Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
офтопик
...би ве замолил да не користите навредиви именувања од типот наркоман и џанак....и да употребувате посоодветен термин УЖИВАТЕЛ НА НАРКОТИЧНИ СРЕДСТВА

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Да, само за медицински потреби. Има доста земји што легализирале за таа цел. Вака, против сум и за тутун пошто знам какво ѓубре се, а и за марихуана. Зошто воопшто нешто мора да се пуши, дува или џвака.

Сега гледам и холандезите "затвораат" врата за туристи корисници на марихуана.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Дефинитниво легализација. Штом тутун и алкохол е легален а 100 пати е поштетен чисто лицемерие е марихуна да биде илегална. Јас сум пушел многу пати трава и ништо не ми фали. Успешен сум и на образовен, семеен, професионален и финансиски план.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
офтопик
...би ве замолил да не користите навредиви именувања од типот наркоман и џанак....и да употребувате посоодветен термин УЖИВАТЕЛ НА НАРКОТИЧНИ СРЕДСТВА
Затоа што во спротивно ќе пристапиме кон именување на уживателите на алкохолот со терминот АЛКОХОЛИЧАР! :D

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
офтопик
Затоа што во спротивно ќе пристапиме кон именување на уживателите на алкохолот со терминот АЛКОХОЛИЧАР! :D
Корисник на стоките за уживање- заедно двата термини би изгледале.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Да брате, а јас и ти први ке го видиме бенефитот (можеби посоодветен збор е ке го видиме, без први) од подобрувањето на стандардот со легализација на дрогата и проституцијата, а нема истите пари да отидат во црната дупка без дно како до сега :facepalm:
Има еден пост под број #73 на 5та страна, прочитај го, да не се изјаснувам повторно, во случај на преголема заинтересираност ќе има продолжение:D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Тебе да те однесат у станица па нека те боли к*р после дали е легална или не е
Работата е што изрекуваат драконски казни затвор или пак парични казни и за вистинските љубители, затоа се бара легализација.
Комон сенс велиш?
:'(

Во какво гето живеете? Ве претресуваат стално? Се дружите со дрогираши? :D
Мора со вас да си ја носите преку цел ден? Ej демек замисли може рандом секси девојка да сака да дуваме, како ќе изгледам ако во сите парови панталони не носам.

Не сфаќам како ве апсат поради пушење марихуана.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Мора со вас да си ја носите преку цел ден? Ej демек замисли може секси девојка да сака да дуваме, како ќе изгледам ако во парови панталони не носам.

Брат ... не ти е сериозно прашањево :/ за ентеше не си чул o_O ? нивна работа е тоа бе брат сеа неможат сегде да постигнат ама еве на пример на некој настани концерти каде што луѓето би го практикувале тоа(таксират на пример) ги има и шетаат околу саем тоа време и ако најдат некој го носат у станица ако не признава мокрача му зимаат вака така и евентуално може да го казнат нез таму 400 - 500 евра ова зборам за да те најдат како пушиш да имаш мала количина значи во тебе

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Мислам дека вака како што е сега си е таман.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Мора со вас да си ја носите преку цел ден? Ej демек замисли може рандом секси девојка да сака да дуваме, како ќе изгледам ако во сите парови панталони не носам.

Ти да не си од Хамстердам? Јас немам запалено трева 5 години, ама знам поприлечен број на луѓе кој ги малтретирале по судови и полиции за еден кец.
Само да те најдат позитивен на урина на рутинска проверка ќе ти начукаат казна од 100 евра.
Јас мислам дека протестот е издржан и легитимен едно од тие работи, друго што кога на простава раја кога ќе им кажи Големиот Брат нешто дека е легално нема да го стигмитизираат истото.
Сега уште има луѓе кој ги носат по бајачки синовите оти запалиле трева, додека секој ден сопругот се враќа камен пијан дома како да е тоа нормална работа.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Тоа е, затвореноста на мозоците, плашењето од непознатото ја прави да живееме во оваа ситуација на денешницата :/

V

Vollstandig

Гостин
Уште поеќе шо ги нема никој да се крени на еден протест.Албанците протестираат и ако мува од македонско поднебје прелета над албанска населба, а ние знајме само по форуми. Зар грујо си регистрира постојано профили да ги чита сите испади, желби и барања? Не чини нешто, се собираат потписи, се поднесува барање до влада,министерство и ред други работи кај што се надлежни да се разгледа. Се донесува како предлог во парламентот и ако 70 % од граѓаните се за, а верувам би биле, ќе прифатат. Единствено би реагирале против овие старците, и тоа позаостанатите, кои уште веруваат дрога клават во пијачките во ноќни клубови.
Како што глеам, 99 % се за, освен оние кои не се оти се пички во душа па ви серат, дека луди сте ако ве фатиле.

Kajgana Shop

На врв Bottom