M
macgowan
Гостин
Благодарам.Овој дел што се нуди по повеќето наши агенции влече накај турската ривиера, а климата не е баш влажна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Благодарам.Овој дел што се нуди по повеќето наши агенции влече накај турската ривиера, а климата не е баш влажна.
Имаат интересни понуди агенцииве годинава за Кипар, претходните години не беше така застапен како годинава, но некако неистражена територија ми е, а и многумина велат дека грчкиот дел бил подобар, па ме интересира што е разликата помеѓу тие два дела?
Имаш по агенциите секаде понуди за Северен Кипар годинава, чартери Скопје - Никозија преку Измир.а со што патувате до Кипар и колкави се цените за превоз?
Што толку му фалат деза Jужен Кипар (грчкиот дел) ми го фалат местото Протарас. Цените се како во Хрватска, имам другарка што живее во Кипар па ме известува редовно![]()
Izvorot ti e so izvinenie sranje!И јас бев заинтересирана за Кипар особено што ми изгледаше доста ефтино споредено со некои други места. НО.... Информациите велат дека доколку го изберете хотелот Гарден роузес или така нешто (што е и всушност најефтината понуда во нашиве агенции) можете да се збогувате од плажа или со други зборови немате доступна плажа во околина поблиска од 1 километар. Е сега кој сака да е сместен во планина и да пешачи по половина час до плажа нека повели. Местото (зборувам за местото каде што се наоѓа овој хотел) во околина нема ништо, ниту продавница ниту супер маркет ништо апсолутно. Значи за се што ти треба да пазариш, да излезеш да прошеташ ти треба кола. Кола се изнајмува во самиот хотел и кошта 170 фунти. Останатите цени не ги коментирам нека одлучи секој сам. Најблиската цивилизација ви е на 10км од местото каде што се наоѓа хотелов. Следниот хотел што беше на листата понуди од агенцииве не знам како се викаше е солиден хотел но аранжман кошташе 350 евра смештај + пат, па секој според можностите.
Пишав само за да ги предупредам луѓево да не се залетуваат по најефтинава понуда за кипар бидејќи ако не изнајмат кола ништо не направиле.
П.С. Информацииве се од проверен извор