love-interest-nurse-desserts-deranged-dictator

Сликичка од сестрата :)

Има ли некој број од девочкава?

B

Borg_Drone

Гостин
Нафтата не е некој непресушен извор - и неа ќе ја снема за брзо време. Недостигот од вода и зголемувањето на сушата ќе предизвикаат уште поголеми проблеми.
Сепак, најлошото е ако на власт дојдат исламисти.
Европа и САД тешко дека би оставиле некој друг да ја контролира нафтата. Од друга страна, најголема корист од оваа ситуација имаат најголемите извезувачи на нафта во светот...
Ја баш сум за да дојдат исламисти.Дури тогаш Европјаниве и Американците ќе се свестат дека мултикултурно општество не е возможно во такви рамки како што они замислуваат.Може со разумни луѓе, а во арапскиот свет преовладува бројката што означува неразумност...Тоа ќе им претставува камен по глава, ќе видат каква глупост направиле.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ова со Хитлер одамна стана досадно.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Гадафи стигна до тамо, да дава интерву за Пинк :vozbud:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Гадафи дојде на власт со државен удар,ќе си замине со државен удар.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Гадафи стигна до тамо, да дава интерву за Пинк :vozbud:
Како не баш голем љубител на пинкот, фер е да кажам дека сеирот во случајов иде на сметка на CNN, ABC, NBC... Аманпур и компанија гз би дале за интервју со Моамерчо „ :vozbud:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Поранешниот министер за правда на Либиja,а и шеф на опозицискиот Национален совет на Либија - Мохамед Мустафа Абдел Јалал,изjaви дека вооруженото преземање на Триполи е единствениот пат за соборување на режимот на Муамер Гадафи.
Нема да ме изненада,ако се пробат да преземат Триполи во обид да симнат Гадафи.

Kajgana Shop

На врв Bottom