Легијата

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
нова песна на Легијата

:helou:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Lyrics od LEGIJATA - SLUSAJ

Таззак :
Уу Таззаки Акабаки дај слаламета и чашка па да засукам мустаќи,
кога врти бате Славе подај една тура на екс,
ватрена вода и кришка лимун место кекс,
ова мириса на културно срање од акабатов,
кога кондезира клубот од ликвид и денс во градот,
па после блага пауза пилинклати на шанк,
нека гори кровот добар провод пак до утро Мики пак.

Ронин :
Пушти циља на лево шишето каде сакаш,
чашите празни на маса
од шанкот уште една флаша,
еден два пак еве мајк и битот рока на бас,
Легија рока во клубои раце горе аха,
рага џангл из масив и DJ премотај назад,
ко македонска фаланга ме пратат
секад кога правам напад,
еј jo и тргни го кешот на страна
прави место за екипа што знае што значи добра трака.

[Рефрен] Џака :
Начули ти уши сега МC слушај,
ова срање е за тебе затоа добро слушај,
DJ плочата ја гребе скречови ти слушај,
Џака камен денс во клубот вака рока слушај.

X2

Пистолеро :
Драга раста распали фиљан на настап
за мојте лавови да пафнат веднаш штом ке сапнат,
една вера нација и крв што врие за оној што крие
дигни чашата за здравје зошто се што имаме сме ние,
позитивен баланс на умот од мали
да би биле негде во странство би биле пуни пари,
ама љубовта е појака од секој систем
сите луѓе стари и млади лажни и секој искрен.

РнС :
Со мојот тим чим палиме слим дим
ко фитиљ на биникини зини сними нема лимит
стилов мрсен како симит извини ти си ми примитивен
криви дрини здивен емитовен филинг килинга,
ко кинг пинк легенда ко бејби кинг во инкокилинга
ко дон кинг конг флоуто ко пинг понг,
удирам ко пун бонг ко кум со црно ко рум ко бум сок.

[Рефрен] X2

Џака :
Еден два подај да рокам лави да лока,
во клубот гори кровот не ни треба вода
за стока што незнаат да сопрат вожња
ко на кока е бомба,
ко Бомбај сите се лом брат од оваа стиховна бонга,
не остава ниту догма те лепи кога си дома ко смола
мислам она феноменално е ова,
за мои луѓе до зора ролам
да не насадиш ке се сторат
цела раја што има љубов за Џака.

иначе ја го пишував ова така да сигурно има грешки. поправките се добродојдени :wink:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
[Рефрен] Џака :
Начули ти уши сега МC слушај,
ова срање е за тебе затоа добро слушај,
DJ плочата ја гребе скречови ти слушај,
ЏАНГЛ, ДРАМ ЕНД БЕЈС во клубот вака рока слушај.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ронин имаше објавено на ФБ дека во четврток е промоциата на спотот на „Иди у курац“ во ФМ Кафе со почеток во 16 часот.

OFICIJALNO!!!! Press promocija na noviot spot na Legijata-Idi U Kurac 2010 ovoj cetvrtok 25 Mart vo FM Caffe so pocetok vo 16:00 casot,a OFICIJALNA promocija istata vecer vo klub Havana vo 00:00 casot u sklop na cetvrtocnite hip hop zurki na DJ Goce!! PA BUJRUM! 1L
:icon_lol:

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Легијата - живеј го моментот ..да се ффатиме за работа :)

Се сомневам во се деновиве се осеќам ко предаден уништен навреден а се тоа ќе помине за како карма да се врати кога најмногу ќе несакам карактеристично за ум ко мојот не слагам[ незнам точно како е]ко да сум роден сам маченик ма сосем сам без сомнение ни грам многу души еден храм се бичам творец моите се против мене исти сме под облак темен ама пливам сам до гребен сув нема никој глув јас сум тука добро чув дека мојот народ умира без име и без дух немилосрдно копиле сум кога боли душава и кога некој молам да ме слуша пак а се што тој ззборел ме потсеќа на крајот зошто се е чиста вистина се плашам дека е во право губам љубов а со неа губам мотив листот со ветувања неисполнет под него мојот потпис

Реф:
живееме во свет што изгледа ко пеколен цел живот може за момент да ти биде променет во ова лошо време градот никад не е здодевен каде што секој момент може да биде последен

живееме во свет што изгледа ко пеколен цел живот може за момент да ти биде променет во ова лошо време градот никад не е здодевен каде што секој момент може да биде последен

2 строфа :
предадени очи без солзи со поглед кон небото се осеќам ко да сум тука веќе предолго се е преболно што тоа мораш да го носиш на плеќите незнам како да спречиме за кого ли горат свеќите спокојни се среќните спремни се сега гневните темни се сепак темите болот е пак во вените се борите да смените неправда само зјапате ко да сум чул од дамна истото го баравте добивте својот показал поетот ко куршумот на тронот душманот е сам во умот и дел од кошмарот во животот ко курва полошо го знаеш поводот немој да бидеш кодошот тоа е доволно длабоко да те понесе чувај го споменот на старо место да те донесе од гневото полесен дали си сега повесел кога си безполезен го чекам ветерот далеку да ме однесе

Реф:

Строфа 3 :
ја губам свеста ме мачи совеста со гневот само може планини да поместам кога ќе помислам тогаш ги гледам само лошите нешта надоле влечат ми тежат на плешка брат ко да сум се изневерил себе самиот барам излез изван и никој збор не е правиот опкружени од цивило што продира во нас ко ____ ко жив песок сите опасно тонат заробен од силите на мислите во млад ум [онака ми текна ..поразлично мааалце звучи ама ..не го рабирам]безизлезен од себе создаден на цедило си оставен обиди се да видиш без да гледаш обиди се да осетиш ко свест да немаш биди[или види]сега со секој здив секој стих секој миг биди ко војник без лик мојот мотив е за нив!

реф:

Строфа 4 :
Низ ветерот чекор за легени на есента место што држи со времето чекор звукот ко ретро во срцето метро за добри чувства од светот назад ко детство што има омилена лента во декот се слуша над сто пати на извор сите пораки сега само и сервис слушаш на мп3 ти и катови [или гадови]што трогнати во градско црно прогласив за таленти да останат можеш инаку монаси а мораш ли да заборавиш клечеш пред порази сите потраги завршија со чор сокаци полниш плуќа со џокавци [или чопавци] со фаци ко богати дур не зазори и ____ од мука ти повратиш немаш ни совест отиде се што е човек остана лушпа што носи со себе лош спомен довек понекогаш разговарав со тие ти што ти сакаш но на се што ставаш рака ти минува ко низ магла

готово ..можда имам грешки ..несигурност околу некои зборови ..затоа напишав и друга можна варијанта ...а некаде не напишав ..само празна цртка

Повели Инкогнито:smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514

Новиот спот на ЛЕГИЈАТА!!! Кине и песната и спотот!!
Ај сега некој добар нек го пише и тексот.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Ме претрика бе ! :mad::mad::mad:::nerv:дури го гледав ..си постирал

бтњ. зошто не пробувате да го разберите текстот ?

Мене видеово ми е..профи профи ..а и песната ..
пеше кине :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ме претрика бе ! :mad::mad::mad:::nerv:дури го гледав ..си постирал

бтњ. зошто не пробувате да го разберите текстот ?

Мене видеово ми е..профи профи ..а и песната ..
пеше кине :)
Извини бате.... Ја го разбира поголемиот дел од песната само некој зборчиња од РНС оти него не моеш да го пратиш во зборвејнево и ми требит време да седнам за да пишам, мислев некој ако го има веќе напишано нека го стаи. Во секој случај респект за спотов, сега уште за Слушај спот и некое ново песниче па нек пукнет душманите!!!

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
го сакаш од РНС делот ?
јас го разбирам ..ќе ти го пишам ајде :)

ќе се помачам ..пошто звучниците ме заебаваат ..тапа се слуша

демото наше јако е и тврдо го негираш! [ сите заедно ]
ЕрЕнЕс бес стрес губите чест ко лесен бес без текст корект сте не сме [зборов нема врска ..колку да има рима ..нешто како „вие сте бест или така нешто ..бла бла ..“шесто место пет на престол муабет во тренд е да си бренд кретен си невиден крем ти си невиден плен ти си невидел ден си го предвидел цел РНС и цел дел (излеа ова така е)
еве ..повели

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238

Новиот спот на ЛЕГИЈАТА!!! Кине и песната и спотот!!
Ај сега некој добар нек го пише и тексот.
а као демек Легијава напаѓа некој а?
сега ќе биде жестоко. се кладам дека токсика ќе врати на песнава со свој стил и Скопје ќе биде опасно место за живеење. а причината за сето тоа е љубомората на Легијата. топ :toe:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Не, песмава нема никаква врска со бифови и дисови. Трибјуте за Уличен Ритам. И закон спотче.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
а као демек Легијава напаѓа некој а?
сега ќе биде жестоко. се кладам дека токсика ќе врати на песнава со свој стил и Скопје ќе биде опасно место за живеење. а причината за сето тоа е љубомората на Легијата. топ :toe:
Дај бе не ме смеј као прво Легијата не е можно да се љубоморни на токсика твоја зш се класа подобри, како второ песнава не е за никого, и како трето јас мислам дека џабе се караме зш Легија и Токсик заедно си го терет кејфот по цел ден...

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Дај бе не ме смеј као прво Легијата не е можно да се љубоморни на токсика твоја зш се класа подобри, како второ песнава не е за никого, и како трето јас мислам дека џабе се караме зш Легија и Токсик заедно си го терет кејфот по цел ден...
ја не го почнав ова туку вие го почнавте. и не е моја токсика, а не е ни твоја легија. А ако зборуваме за успех Токсика "моја" e 1000 пати поуспешна од легија "твоја"

Kajgana Shop

На врв Bottom