Летување во Кипар

• Креатор на темата Креатор на темата mandak
  • Време на започнување Време на започнување
Имаат интересни понуди агенцииве годинава за Кипар, претходните години не беше така застапен како годинава, но некако неистражена територија ми е, а и многумина велат дека грчкиот дел бил подобар, па ме интересира што е разликата помеѓу тие два дела?

Имаат интересни понуди агенцииве годинава за Кипар, претходните години не беше така застапен како годинава, но некако неистражена територија ми е, а и многумина велат дека грчкиот дел бил подобар, па ме интересира што е разликата помеѓу тие два дела?

Па едниот дел е во грција а другиот северниот е во турска територија :) шала на страна зато ја пуштив во етер темава да откриеме што повеќе инфо....а колку што сум запознаен ова е прва година на агенциите да се занимаат со кипар ако ен се лажам...

Абер...енибади?
If so...еден севдах од стрико Мек за поддршка на ККТЦ

И јас бев заинтересирана за Кипар особено што ми изгледаше доста ефтино споредено со некои други места. НО.... Информациите велат дека доколку го изберете хотелот Гарден роузес или така нешто (што е и всушност најефтината понуда во нашиве агенции) можете да се збогувате од плажа или со други зборови немате доступна плажа во околина поблиска од 1 километар. Е сега кој сака да е сместен во планина и да пешачи по половина час до плажа нека повели. Местото (зборувам за местото каде што се наоѓа овој хотел) во околина нема ништо, ниту продавница ниту супер маркет ништо апсолутно. Значи за се што ти треба да пазариш, да излезеш да прошеташ ти треба кола. Кола се изнајмува во самиот хотел и кошта 170 фунти. Останатите цени не ги коментирам нека одлучи секој сам. Најблиската цивилизација ви е на 10км од местото каде што се наоѓа хотелов. Следниот хотел што беше на листата понуди од агенцииве не знам како се викаше е солиден хотел но аранжман кошташе 350 евра смештај + пат, па секој според можностите.
Пишав само за да ги предупредам луѓево да не се залетуваат по најефтинава понуда за кипар бидејќи ако не изнајмат кола ништо не направиле.

П.С. Информацииве се од проверен извор

Исти информации добив и јас.
Плус ги контактирав лично кардашите од Rose Garden apartments и не ме бендиса муабетот од старт.
Поскапите аll inc. хотели се супер, ова од луѓе кои веќе беа вон сезона(мај) но се што е поефтино хммм...
Рентакарот е како секаде цена можеби малку повеќе напукани ценитеама... ем е малку терсене возењето што е на лева страна, ајде тоа туку и возилата се по англиски, `обратно` наместени, мењачот од лево, независно дали е мануелен или автоматски(а баш сакав да шоферирам таму, голем мераклија сум на возењето ама не било пишано, барем за сега)
Можеби, в година.
А да има само поволни чартери за Кипар па да ги скокнеме агенциите...тоа е најдобра варијанта:D

а со што патувате до Кипар и колкави се цените за превоз?

Грчкиот дел на Кипар е многу скап, Заборавете!!! .. Друго , убавина нема воопшто на овој остров, само плажите и тоа пабовите полни со Англиски хулигани , друго нема што да се види... слушнав дека Турскиот дел има што да се види, и е многу поефтино....

Нема ли никој на форумов од тие што беа у Северен Кипар со првиот чартер од 8ми јуни па да споделат тазе искуства?

за Jужен Кипар (грчкиот дел) ми го фалат местото Протарас. Цените се како во Хрватска, имам другарка што живее во Кипар па ме известува редовно :)

за Jужен Кипар (грчкиот дел) ми го фалат местото Протарас. Цените се како во Хрватска, имам другарка што живее во Кипар па ме известува редовно :)
Што толку му фалат де :) . Протарас е место за релаксиран одмор, фамилијарно. Имаш една улица со пабови,ресторани , и другото е се хотели, една плажа и тоа е, ништо посебно. Цените незнам колку се Хрватски баш , Оброк предјадење, главно и десерт ти е од 8 еу па нагоре. Без пијачка. Освен ако си пазаруваш во Лидл и си готвиш сам. Таму цените се исто како и во секој Лидл во другите држави. Ако се работи за помлади никако во Протарас, има место на 10 км од таму, Аја Напа се вика, местото е Ибица на балканот, познати диџеи настапуваат преку цело лето, секоја вечер врие од млади, журки има безброј барови дискотеки и слично... но не очекувај да се одмориш таму :icon_lol:

И јас бев заинтересирана за Кипар особено што ми изгледаше доста ефтино споредено со некои други места. НО.... Информациите велат дека доколку го изберете хотелот Гарден роузес или така нешто (што е и всушност најефтината понуда во нашиве агенции) можете да се збогувате од плажа или со други зборови немате доступна плажа во околина поблиска од 1 километар. Е сега кој сака да е сместен во планина и да пешачи по половина час до плажа нека повели. Местото (зборувам за местото каде што се наоѓа овој хотел) во околина нема ништо, ниту продавница ниту супер маркет ништо апсолутно. Значи за се што ти треба да пазариш, да излезеш да прошеташ ти треба кола. Кола се изнајмува во самиот хотел и кошта 170 фунти. Останатите цени не ги коментирам нека одлучи секој сам. Најблиската цивилизација ви е на 10км од местото каде што се наоѓа хотелов. Следниот хотел што беше на листата понуди од агенцииве не знам како се викаше е солиден хотел но аранжман кошташе 350 евра смештај + пат, па секој според можностите.
Пишав само за да ги предупредам луѓево да не се залетуваат по најефтинава понуда за кипар бидејќи ако не изнајмат кола ништо не направиле.

П.С. Информацииве се од проверен извор
Izvorot ti e so izvinenie sranje!
1. Da najbliskata plaza e na okolu 1km NO na sekoj 10 sekundi ima satlovi- kombenca so te vozat do plaza ili kaj sakas za 1 lira (2,6 liri =1€)
2. Deka nema nisto vo okolina i toa e B.S. ima se sto sakas
3. Nemora da rentas kola ako tolku sakas da setas, rentaj bike ili motorbike.
4. Ima milion i edna ponidi so ekskurzii ako sakate da krstarite, plazi zalivi, ruceci, veceri drn drn....celodnevni so se vkluceno za okolu 50-60€.
Edinstveno od sto se zalat e klimata....bilo PEKOL!

P.S. Rose gardens , bungalov ...here I come:)

?????? едни вака други вака кој да веруваш сега ????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom