Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Ако дојдам на власт, нема да ве заборавам и ве земам во владата на зелените, за зелена Македонија :icon_mrgr: Магус ќе го поставам министер за ганџо-владини ресурси, везилка - државен инспектор со огранок на подинспектори кои на терен ќе ги контролираат субвенциите и активностите во ганџоделството, манга ќе биде министер без ресор - ќе си пафка само, а господ_не_мрази сите ќе го поставам за шеф на владата пошто само он ќе знае да ве води во права насока.
Водка, гижо и јоцо ќе бидат задолжени за меѓународната соработка, како и развојот на зелен туризам. А јас ќе се повлечам покрај моите полиња со канабис и тивко ќе си виреам.
Не ти е срам Манс.. јас како основач на темава не завземам никаква позиција.. ц ц ц :D ај доволно јас ке си уживам во легална зелена Македонија.. сепак имаш 1 глас од мене :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.342
Не ти е срам Манс.. јас како основач на темава не завземам никаква позиција.. ц ц ц :D ај доволно јас ке си уживам во легална зелена Македонија.. сепак имаш 1 глас од мене :)
Извини, ненамерно те заборавив.
Тебе те земам покрај полињата да вирееме заедно пошто си основач на движењево.

M

Moon Child

Гостин
Ако дојдам на власт, нема да ве заборавам и ве земам во владата на зелените, за зелена Македонија :icon_mrgr: Магус ќе го поставам министер за ганџо-владини ресурси, везилка - државен инспектор со огранок на подинспектори кои на терен ќе ги контролираат субвенциите и активностите во ганџоделството, манга ќе биде министер без ресор - ќе си пафка само, а господ_не_мрази сите ќе го поставам за шеф на владата пошто само он ќе знае да ве води во права насока.
Водка, гижо и јоцо ќе бидат задолжени за меѓународната соработка, како и развојот на зелен туризам. А јас ќе се повлечам покрај моите полиња со канабис и тивко ќе си виреам.
Зошто не ме тагна? Дури сега го гледам мислењево :drk:

Едит и јас ве поздравуем со песна

Ovdje niko nezna dal su došli il' su pošli
Smotaj nam još jednu samo nek se troši,
Budite nam gosti, dani zabrane su prošli
Svi su dobro došli, svi su dobro došli.
Da zapalimo lulu mira, letimo do svemira
Muka mi od sveg ovog unutrašnjeg nemira
Bas nas gruva nacija duva,
Neka svako ima dovoljno dima...

Na ovakav vakat hajde nemoj sjest pa plakat,
dumaj svojom glavom skontaces da fakat,
ovako više ne ide, fitilj nam je kratak
zasadi sebi biljku za domaći zadatak
Kad u mraku utonem i sa jutrom osvanem,
njezin dim prati me gdje kod da se okrenem

Ganđa, bilje, zelje, vutra, suka, sensimilla,
žuža, džoja, rora, rizla, jufka, cannabis sativa
Ganđa, bilje, zelje, vutra, suka, sensimilla,
žuža, džoja, rora, rizla, jufka, MARIHUANA 2x

Kad svega je dosta i treba mi predah,
ja smotam još jednu i padam u sevdah

M

MrzaRules

Гостин
и ја сакам функција...може дегустатор :D :vozbud:

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Уште ова ни фали тука кај нас, секако и Америка ке ја претекнеме :pos:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Уште ова ни фали тука кај нас, секако и Америка ке ја претекнеме :pos:
Во што да ја претекнеме?
Во консумирање на марихуана секако ја имаме претекнато. Жално е што има ризик да ја претекнеме во глупоќа на народот, и во необразованост, што апсолутно нема никаква врска со марихуаната.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Во што да ја претекнеме?
Во консумирање на марихуана секако ја имаме претекнато. Жално е што има ризик да ја претекнеме во глупоќа на народот, и во необразованост, што апсолутно нема никаква врска со марихуаната.
Америка ни со легализирање нема да ја претекнеме во конзумирање на марихуана (дури и процентуално да гледаш).

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Америка ни со легализирање нема да ја претекнеме во конзумирање на марихуана (дури и процентуално да гледаш).
Види вака, ниту јас ниту ти не можеме да знаеме за сигурно кој кого би претекнувал, од проста причина што не постојат официјални статистики за тоа. Кога би се легализирало и во двете земји, тогаш можеби ќе добиеме бројки близу до вистината.
Сега за сега, јас сметам дека во Македонија бројот на корисници на марихуана е прилично висок, и процентуално повисок од Америка. За да го имам тоа мислење ме навеле повеќе работи, ама сега нема да правам списоци тука и да ги дискутираме подточките. Сепак темата не е за тоа.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Види вака, ниту јас ниту ти не можеме да знаеме за сигурно кој кого би претекнувал, од проста причина што не постојат официјални статистики за тоа. Кога би се легализирало и во двете земји, тогаш можеби ќе добиеме бројки близу до вистината.
Сега за сега, јас сметам дека во Македонија бројот на корисници на марихуана е прилично висок, и процентуално повисок од Америка. За да го имам тоа мислење ме навеле повеќе работи, ама сега нема да правам списоци тука и да ги дискутираме подточките. Сепак темата не е за тоа.
Па баш за тоа реплицирав. Глупи ми се такви полемики.

S

Sagan

Гостин
Не е моментот „интересно-неинтересно“, туку „нелегално-легално“. Кока-колата е легална, ама јас не ја ни мирисам оти ја сметам за штетна. Ако на некој му прај кеиф, нека си пијуцка од неа. Истото се однесува и за една билка, растение у својата природна форма, по организмот далеку помалку штетна и од тутунот, чија конзумација државава ја забранила заради непослушноста која ја предизвикува кон сероњите наречени политичари.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ќе ја цитирам Кристина Горовска: Зошто мора некој да казнува за да не ја губиме контролата? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom