Легијата

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Веќе не знаете и самите што зборите. Поделени сте на 4 групи овде: оние кои го воздигнуваат the so called keepin it real начин на творење на Легијата, неопределени - браначи на комерцијала а и воедно поштувачи на андер, оние кои реално ги гледаат работиве и стојат цврсто на ставот и оние кои немаат никакво мислење или познавање.
Ви лежат песни за тешкиот живот? See, that's the thing. Од поасалниве рап артисти кај нас секој има напраено барем една (фејк или вистинска) трака за тоа какво им било детството и дека сепак дотуркале до каде што се сега, па никому ништо. Пак се комерцијала. Пак се неспомнати. Еве да не бидам монотона, го отфрлам Слаткар.. СВП имаат напишано такви песни, па никој не ни ги спомнува. И младичот АцеНЛ од поновиве ете, Сиги.. :незнам: итд. Него, еве се рапуе и за дрога, еве Кацар, Пеше, па тие траки ги правите похард од останативе. Да, вие (ние) ги правите(ме) зашо уствари без вас (нас), без овој муабет на форумов тие би биле никој и ништо на улица. Итс кул ту ду драгс, ноу?
Плиз, кое гето, кое тешко го видел било кој од нив во својот живот? Во какви филмови е стаена младинава? Дигни L ако си од улица? Жити се?! Која улица?
Ај споредете ја Еј гн`со со било која друга поранешна трака.. се двои многу? Да. Од бит до лирики. Него сега е "жешка" и сега сите се ложат. Дали ја слушнавте содржината на рефренот внимателно? о.О Некогаш биле и покреативни.. Факт!
Еве замислете дека Легијата не се некое име во рапов и дека ова е им е прва трака евр. Пак ќе има иста критика? Не, али сеа се е сеедно навака. Сеедно е дали ќе се префрлат на комерцијала, за останатите артисти ете не е сеедно, па се плукани.. али јебеш га, они па подалеку се стигнати.. Кој како си ја наредил, не?
Или ако се спомне "тврдокорец сум" автоматски се зема здраво за готово? Па и Ријана пее "I'm so hard" па не е така, нели? И зошто мислам дека ги заборавате останативе членови а spotlight-от е само на Рнс? И не реков со ова дека не го бива! Знам дека одма ќе мавате реплика, али барем прво препрочитајте, зошто она што сакав да го кажам го кажав, кажав се. Значи напротив, и мене секогаш ми бил фаворит со Џакси. Али многу работи не се земени во предвид, а башка приметив сите си ќутите за концертот.. зошто баш таа локација на АНТИЧКИ. Хммм..
Али у реду е. Не може секогаш да биде она што било некогаш. Дури и најврвните имиња имаат направено барем една комерцијална трака во својата историја, барем еднаш се клизнале од picture perfect. Факт! Mobb Deep? ..ft. 50 cent, for Pete's sake. Gravel pit na Wu Tang.. јаоо, ај да не навлагам.
Ние сме научени да трагаме по туѓите стандарди, а како што комерцијалното надвладеа така и на артистите им се исплати да трагаат по тоа. Па и една реклама да снимат, доволно е. Се е профит, каква љубов, какве пичке материне :) So, keep it real.. гледајте ги работиве реално, слушајте си музика каква што ви годи и уживајте. Само не барајте хард, зашто ништо веќе не е достојно да се нарече хард. Многу мал збор, многу голем поим.
Вака брат да ми лежат такви песни, но јас не ги слушам зошто РНС или Слаткар живееле во гето,се дрогирале или нешто трето, ги слушам тие песни оти ме прават да се осеќам добро. Искрено дур Тони ќе прави добри песни јас него ќе го слушам и останатите од Легијата, посебно СТР2. Јас уште го слушам Слаткар,но не ги слушам неговите нови песни не заради тоа што биле комерцијала туку нивниот квалитет е опаднат( барем за мене). Додека беше во ЕО со Скит правеа навистина добри траки, а сега да се сложиме не. Јас никогаш не сум се фалел што музика слушам и убаво ми е така, за разлика од некои кои слушаат некаква музика само за да бидат пофалени или затоа што таа песна била хит. АцеНЛ има ставрно добри песни и нема песна што ја немам слушнато од него.

Ај вака да скратам сакам да кажам нешто што важи за мене, не значи дека важи и за другите, мислам дека ја сфатив поентата во твојот пост. Мене не ми е важно ТониО Сан каква личност е мене ми е важно каква ‘музика‘ пишува,содржината, а не човекот, тој ако сака нека биде син и на Трифун :toe: ако сака,но додека ќе ја пишува оваа лирика јас ќе го слушам.

мислам дека малку измешав се со овој постов, но то е то.

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Вака брат да ми лежат такви песни, но јас не ги слушам зошто РНС или Слаткар живееле во гето,се дрогирале или нешто трето, ги слушам тие песни оти ме прават да се осеќам добро. Искрено дур Тони ќе прави добри песни јас него ќе го слушам и останатите од Легијата, посебно СТР2. Јас уште го слушам Слаткар,но не ги слушам неговите нови песни не заради тоа што биле комерцијала туку нивниот квалитет е опаднат( барем за мене). Додека беше во ЕО со Скит правеа навистина добри траки, а сега да се сложиме не. Јас никогаш не сум се фалел што музика слушам и убаво ми е така, за разлика од некои кои слушаат некаква музика само за да бидат пофалени или затоа што таа песна била хит. АцеНЛ има ставрно добри песни и нема песна што ја немам слушнато од него.

Ај вака да скратам сакам да кажам нешто што важи за мене, не значи дека важи и за другите, мислам дека ја сфатив поентата во твојот пост. Мене не ми е важно ТониО Сан каква личност е мене ми е важно каква ‘музика‘ пишува,содржината, а не човекот, тој ако сака нека биде син и на Трифун :toe: ако сака,но додека ќе ја пишува оваа лирика јас ќе го слушам.

мислам дека малку измешав се со овој постов, но то е то.
Колку си контрадикторен >.<
прееска рече дека го слушаш рапот заради песните тежок живот ..го опишува негиовот живот во таканареченото „гето“ -.-
а сега велиш дека не слушаш зошто РНС (тој го зедов за пример) живеел во гето -.- па што мислиш ?животот го „гето“ е убав ?
сам си негираш свое мислење или што е финтава ?>.<

Ф

ФорцаМилан

Гостин
RNS-
Ер ен ес високо како монт еверес, пукаме ко бука тука, пука бед, мука бес боље бегај бре, да ве снема се по ред гинете сине ве кинеме снимате сите сега, зинете битот е фета, димете битално крек примете рими ко ферти, примите како на нет ве имаме сите на мета ко џамбот чета лета тимот високо отисокот, мој инспекта ти си ко на крек брат или си со мек врат ти се крши пак знам свиња ко фек фак тиња ко пред брак идеме над секој привит лимит и мат

Пистолеро: Заеби 24/7, 48/14, 4 кроз 12 и сања од бангладеш битот на таз флоу да занемеш буши и мртов леш нема од него кеш а вреди секој чекор дома пеш, пистолеро знаеш зошто и кој сум и што сум пробај тестирај го стилот ти си кај струја у подрум. Текстот наркоман бара мутирани рими и поволни прими за мозокот што мислиш само крими,
секад хромец, тврдокорен како домец, и да висам висам на сајла а никогаш на конец, еден момент MC-ња не сте во шема, не го измисливте рапот вие ајде магла да ве нема, оставам срце и душа и снага и младост, посвета длабока чиста искрено до мојот народ, ЛД нема да го видиш никад така, додека можам ќе рокам прљаво на мајк со мојте браќа.
РЕФ-Еј гн’соо, ај ќутии.Немаш ли ?Ај ќути.Еј гн’соо ај ќути. Знаеш кој? мајку ви.

Страјк : Страјк пак гад ве распнав влегувам на бит да ве упропастам Флоуг баста паншлајнс свакјаш касап стр2 масакар на настап губете се рока ваша трака тоа што си кажал лага други луѓе ги замара самите дигате фама самите правите драма гило ти на тапантапа да те видам климај глава нема веќе баланс нема тема што да прават нема веќе шеги не ви палат па не ми глуми будала и никат не удара назад така но удараме у фаца правиме да бацат рака

Блажеј:
Влагам на трака градот проќељав со срање мрсно 100 кила побрз од прљав покераш, па запеј оче наш.кој шок е да си шокиран што погинав со профи рап сме профи лак строфи-новини ко новинар наспроти нас. си гомнар за рап па сме ко за џандар крофна за торта хопла, си спор да сконташ, контакт ко мортал комбат на трака просто злобна тој што посрал одма поздравен од нас пратен на костозлобна

решетки годам, колку сум продал, други сметки водад, да беше рапот пенис
курвите 5 ќе родат, микрофоните горат прашај го прометеј кој почнал оган, па понас
гонат од поразот ќе се испоразболад осети на гола кожа, ГринАут, Пеше и тони ,
лешеви по нив-убиство а вмешан е и ронин со гоце таз битот е процепан,
Страјк и Блажеј па само пробај рокај после нас!

РЕФ-Еј гн’соо, ај ќутии.Немаш ли ?Ај ќути.Еј гн’соо ај ќути. Знаеш кој? мајку ви.
Ронин:
Модерна војна кажи ми како да сопрам, ова е моја борба нова во мода е да си клошар, дајте ги сите микрофони на бина, тимберленд кондура низ пекол како рокаат осум MC-ња, имам и сила да ја владеам оваа идила, не ми треба крила, ко ред бул енергија, и кога спијам, со мрсен стил и таг на улица го мењам флоуто и кога пробуваш да угризаш, не се замарам, но овој пат ќе ми извиниш, морам да кажам дека не сте големи туку сте мини, сочувство прими, мојта екипа вреди хард ти давам акции, реакции и сите можни ставови, додека чекам мудро битот да почне оставам исти на листот додека чекаш во диско, реков дигни L во воздух ако си од улица но ако не, тогаш имам луѓе што ќе ти ја исечат.

РЕФ-Еј гн’соо, ај ќутии.Немаш ли ?Ај ќути.Еј гн’соо ај ќути. Знаеш кој? мајку ви

Еве ви lyrics од најновата трака..

п.С ако римите на РНС немаат врска,тогаш незнам дали римите на СЛаткаРчеЕ имаат врска...хмм т.е тој нема рими.
п.п.С копиран ми е лириксот ако има грешки не замеравајте.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Рефренот мислам дека е: Еј гн`со, ај ќути. Немаш ни, ајќу (IQ) ти. Еј гн`со, ај ќути. Знаеш кој мајк убил? ;)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
боље бегај бре, да ве снема - боље бегај пред, да ве снема
ко џамбот чета - ко џамбо џет
РЕФ-Еј гн’соо, ај ќутии.Немаш ли ?Ај ќути.Еј гн’соо ај ќути. Знаеш кој? мајку ви. - Еј гн`со, ај ќути. Немаш ни, ајкју (IQ) ти. Еј гн`со, ај ќути. Знаеш кој мајк убил?
гило ти на тапантапа - гилотината падна

има и многу други ситни грешки али ме мрзи да ги поправам...

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Екипо, ај доста со текстовиве, ќе ве молам, нема смисла, едно што не ги погодувате како што треба, друго местово не им е овде.

--- надополнето ---

А да, и идеме на 27ми на концерт!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514

Значи тракава е стварно добра.. Само дали ви е позната музиката од почетокот на песната и истата се врти и на рефренот.. Ми се чини дека е од некоја стара стара песна ама не можам да се сетам која?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

Значи тракава е стварно добра.. Само дали ви е позната музиката од почетокот на песната и истата се врти и на рефренот.. Ми се чини дека е од некоја стара стара песна ама не можам да се сетам која?
Мелодијата е од Се под рајот!
Една од најубавите песни на Џака беше таа ... затоа оваа ја гледам како најдобра од овој албум.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Какви глупости изнапишани погоре, комедија. Да не цитирам еден по еден али овие што глумат големци по 18+ години напуниле и дошле приказни да раскажуваат, се заебале. Неможе човек, кој што секој ден е по дискотеки, по кафичи кој не осетил тешко да речам, да биде голем фан на Рнс , на Стр2 или на било кој артист кој прави таква музика.Вие неможете да ја разберете таа музика и затоа сте се фатиле за тие ваши "брзозборки" и ви служат како факти дека музиката не ја бива. Дали некогаш сте се запрашале што е поентата на текстот, пробајте преслушајте ги и по 5 пати ако треба песните(иако паметни и од еднаш разбираат), исчитајте ги лириките и можеби ке сватите што е поентата на таа музика.

После, "Рнс не бил перфектен рапер " -_-. Ајде дајте еден перфектен рапер што го имаме во земјава, зборам артист на рап музика, а не на поп. Кога малку од малку ке почнете да ја сваќате оваа музика и ке помислите каква е конкуренцијата нивна... нормално на памет ке ви падне Токсикологија, е тек тогаш ке се утепаш од смеење и ке сватиш дека разликата е забележлива уште од далеку. Квалитет имаат, талент имаат, имаат свој стил, свој начин на текстови, просто уникат... Па после читам дека почнал да пее за живот и сеа цела кариера треба тоа да го пее? Не бидете смешни, на што би личело секоја песна да е таква... значи нема логика. Ги почитувам тие песни највеке, да те тераат да заплачеш, емоции да ти побудат. Ај кажете ми една песна од вашите омилени поп/рап артисти, која успеала да ви ги насолзи очите. Дали има такви ? Не треба одговор све е јасно. И незнам што друго да ви кажам, чујте малку квалитетна музика, исполнета со секакви работи кој би ве опуштиле и научиле на нешто паметно, све во едно.

Ајде незнам кој колку го прочитал ова, го имаше на албумот на Тоњо. Еве видете и можеби ке сватите уште нешто... Ако ве мрзи, бољи и не читајте на празно, фала.

Тонио Сан во друштвото на мртвите поети...

Парче од мојот ум...
Секој момент детал, целина во светов е јин и јанг.
Не е се така црно,но дефинитивно не е бело.
Како и да е, за некои има многу розево и покрај
Нивното глумење демек знаат за “црното темно доле”,
Но кога сум меѓу розевите јас штрчам, а кога розевиот
Е меѓу нас не опстанува до крај, нели? Поентата е:
Оваа музика знам зошто не можат да ја разберат
“розевите луѓе”, не може да биде пријатна во кафич,
не е поднослива за човек што шлапка во плиткото и се
плаши од длабичината, затоа бара плитко и површно,
ниту е за луѓе заглавени во предрасуди, его трипови,
завист и љубомора(а ве има милион такви)...
Ова е до моите бандити...а во мојот речник бандит е:
Оној што е цврсто поставен во животот и покрај тоа
Што животот ти прави стапици и те бутка долу, те
Носи секој ден на улица зошто дома е хаос
(сиромаштијата прави тензија и немири во семејството)
а ти мора да ја победиш негативата, немаш многу пари
да си дозволиш влез во дискотека(а и така ти е глупаво
во неа), повеќе би сакал да го пиеш кафето на гости кај
другарот или другарката место во кафич, гледаш што
помалку кеш да им потрошиш дома(а кога ти даваат
ти е жал и срам зошто знаеш дека е последниот динар
на твоите во паричникот)па не бираш дали заработуваш
легално, знаеш дека владата и системот ти го затвара
небото со дебели ѕидови и ти прави илузија дека ти
обезбедува ред, мир и демократија, а всушност ги
управува конците врз цивилите кои можат да напишат
цели книги за тоа што значи да си неслободен и
несреќен, а за зборовите “слобода” и ”среќа” се толку
неискусни и скоро невини...
Па си свесен за сето тоа и му р’жиш на системот и ја
Презираш полицијата, а кучињата чувствуваат страв и
Те имаат на пик и секогаш си им трн во окото,
Чувствуваш револт од угнетеност и се разликуваш од
Толпата(имаш револуционерен став, имиџ, речник
Креативност)...
Во тој момент си на ниво кога не сакаш да се симнуваш,
Ги наоѓаш истите на истата скала, го стеснуваш кругот
На доверливост и искреност и правиш бариера околу
Тебе и твојот круг, дистанцирајќи се од оние заспани,
Плитки, розеви и луге полни со предрасуди...за мене
Луѓето внатре во твојата бариера се твоите бандити а
Ти си нивниот бандит !
Е сега ... до сите бандити: Се што е извадено од моето
Срце, преку мастилото е пренесено на хартијата, а од
Неа транспортирано преку микрофонот во компјутер,
Од тамо на ЦД, кое преку вашите звучници ги допира
Вашите емоции во срцето, зошто е комуникација на
Голема вистина.
Мојата бескрајна благодарност...
Прво, до Гоце Таз... албумов колку што е мој, толку е и
Негов... Гоцка брат, ги памтам сите снимања низ
Годиниве, твојот труд е безценет...без тебе и без Бруз
Ми фали пола душа во музиката! Една љубов, доле секогаш!
Второ, до Бојан Тец и најдоброто студио што може да
Си го замислите...”Топли Дом” во срце!
Тец, без тебе и Гоце делово никогаш немаше да биде
Безпрекорно во звукот! Фала ти за најдобрите услови
Репрезент!
Трето: Мојата Екипа Легија!
Кога ЦД-во изгуби надеж и немаше начин да го затвориме
Овој проект во ремек-дело, повторно вие сте тие што ме
Кренавте и сте заслужни што албумов е издаден...
Легијата е света како и Моите Родители и Бог:
Без неа немаше да постои RNS A.K.A. TONYO SAN.
Искрено со сето свое срце
Tonyo San

Ако нешто не се разбравме добро, слободно реплицирајте ми.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Какви глупости изнапишани погоре, комедија. Да не цитирам еден по еден али овие што глумат големци по 18+ години напуниле и дошле приказни да раскажуваат, се заебале. Неможе човек, кој што секој ден е по дискотеки, по кафичи кој не осетил тешко да речам, да биде голем фан на Рнс , на Стр2 или на било кој артист кој прави таква музика.Вие неможете да ја разберете таа музика и затоа сте се фатиле за тие ваши "брзозборки" и ви служат како факти дека музиката не ја бива. Дали некогаш сте се запрашале што е поентата на текстот, пробајте преслушајте ги и по 5 пати ако треба песните(иако паметни и од еднаш разбираат), исчитајте ги лириките и можеби ке сватите што е поентата на таа музика.

После, "Рнс не бил перфектен рапер " -_-. Ајде дајте еден перфектен рапер што го имаме во земјава, зборам артист на рап музика, а не на поп. Кога малку од малку ке почнете да ја сваќате оваа музика и ке помислите каква е конкуренцијата нивна... нормално на памет ке ви падне Токсикологија, е тек тогаш ке се утепаш од смеење и ке сватиш дека разликата е забележлива уште од далеку. Квалитет имаат, талент имаат, имаат свој стил, свој начин на текстови, просто уникат... Па после читам дека почнал да пее за живот и сеа цела кариера треба тоа да го пее? Не бидете смешни, на што би личело секоја песна да е таква... значи нема логика. Ги почитувам тие песни највеке, да те тераат да заплачеш, емоции да ти побудат. Ај кажете ми една песна од вашите омилени поп/рап артисти, која успеала да ви ги насолзи очите. Дали има такви ? Не треба одговор све е јасно. И незнам што друго да ви кажам, чујте малку квалитетна музика, исполнета со секакви работи кој би ве опуштиле и научиле на нешто паметно, све во едно.

Ајде незнам кој колку го прочитал ова, го имаше на албумот на Тоњо. Еве видете и можеби ке сватите уште нешто... Ако ве мрзи, бољи и не читајте на празно, фала.

Тонио Сан во друштвото на мртвите поети...

Парче од мојот ум...
Секој момент детал, целина во светов е јин и јанг.
Не е се така црно,но дефинитивно не е бело.
Како и да е, за некои има многу розево и покрај
Нивното глумење демек знаат за “црното темно доле”,
Но кога сум меѓу розевите јас штрчам, а кога розевиот
Е меѓу нас не опстанува до крај, нели? Поентата е:
Оваа музика знам зошто не можат да ја разберат
“розевите луѓе”, не може да биде пријатна во кафич,
не е поднослива за човек што шлапка во плиткото и се
плаши од длабичината, затоа бара плитко и површно,
ниту е за луѓе заглавени во предрасуди, его трипови,
завист и љубомора(а ве има милион такви)...
Ова е до моите бандити...а во мојот речник бандит е:
Оној што е цврсто поставен во животот и покрај тоа
Што животот ти прави стапици и те бутка долу, те
Носи секој ден на улица зошто дома е хаос
(сиромаштијата прави тензија и немири во семејството)
а ти мора да ја победиш негативата, немаш многу пари
да си дозволиш влез во дискотека(а и така ти е глупаво
во неа), повеќе би сакал да го пиеш кафето на гости кај
другарот или другарката место во кафич, гледаш што
помалку кеш да им потрошиш дома(а кога ти даваат
ти е жал и срам зошто знаеш дека е последниот динар
на твоите во паричникот)па не бираш дали заработуваш
легално, знаеш дека владата и системот ти го затвара
небото со дебели ѕидови и ти прави илузија дека ти
обезбедува ред, мир и демократија, а всушност ги
управува конците врз цивилите кои можат да напишат
цели книги за тоа што значи да си неслободен и
несреќен, а за зборовите “слобода” и ”среќа” се толку
неискусни и скоро невини...
Па си свесен за сето тоа и му р’жиш на системот и ја
Презираш полицијата, а кучињата чувствуваат страв и
Те имаат на пик и секогаш си им трн во окото,
Чувствуваш револт од угнетеност и се разликуваш од
Толпата(имаш револуционерен став, имиџ, речник
Креативност)...
Во тој момент си на ниво кога не сакаш да се симнуваш,
Ги наоѓаш истите на истата скала, го стеснуваш кругот
На доверливост и искреност и правиш бариера околу
Тебе и твојот круг, дистанцирајќи се од оние заспани,
Плитки, розеви и луге полни со предрасуди...за мене
Луѓето внатре во твојата бариера се твоите бандити а
Ти си нивниот бандит !
Е сега ... до сите бандити: Се што е извадено од моето
Срце, преку мастилото е пренесено на хартијата, а од
Неа транспортирано преку микрофонот во компјутер,
Од тамо на ЦД, кое преку вашите звучници ги допира
Вашите емоции во срцето, зошто е комуникација на
Голема вистина.
Мојата бескрајна благодарност...
Прво, до Гоце Таз... албумов колку што е мој, толку е и
Негов... Гоцка брат, ги памтам сите снимања низ
Годиниве, твојот труд е безценет...без тебе и без Бруз
Ми фали пола душа во музиката! Една љубов, доле секогаш!
Второ, до Бојан Тец и најдоброто студио што може да
Си го замислите...”Топли Дом” во срце!
Тец, без тебе и Гоце делово никогаш немаше да биде
Безпрекорно во звукот! Фала ти за најдобрите услови
Репрезент!
Трето: Мојата Екипа Легија!
Кога ЦД-во изгуби надеж и немаше начин да го затвориме
Овој проект во ремек-дело, повторно вие сте тие што ме
Кренавте и сте заслужни што албумов е издаден...
Легијата е света како и Моите Родители и Бог:
Без неа немаше да постои RNS A.K.A. TONYO SAN.
Искрено со сето свое срце
Tonyo San

Ако нешто не се разбравме добро, слободно реплицирајте ми.
То е то :vozbud: браво,браво и браво.Се надевам дека сите ова ќе го прочитат,и веќе ќе сватат еднаш што е навистина рапот и што е рап.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
ете така... мислам дека шурикен најубаво ви го обајсни она што сите сакаме да ви го кажеме. Една љубов Легија, во срцето засекогаш!

инаку незнаев за ова од албумот на Тони.... Останав без зборови... Ремек дело!

гледаш што помалку кеш да им потрошиш дома(а кога ти даваат ти е жал и срам зошто знаеш дека е последниот динар на твоите во паричникот)
ми потекоа солзи кога го прочитав ова....

Kajgana Shop

На врв Bottom