Mark Renton
I live by the tune, I die by the book
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 5.373
- Поени од реакции
- 4.904
Вака брат да ми лежат такви песни, но јас не ги слушам зошто РНС или Слаткар живееле во гето,се дрогирале или нешто трето, ги слушам тие песни оти ме прават да се осеќам добро. Искрено дур Тони ќе прави добри песни јас него ќе го слушам и останатите од Легијата, посебно СТР2. Јас уште го слушам Слаткар,но не ги слушам неговите нови песни не заради тоа што биле комерцијала туку нивниот квалитет е опаднат( барем за мене). Додека беше во ЕО со Скит правеа навистина добри траки, а сега да се сложиме не. Јас никогаш не сум се фалел што музика слушам и убаво ми е така, за разлика од некои кои слушаат некаква музика само за да бидат пофалени или затоа што таа песна била хит. АцеНЛ има ставрно добри песни и нема песна што ја немам слушнато од него.Веќе не знаете и самите што зборите. Поделени сте на 4 групи овде: оние кои го воздигнуваат the so called keepin it real начин на творење на Легијата, неопределени - браначи на комерцијала а и воедно поштувачи на андер, оние кои реално ги гледаат работиве и стојат цврсто на ставот и оние кои немаат никакво мислење или познавање.
Ви лежат песни за тешкиот живот? See, that's the thing. Од поасалниве рап артисти кај нас секој има напраено барем една (фејк или вистинска) трака за тоа какво им било детството и дека сепак дотуркале до каде што се сега, па никому ништо. Пак се комерцијала. Пак се неспомнати. Еве да не бидам монотона, го отфрлам Слаткар.. СВП имаат напишано такви песни, па никој не ни ги спомнува. И младичот АцеНЛ од поновиве ете, Сиги.. :незнам: итд. Него, еве се рапуе и за дрога, еве Кацар, Пеше, па тие траки ги правите похард од останативе. Да, вие (ние) ги правите(ме) зашо уствари без вас (нас), без овој муабет на форумов тие би биле никој и ништо на улица. Итс кул ту ду драгс, ноу?
Плиз, кое гето, кое тешко го видел било кој од нив во својот живот? Во какви филмови е стаена младинава? Дигни L ако си од улица? Жити се?! Која улица?
Ај споредете ја Еј гн`со со било која друга поранешна трака.. се двои многу? Да. Од бит до лирики. Него сега е "жешка" и сега сите се ложат. Дали ја слушнавте содржината на рефренот внимателно? о.О Некогаш биле и покреативни.. Факт!
Еве замислете дека Легијата не се некое име во рапов и дека ова е им е прва трака евр. Пак ќе има иста критика? Не, али сеа се е сеедно навака. Сеедно е дали ќе се префрлат на комерцијала, за останатите артисти ете не е сеедно, па се плукани.. али јебеш га, они па подалеку се стигнати.. Кој како си ја наредил, не?
Или ако се спомне "тврдокорец сум" автоматски се зема здраво за готово? Па и Ријана пее "I'm so hard" па не е така, нели? И зошто мислам дека ги заборавате останативе членови а spotlight-от е само на Рнс? И не реков со ова дека не го бива! Знам дека одма ќе мавате реплика, али барем прво препрочитајте, зошто она што сакав да го кажам го кажав, кажав се. Значи напротив, и мене секогаш ми бил фаворит со Џакси. Али многу работи не се земени во предвид, а башка приметив сите си ќутите за концертот.. зошто баш таа локација на АНТИЧКИ. Хммм..
Али у реду е. Не може секогаш да биде она што било некогаш. Дури и најврвните имиња имаат направено барем една комерцијална трака во својата историја, барем еднаш се клизнале од picture perfect. Факт! Mobb Deep? ..ft. 50 cent, for Pete's sake. Gravel pit na Wu Tang.. јаоо, ај да не навлагам.
Ние сме научени да трагаме по туѓите стандарди, а како што комерцијалното надвладеа така и на артистите им се исплати да трагаат по тоа. Па и една реклама да снимат, доволно е. Се е профит, каква љубов, какве пичке материне So, keep it real.. гледајте ги работиве реално, слушајте си музика каква што ви годи и уживајте. Само не барајте хард, зашто ништо веќе не е достојно да се нарече хард. Многу мал збор, многу голем поим.
Ај вака да скратам сакам да кажам нешто што важи за мене, не значи дека важи и за другите, мислам дека ја сфатив поентата во твојот пост. Мене не ми е важно ТониО Сан каква личност е мене ми е важно каква ‘музика‘ пишува,содржината, а не човекот, тој ако сака нека биде син и на Трифун ако сака,но додека ќе ја пишува оваа лирика јас ќе го слушам.
мислам дека малку измешав се со овој постов, но то е то.